Mustafa Sanlav

Mustafa Sanlav

HAREM-İ ŞERİF MEKKE

HAREM-İ ŞERİF MEKKE

O zaman ki Kabenin ölçüleri bilinmiyor. Kabe-i muazzama ikinci kez adem(as)ve melekler inşa etmiştir.
Üçüncü kez şit(as)tarafından yapılmıştır. Nuh tufanına kadar o hali devam etmiş bir rivayette Nuh tufanında kabe arşa kaldırmıştır.
Kabe dördünce defa İbrahim(as)tarafından oğlu İsmail ile yapmıştır. Kabenin tamiri sırasında Ebu Kubeys dağı Hz.İsmail'e”Benim üzerimde sana bir emanet var gel al diye seslenir.”Ve Hz.İbarhim Hacer-ul Esvet i oradan alır ve kabenin duvarına koyar.
Hacer-ul Esvetin ve Makamı İbrahim'in cennetten geldikleri gibi dursalar idi bugün doğu ile batı arasının devamlı aydınlık olacağını peygamberimiz rivayet etmiştir.Bu taşın aslında beyaz olduğu fakat insanların günahları yüzünden görünen kısımlarının siyahlaştığı rvayet edilir.
1997 de yapılan tamirat sırasında Hacerul Esvet'in iç kısmının bembeyaz görüldüğü görülmüştür.Hz. İsmail'in zamanında meydana çıkan zemzem suyunu bulunduğu bölgeyi her gün sabah erken saatte ve akşamları farklı cinslerdeki kuşların kabe ile beraber zemzem in bulunduğu bölgeyi tavaf ettikleri müşahede edimiştir.Makamı İbrahim deki ayak izinin peygamberimizin ayak izinin aynısı olduğu rivayet edilir.Beytullahın temizlik işlerinin ilk defa İbrahim (as)zamanında başlanmış belli kabiler bunu günümüze kadar devam ettirmiştir.
Kabe beşinci defa cürhümlüler kabilesi tarafından yapılmış.
Altıncı defa Huza veya Amerika kabilesi tarafından inşası yenilenmiş.
Yedinci defa peygamberimizin dedesi kusay ibni Kil ab tarafından yapılmış.
Sekizinci defa peygamberimiz zamanında yapılmış,peygamberimiz o zaman 35 yaşlarındaymış.İnşaata lazım olan malzeme Cidde kıyısında batan bir geminin malzemeleri satın alınarak yapılmış malzeme yeterli olmadığı içinde Hicri İsmail'inin bulunduğu yer açık kalmış Kabenin bugünkü ölçülerdeki şekli o zamanki ölçülerdeki yapıdır.
Beytullah yılda iki defa zemzemle yıkanmak için açılır.
Zemzemi içebilmek Müslümanlık alametidir.İçmemek münafıklık alametidir.
Zemzem kanında olan insanı cehennem ateşi yakmayacağı rivayeti vardır.Ayrıca böbrek taşı için zemzem içilmesi tavsiye edilir.Zemzem in böbrekleri çalıştırmadığı sözü tamamen uydurmadır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Mustafa Sanlav Arşivi