Mustafa Bozdağ

Mustafa Bozdağ

Eskil Yüksekokul’a Hazır mı?

Eskil’in Uzun yıllardır hayali olan Aksaray Üniversitesi Eskil MYO'da artık son aşamaya gelindi.

Geçen hafta içerisinde Aksaray Üniversitesi Eskil MYO'u ilk meyvesini verdi. Eskil Belediyesi ile Aksaray Üniversitesi arasında ilk çalıştay gerçekleştirildi.

Görünen O ki Meslek Yüksek Okulu eğitim öğretimin dışında Eskil'e katkı sağlayacak, Eskil’in Tarım ve Hayvancılık bölgesi olması münasebetiyle ilk gündemi Tarım ve Hayvancılık çalıştayı düzenleneyerek ilk faaliyetini gerçekleştirdi.

Bu çalıştay ile  Eskil MYO çalışmalarına resmen başlatmış oldu. Bu çalıştay sürekli hale getirilirse Eskil için ciddi bir kazanım olur.

Eskil MYO’da öncelik açılması benim beklentim benim gönlümden geçen ziraat ile ilgili bir bölümün açılmasından yanaydı. Ama yetkili merciler Laborant ve Veteriner Sağlık Bölümü, Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Bölümü,             Otobüs Kaptanlığı Bölümü, Lojistik Bölümü olan bu 4 bölümü uygun görmüş buna da saygı duymak gerekir. Eskil için en önemli bölüm veteriner sağlık bölümü olacaktır.

Peki Eskil Yüksekokula Hazır mı?

Türkiye’nin birçok ilçesinde yüksekokulların ilk yılları hep sıkıntılı olmuştur. Bunun temel sebebi ilçe alt yapı olarak yüksekokula hazır değil iken, siyasi güçler sayesinde yüksekokullar açılmıştır. Örneğin Konya’nın bazı ilçelerinde 1500 civarı öğrencisi olan nüfusu 5000 geçmeyen, 1 tane lokantası olan ilçeler var.

Eskil bu ve bu benzeri sorunu yaşamamak için Belediye Başkanımız ve ilçe yönetimi ilçenin alt yapısını hazırlamaya, sosyal çevresini oluşturmaya gitti.  Kısaca Eskil alt yapı olarak yüksekokula hazır.  

Hazır olması gereken bir diğer husus halk ve esnafın hazır olması da gerekiyor. Gelen öğrenciyi bir misafir olarak görülecek, ilçeye alışmasında öğrenci ve ilçeye gelecek personele yardımcı olunacak, bu sayede Yüksekokul Eskil’de tutunacak…

Sonuç olarak, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) 2016 meslek yüksekokulları listesinde 1008009 Kodu ile AKSARAY ÜNİVERSİTESİ/ESKİL MESLEK YÜKSEKOKULU” olarak yer aldı. 2016-2017 yılında  öğrenci alacak.

Yüksekokulun ilçemize kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

Bu yazı toplam 1582 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.