Hacı Özkan

Hacı Özkan

Fahri Solak:1 – Necati Belgemen: 0

Fahri Solak:1 – Necati Belgemen: 0

Değerli Okurlar,

Uzun bir aradan sonra merhaba! Lafı dolandırmaya hiç gerek duymadan direkt konuya giriyorum: Bir futbol maçı başlar başlamaz takımlardan biri “gol” atınca spiker: “Dakka bir gol bir” der ve bu 90 dakikalık maç boyunca sürekli tekrar eder. Bir benzerini siyasette de görürüz. En yakın tarihli örneğine bakalım: Eskil’de siyaset yapılırken Necati BELGEMEN’in aza ve seçmenlerinden en çok duyduğumuz ve kulaklarımızdan etkisi hala gitmeyen cümle neydi? Cevap veriyorum: “Biz Eskil için geliyoruz, eğer biz gelmezsek Sultanhanı tüm hizmeti alacak.” Sonuca gelelim: Ak Parti’nin adayı Necati Belgemen seçimin kazananı olurken Sultanhanı ile girilen ilk maçın kaybedeni Eskilgücü Spor! Ya da Fahri Solak:1 – Necati Belgemen:0 mı demeliyim?

2019 senesini Aksaray için futbol yılı seçsek yerinde olur. Zira Aksaray Belediyesi 3. lige yükselerek büyük bir başarıya imza atarken Eşmekayaspor da Play-off ligini şampiyon tamamlayarak Bölgesel Amatör Lige yükseldi. Eşmekayaspor’u bu büyük başarılarından ötürü tebrik eder ve başarılarının devamını dilerim. Aksaray Belediyespor’un 3.lige yükselmesiyle büyük bir şans yakalayan Eşmekayaspor baraj maçı oynamadan direkt BAL’a yükseldi. BAL büyük bütçeler ister, profesyonel takımdan farkı olmaz. Aksaray Belediye Spor bir sezonda tam “8 milyon” harcamayla 3.lige yükseldi. Şimdilerde Eşmekaya Belediye Başkanlığını kaybeden Tayfur Başkan’ın Eşmekaya adına Eskil’le birleşme talebi şu süreçte sevindirici. Fakat bu fırsatı da sancılı süren anlaşma masalarında Sultanhanı’na kaptırmış bulunmaktayız. Takımın adında “Sultanhanı” yazması şartıyla -ki tek şart budur- “Eşmekaya-Sultanhanı” birlik sağlıyor. Dosta düşmana karşı da bu birliktelik ilan ediliyor. Bir fırsat değerlendirilememişse bunda bir sorumlu, bir suçlu aramak gerekir değil mi? Arayalım… Necati Belgemen mi, Ali Mutlu mu, yoksa başka bir isim mi? Söz konusu başarısızlıkla alıcısı olmaz elbette. Peki, şu an Necati Belgemen ve Fahri Solak; Gençlik ve Spor Bakanlığına gitseler stadyum, trübin, alt yapı, halı saha…gibi tesisler isteseler hangisi olumlu cevap alır sizce? Bence, Fahri Solak. Adam “benim BAL’da takımım var” diye konuşmaya başlasa işi bitirir zaten. Oysaki bizde de olsaydı sadece spor adına bir kazanım edinmiş olmazdık, gelenden gidenden ekonomik bir canlılık da beraberinde gelirdi. Eskil’in reklamı da kendiliğinden oluşurdu. Devletten gelecek hizmetle de bonusu olurdu artık. Spor hele de bizimkisi gibi ilçelerde futbol, bir bölgenin gelişmesinde, ilerlemesinde en önemli faktörlerden biridir. Bundan sebep yöneticilerin bu alanı ihmal etme, görmezden gelme lüksleri yoktur. Fakat dönüp bakıyorsun Aksaray’ın 3. Lige yükselme maçına tüm belediye başkanları giderken Eskil’i temsilen giden bir belediye başkanı yok. Yani sevgili okuyucular bir işi hakkıyla yapmak onu sevmekten geçer. Severken, sorumlu olduğun bölge adına ne gibi getirileri olur onu da hesaba katmak gerek.

Kelamın özüne inersek Eşmekayaspor artık rakibimiz. Bu süreçte yapılması gereken Çöl Kartalları’na gereken desteğin verilip BAL’a yükselmelerinin sağlanması, rakip takımın da yeniden amatör lige düşürülmesidir. İşte o zaman ilçesindeki takımına tam destek veren gerçek bir siyasetçi olduğun anlaşılır. Zedelenen itibarını elde edilecek başarılarla onarmak mümkün. Ben bu yaşananlara ve yazılanlara Necati Başkan’ın duyarsız kalmayacağından eminim, lakin yeter ki iş ehline emanet edilsin. Dilerim yeni sezon güneş, bizim için “Çöl Kartalları” için doğar!

Sporla kalın…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
14 Yorum
Hacı Özkan Arşivi