Mustafa Bozdağ

Mustafa Bozdağ

Eskil MYO ilk mezunları ve lojistik bölümü

Eskil İçin bir rüya olan Eskil Meslek Yüksekokulu Laborant ve Veteriner Sağlık Ön lisans Programı bu sene ilk mezunlarını verdi.

2016-2017 yılında eğitim ve öğretim yılında, YÖK’ün onay verdiği dört bölümden biri olan Laborant ve Veteriner Sağlık Ön lisans Programı ile başlayan eskil Meslek Yüksek Okulu, 2017-2018 eğitim ve öğretim yılında gece eğitimi de eklenerek öğrenci sayısı artmış oldu.  Nihayetinde Haziran ayı itibari ile Eskil M.Y.O. Laborant ve Veteriner Sağlık Ön lisans Programı ilk mezunlarını verdi. 

Eskil için çok önemli bir bölüm olan Laborant ve Veteriner Sağlık  bölümü  ilçemizde büyük ilgi görmüş, bir çok ön lisans programı öğrenci bulamaz iken Eskil’deki Laborant ve Veteriner Sağlık  bölümü neredeyse tüm kontenjan dolmuştur.  Geçim kaynağı Tarım ve Hayvancılık olan Eskil’e büyük katkı sağlamıştır. Veterinerlik Mesleği Eskil’de bir sektör haline gelmiştir.  Buna bağlı olarak ta büyük çiftlik sayısı Eskilde her geçen gün artış göstermektedir. 

Bir diğer önemli müjde ise aşamalı olarak planlanan 4 bölümden 2. Yönetim organizasyon bilim dalında yer alan lojistik bölümü fiili olarak kuruldu. Şu an Eskil M.Y.O sitesinde 2 öğretim  görevlisi ataması yapılmış olarak gözüküyor.  Öğrenci alımına bu yıl olmaz ama muhtemelen gelecek yıl 2019-2020 eğitim ve öğretim döneminde  lojistik bölümü de eğitim ve öğretim faaliyetlerine başlayacaktır.

Eskil Meslek Yüksek Okulu kurucu müdürü Doc. Dr. İlker Çamkerten kısa sürede yüksek okul alt yapısını hazırlayarak, görevi  Dr.  Öğretim üyesi Meriç Lütfi AVSEVER’e devretmiş Meriç hoca sporcu kimliği bisiklet tutkusu, tuz gölü bisiklet yarışları ile Eskil halk tarafından sevilen bir isim haline gelmiş Eskil M.Y.O ve Eskil için çok önemli çalışmalara imza atmıştır.  Bu hafta içerisinde Meriç Hoca Eskil Meslek Yüksek Okulu Müdürlük görevini Aksaray Üniversitesi Veterinerlik fakültesi Dr.  Öğretim üyesi Mustafa Öz’e devretmiştir. Muhtemelen Meriç hoca Doc. Olacak 5-6 aylık süre içerisinde Aksaray Üniversitesi Veterinerlik fakültesine Doc. Olacaktır.  Şimdiden Meriç hoca ve Mustafa Hocaya yeni görevlerinde başarılar diliyorum.

Mustafa Hoca’nında Meriç hocanın izinden özellikle tuz gölü bisiklet yarışlarını devam ettirmesini bekliyorum.  Lojistik bölümünün de ilçemize hayırlı olmasını diliyorum.

Diğer YÖK onayı olan 2 bölüm Sivil Savunma ve İtfaiyecilik ve Otobüs Kaptanlığı Bölümü ise ilerleyen yıllarda açılacaktır.  Emeği geçenlerden Allah razı olsun.

Bu yazı toplam 3494 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum