Mustafa Sanlav

Mustafa Sanlav

HAREMİ ŞERİF (MEKKE)

HAREMİ ŞERİF (MEKKE)

Bu haftaki yazımla beraber sizlere haremi Şerifi(Mekke)Teferruatlı  bir şekilde anlatmak istiyorum.
-Mekke çok kutsal bir şehirdir.Kıyamet alametleri olan deccal'ın ortaya çıkmasında deccal Mekke'ye giremeyecektir.
-Cenabı-ı Hak dünyayı yarattığında önce Kabe'nin bulunduğu mekanı yaratmıştır.
-Kabe-i muazzama yeryüzünden Allah'a açılan bir penceredir.
-Beyt-i Mamur'u tavaf eden melekler Kabe'yi de tavaf etmiş olurlar.Beyt-i mamurdan bir taş atılsa tam Kabe'nin üzerinde düşer.
-Peygamberimiz Kabe hakkında vallahi sen Allah'ın en çok sevdiği yersin buyurmuştur.
-Kabe'yi muazzama da 300 peygamber yaşamış ve burada vefat etmiştir.
-Kabeyi muazzama ya hac veya umre için gelenler Allah'ın kutsal misafirleridir.Çünkü Kabenin sahibi Allah tır.Ev sahibi Allah-u(cc) olduğuna göre evine sevdiğini,değer verdiğini davet eder.Sevmediğini değer vermediğini davet etmez.Dolasıyla Hacılar ve umreciler Allah'ın özel misafirleridir.
-Allah (cc)bazı insanları bizzat kendi zatı misafir gibi kendisi karşılar,ve onları ağırlar.Bazılarını ise meleklerine havale eder.Allah'ın kendisi karşıladığı insanlar hacılar,umreciler ve gazilerdir.
-Tarihte 60 defa hac yaptığı rivayet edilen Ali bin muvaffak adındaki zat kabeyi tavaf ederken içinden şöyle geçirmiş.Acaba bunca hac yaptım kabul odlumu ki deyince kendisine ilahi bir ses şöyle seslenir.”Ey kulum!Ben buraya sevmediğimi davet etmem şayet buraya gelmişsen benim değer verdiğim için buradasın.Yaptığın her şey kabul edilmiştir.''demiştir.
-Kabeyi muazzam anın bulunduğu Mekke şehri harem bölgesidir.Bu bölgede her Salih şehri karşılığı başka yerde yapılan  Salih amelden yüz bin kat daha değerlidir. -Kabeyi muazzama da yüz bin kat,ravza da bin kat,mescidi aksa da beş yüz kat.
-Kabeyi muazzama tarih boyunca şuana gelinceye kadar 11 kez yapılmıştır.
-Birinci inşada Allah(cc)insanı yaratınca melekler olaya razı olmamış Allah da meleklerine siz bilmesiniz buyurunca meleklerde kabeyi Allahın emriyle inşa edip onu tavaf etmeye başlamışlar.Hz. Adem'de Arafat ta Havva validemizle buluşup Müzdelife de evlenip Kabe'yi  gelmişler Hz. Adem meleklerin Kabeyi tavaf ettiklerini görür ve onlara ne okuyarak tavaf ettiklerini sorar.Onlarda ''Sübhanallahi ve bihamdihi sübhanallahil azim vela havle vela kuvvete illa billah il aliyyil azim''derler ve Hz. Adem'de bu dua ile tavaf etmiştir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Mustafa Sanlav Arşivi