Günümüzün lideri

 

 Yöneticiler var olan kurallar ve bilgiler doğrultusunda iş yapan kimseler iken, liderler daha geniş bir bakış açısına sahip olup, reforma açık olan, görev edindiği konuyu meslek değil dava olarak gören kimsedir. Liderler dava edindikleri yolda çok çetin zorluklarla karşılaşsalar bile çevresindeki insanları şevklendiren ve asla yılmayan bir kişiliğe sahiptirler. Liderler ciddi oldukları gibi alçakgönüllü ve merhametlidirler. Bilgisi ve kişiliği ile çevresindeki insanları her zaman etkilerler. İleri görüşlüdürler; bundan dolayı olayların girift noktalarını görebilir ve çözümler sunabilirler.   

Nasıl ki her topluluğun teşvik edici bir lidere ihtiyacı varsa, ülkelerin de ihtiyacı vardır. Özellikle günümüzde İslam dünyasının bir öndere, bir yol gösterciye çok büyük ihtiyacı bulunmaktadır. Neredeyse 100 yıldır İslam coğrafyasında bir baş bulunmamaktadır. Var olan kimseler ise ya törenlerde önderlik yapmakta yada siyasetle ilgilenip yaşanan kargaşa ortamının çözümü için toplantılar düzenlemektedir. Bu konuda da bir başarı kaydedilememektedir.

Bunun doğal bir sonucu olarak mezhep savaşları tüm hızıyla devam etmekte, geri kalmışlığa bağlı olarak sanatçı, mimar ve bilim adamı yetişmemektedir. İsraf, ekonomik istikrarsızlık, adaletsizliğe bağlı olarak da rüşvet alma, yolsuzluk kaçınılmaz olmaktadır. Tüm bunlara rağmen Müslümanlar tek bir noktada (Kuran’da) birleşememektedir.

Aynı durum Allah’ın bir adetullahı olarak 1400 yıl önce de vuku bulmuştu. İşte o zaman Rabbimiz tüm Müslümanları aynı çatı altında toplayan, onlara önderlik eden, üstün bir ahlaka sahip sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav)’i lider olarak gönderdi.

Günümüzdeki olaylar ise Kuran’da ve Peygamberimiz (sav)’in hadislerinde haber verdiği üzere ahir zamana işaret etmekte, Allah’ın sünnetinin bir tecellisi olarak meydana gelmektedir. Bu yüzden Müslümanlar çözümü Kuran’da aramalı ve Hz. Muhammed (sav)’i örnek almalıdırlar. Peygamberimiz (sav)’in elçiliği iyi anlaşılmalı, liderin ne kadar önemli olduğu idrak edilmelidir.

“… Ona inananlar, destek olup savunanlar, yardım edenler ve onunla birlikte indirilen nuru izleyenler; işte kurtuluşa erenler bunlardır.” (Araf Suresi, 157)

Resulullah (sav)’in hadislerinde haber verildiği üzere günümüzün lideri Hz. Mehdi (as)’dir. Tüm Müslümanlar onun gelişine hazırlanmalı, birlik olmaya teşvik edici konuşmalar yapmalıdırlar.

Kıyamet yaklaştığı zaman ve müminlerin kalbi; ölüm, açlık, fitneler, sünnetlerin kaybolması, bid'atlerin ortaya çıkması, emri bil maruf ve nehyi anıl münker (iyiliği emredip kötülükten menetme) imkanlarının kaybolması gibi sebeplerle zayıfladığı zaman benim evlatlarımdan Mehdi ile Cenab-ı Hak sünnetleri ihya eder. Onun adalet ve bereketi ile müminlerin kalbi ferahlar, Acem (Arap olmayan) ve Arap milletleri arasında ülfet ve muhabbet yerleşir.
(Kitab-ül Burhan Fi Alameti-il Mehdiyy-il Ahir Zaman, s. 66)

Bu yazı toplam 1564 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.