Mustafa Sanlav

Mustafa Sanlav

Hz. Fatıma'nın Vefatı

Hz. Fatıma'nın Vefatı

bBu hafata sevgili peygamber efendimizin,  küçük  kızı Hz. Fatıma annemizin vefatını işlemek istiyorum.

Efendimizin alemi ukbayı teşriflerinden sonra, Fatıma annemiz yemez  içmez  olmuş, gülmeyi, ferahı unutmuş kendisine ufak bir oda yaptırmış ismini de Beytül hazen (üzüntü evi) koymuştur. 

Gece gündüz orada sevgili babası Resul aleyhisselamın ardından göz yaşı döküp ağlardı; ahu ile vakit geçirir çiğerini dağlardı.

Hiç bir çay Hz.Fatıma'nın mahzuniyetini gideremez olmuştu. Yalnız yuvasının işlerini efendisi Ali ve sevgili çocukları olan Hasan ve  Hüseyin'e  olan   vazifesini yapıp ağlamaya tekrar devam  ederdi.

Bu altı ay devam etti. Bir gece Hz. Fatıma annemiz alemi manada Peygamber efendimizi görüp “Ey gözümün nuru Fatıma! Seni göreceğim geldi, seni özledim, yarın bana geleceksin”  Tebrişatını alıp sabahleyin  gayet sevinçli olarak huzuru izzete durdu. Namazdan sonra Hz. Hasan ve Hz. Hüseyin'nin saçlarını yıkadı, taradı yeni elbiselerini giydirdi Hz. Ali efendimize çok güzel muamele etti. Hz. Ali efendimiz eşini böyle görünce taaccip etti. “Ya Fatıma  bu sevincin bu mutluluğun  sebebi  ne” dedi? Hz. Fatıma bu soruyu cevaplandırmıyordu.

Ekmek yaptı beraber yemek yediler. 

Hz. Ali efendimiz tekrar Hz. Fatıma annemize “ALLAH aşkına cevap ver” dedi. Ben seni  Peygamberimizin vefatından sonra  hiç bu kadar mutlu görmemiştim deyince Hz. Fatıma “Ey benim helalim, ey hayber fatihi, bu gün ben sizlere misafirim kavuşmamız mahşere kaldı. Bana hakkını helal et .

Bize sefer başladı ,Hasan'ımı,Hüseyin'imi, evvela Allah'a sonra sana emanet ediyorum. Onlara iyi bak. Benim yokluğumu onlara bildirme ya Ali anamı kaybettim, öksüz kaldım babamı kaybettim yetim kaldım. Bu dünyada gariplere, öksüzleri ve yetimleri görünce beni hatırla ve benim için dua eyle” dedi.

İmamı Ali Hz. Betül'den bu sözleri işitince göz yaşlarını tutamadı ağlayarak. “Ey Allahın resulunun sevgili kızı, kerem et   Babana  benden  şikayet etme” dedi ve ekledi 'sana hakkı ile ikram edemedim. Fakirdim seni mesud edemedimç. Sende ya Fatıma bana hakkını helal eyle” deyip cenabı Fatıma hayrun nisaya şefkatla sarılıp ağladılar.

Bu feryada Hz. Hasan ve Hüseyin de katıldılar öğle namazından sonra Hz. Fatıma annemiz hakkın rahmetine kavuştu.

Değerli Okurlarım.

Bu vesile ile bende tüm geçenlerimize ALLAH tan rahmet sizlerede sağlık ve afiyet diliyorum. Tüm Öğretmen kardeşlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Mustafa Sanlav Arşivi