Mustafa Bozdağ

Mustafa Bozdağ

Eskil Ziyaretim'den İzlenimler

Eskil Ziyaretim'den İzlenimler

 

Ziyaretim Önce Köyüm Bozcamahmut'la Başladı. Burada tabi benim için takip Ettiğim Yapımı devam edin “İlkokul İnşaatı Baktım İnşaata pek fazla ilerlememiş oldukça yavaş ilerliyor. Bu kadar yavaş ilerlemesine bir anlam veremedim.” Ama önümüzdeki Eğitim Yılına hizmete girmesini ümit ediyorum.

Eskil'e Pazartesi Sabahı gittim. Burada İlk Olarak Belediye Başkanlığına yeniden seçilen Niyazi Alçay'a hayırlı olsun Ziyaretinde bulundum. Başkanın Aksaray'da bir toplantısı olduğu için buradaki ziyaretimiz kısa sürdü.

Daha sonra Eskil İlçe Kaymakamı Sayın Mustafa İlhan'ı ziyaret ettim. Görüşmemizin ana detayı Hem kendisini ilk kez ziyaret ediyordum hem de Eğitimle ilgili idi. Sayın Kaymakamımızla bir süre sohbet ettik Kendisi Eskil için Yapmayı düşündüğü bazı planlarından bahsetti.  Kaymakam Bey, Eskil’in eğitimi ve okular için oldukça olumlu düşüncelere sahip diyebilirim. Ciddi anlamda kendisi ilgileniyor ve araştırıyor. Ayrıca Kendisi Eskil'in yaşam tarzının kendi yaşam tarzı ile örtüştüğünü bu sebeple Eskile kısa sürede alıştığını söyledi.

Kaymakam Bey ile görüşmemin çıkışında Eşmekaya Belediye Başkanı Tayfur Başkan'ı gördüm Kendisi Kaymakam Bey ile görüşecekmiş Kısa bir konuşmamız oldu. Kendisine Hayırlı olsun dedik o sırada Ak Parti İlçe Başkanı Mahmut Oruç geldi. Bir Süre Mahmut Başkan ve Tayfur Başkanla Sohbet ettik. Burada Planladığım İbrahim Güdendede ve Sadrettin İriş’i ziyaret edecektim. Fakat Mahmut Başkan’dan Her iki İl Genel Meclisi Üyesinin de şehir dışında olduğunu öğrendim. Buradan kendilerine tekrar hayırlı olsun diyorum.

Ziyaretimi  Eskil Gazetesi ile devam ettirdim. Burada  Gazetenin Yazı işleri Müdürü Sayın Hilmi Yol’u ziyaret ettim. Gazete hakkında biraz konuştuk. Gazetenin çok iyi gittiğini her geçen gün tirajının yükseldiğini hatta bu seçim döneminde 1200’e kadar yükseldiğini söyledi. Bazı il dışından Özellikle İstanbul’dan Eskil Meraklılarının kargo parasını bile üstlenerek gazeteyi istediklerini söyledi. Buna oldukça sevindim. Demek ki Eskilli Eskilden Gurbette de olsa haber almak istiyor haber almak adına hiçbir fedakarlıktan da kaçınmıyor. Buradan özellikle o hemşerilerimi kutluyorum. Bende Sayın Hilmi Yol’a Eskil Gazetesinin Konya’yada ulaştırılmasını yada bu imkanın olmaması durumunda da Her Cuma Günü haberfark.netde yayınlanmasını rica ettim bunu, değerlendirebileceklerini söyledi.   

Ziyaretimin son aşaması  İl genel Meclisi üyesi adayı olana Eskilin Genç sesi Sayın Ali Mutlu oldu. Burada Ali Mutlu ile bir süre sohbet ettik. Kendisine buradan ilgi ve alakasından dolayı teşekkür ediyorum.

Arkadaşlarla öğle yemeğinde beraber olduğumuz  Yener Alabalık’ın hijyeni, lezzeti ve hesaplılığı ile Eskil’de önemli bir eksikliği giderdiğini gördüm. Burada İşletme Sahibi İsmail Meral’i Eskil’e böyle bir tesis kazandırdığı için tebrik ederim.

Son Olarak Kutlu Doğum Haftası ile ilgili Eskil’de Bir çok yerde ve bir çok camii’de program düzenleniyor. Bozcamahmut’tada çevre köy imamları ve Bozcamahmut camilerinin imamları Köyümüzde düzenlenecek Kutlu doğum haftası ile ilgili hazırlıklar yaptıklarını gördüm. Buda kültürel organizasyonlar adına önemli bir gelişme olduğunu değerlendiriyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Mustafa Bozdağ Arşivi