Hilmi YOL

Hilmi YOL

Güç'te Siyasete Veda Etti

Güç'te Siyasete Veda Etti

 Ne zaman bir siyasetçi ortaya çıktıysa, “Kardeşim bundan iş olmaz. Geçen yıl Ahmet ağa hanımını doktora götürmüş adama bir selam bile vermemiş”. Ama bilmem ne bileyim partisinin Aksaray milletvekili Abidin Hiçboşdurmaz onun yapamadığı işi bir saatte yapmış. Acaba doğru olan bu mu?. Kişisel hizmetlerin ön plana çıktığı siyasetçi memleket için çalışan siyasetçiden daha mı iyi?

Bir dönem siyasete damgasını vurmuş, her dönem Eskil’in siyası olarak ismini ortaya atan bir isimdi. Her seçim dönemi aday olup olmayacağı tartışılır, kimileri onaylarken, kimileride onaylamazdı. Kendisi yaptığı şok açıklamayla aktif siyasete veda etti. Bir nevi siyasette bir ismin devri daha kapanmış oldu. Acaba Güç mü haklı, Yoksa onu elveda demesine vesile olanlar mı haklı?

Kendisinin CHP milletvekili adaylığından istifa etmesini bir noktada onaylarım, fakat aktif siyasetten çekilmesini yadırgadım doğrusu. Bunun nedenini sorduğumda, “ Eğer ben kendi memleketimde ikinci çıkıyorsam, siyaset yapmamın anlamı yok” dedi. Çok üzgün ve kırılgan bir şekilde siyaseti bırakması pek hoş olmadı. CHP oylamasında Eskilde ikinci çıkması halk arasında da tepkiyle karşılandı. Bu yorumdan ziyade halkın söylemi.

 

Ak Parti CHP’ye nazaran daha vefakar çıktı. Çünkü geçtiğimiz yıl Mahir Güç’ü yüzlerce arabayla karşıladılar. İşin içinde kişisel çıkarlar mı yoksa parti içi muhalefet mi var bilmiyorum, ama bu yaklaşımlar Eskil siyasetine her geçen gün biraz daha fazla darbe vuruyor. Çıkıpta “ Bende Milletvekili aday adayı olacağım” diyene rastlamak biraz zor olacağa benziyor galiba.

Suçlu biziz

Geçtiğimiz günlerde gazetemizin internet sitesine bir eğitim kurumu ile ilgili haber attık. Gazete olarak hiçbir zaman bir kamu kurum yada kuruluşunu zedeleyici haber yapmayı fazla düşünmeyiz. Ama geçtiğimiz günlerde ki yapılan haber yapma zorunluluğu gerektiren haberdi. Haberimize çeşitli yorumlar yapılmış. Kimileri haberleri onaylarken kimileri haberin çıkarlar nedeniyle yapıldığını yazmış. Gazetecilik zor bir görev. Olumlu haber yaparsın yağcılık olur, olumsuz yaparsın misilleme olur. Yani anlayacağınız, sakal bıyık misali. Ama şunu herkes bilsin ki kişisel çıkar için hiçbir zaman aleyhte haber yapılmaz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Hilmi YOL Arşivi