İMF’DEN KREDİ ALMAZ, VERİRSEN BEN DE UÇAĞINI DÜŞÜRÜRÜM!

bana Türkiye’nin Milletler arası üne sahip elektronik ve beyaz eşya markası olan “Vestel” şirketini kuran bir zamanların İngiltere’nin sayılır iş adamlarından olan Kıbrıslı Asil Nadir’le Türkiye’nin tamamen yerli ilk otomobili olacakken fabrika temelinin atılmasından itibaren engellenen “İmza” marka arabayı üretmek isteyen Fadıl Akgündüz’ün başına getirtilenlerin pişmiş Tavuğun başına gelmemesini hatırlattı.!!!

VESTEL’İN KURMASIYLA KATIRLARI ÜRKÜTÜLENLER

RUMLAR İŞBİRLİĞİ YAPARAK ASİL NADİR’İ BİTİRDİ!

Kıbrıs kökenli İngiltere’nin sayılır Türk işadamı Asil Nadir’in Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetine yaptığı yatırımlarıyla Rumları kızdırmasına rağmen şirketlerinin kazançlılığı, gözü pekliği nedeniyle Rumların kendisini engelleme konusundaki çabaları çokta başarılı olamıyordu.

Taaki o zamana kadar Avrupa ve uzak doğunun onlarca yıl evvel tedavülden kalkmış hurdalarını getirip Türkiye’de yüksek gümrük duvarlarının arkasına saklanarak medeni dünyadaki en modern modellerin fiyatlarının birkaç misline satılan çakma markalar yerine Asil Nadir tarafından Türkiye’de yerli Elektronik ve Beyaz eşya üreticisi Vestel’i kuruncaya kadar Günaydın ve Güneş’ gazeteleride dahil medyanın karteli haline gelişine bile pek ses çıkaran olmamıştı.

Vestel’in kurulmasıyla fincancı katırları ürkütülenlerin tatlı karlarını kaybedenlerin Rumlarla işbirliği yapmalarıyla İngiltere’nin ilk 500 büyük işadamı arasında yer alan Asil Nadir’in İngiltere’deki şirketi aleyhine başlatılan propagandayla önce şirketin hisselerinin Londra borsasında taban yapması, ardından ise mahkemeler aracılığıyla alınan kararlarla Asil Nadir adeta yok edildi.

Tüm Basın yayın organları elinden çıktı, fakat Rumlar ve onların yerli işbirlikçilerine rağmen Vestel el değiştirmesine rağmen hızla gelişerek günümüzde dünyanın kendi konusundaki sayılı devleri arasına girdi.

İMZA OTOMOBİL’LE “JET FADIL’IN” İPİNİ ÇEKTİLER!

“Jet Fadıl” ismiyle ünlenen Mardin kökenli iş adamı Fadıl Akgündüz’ün bu unvanı “JetPA” isimli otomotiv pazarlayan, daha sonra ise girdiği ve hızla büyümesini sağlayan aynı isimli Müteahhitlik firmasından geliyordu.

Önceleri Malezya markası “Proton” marka otomobillerinin Türkiye’ye getirilip satılması ve müteahhitlik çalışmalarını yürütürken kimse “Gözünün üstünde kaşın var” demiyordu!

Bu yazı toplam 1858 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum