Kaliteli hizmet hayalimi Haluk Bey gerçekleştirecek!!!

    1977’nin Mayıs ayında Belediye Başkanı M.Taki Tatlıpınar kurmayı planladığı Belediye Basın Bürosunu kurmam için beni Belediye  matbaasında işe başlattı.

    Burada işe başlatılmamanı sebebi yeni başladığım mesleğimde görgü ve bilgimi arttırarak  kurulacak Belediye Basın bürosunda hizmet etmeye hazırlanmamı sağlamaktı.

    2 yıl boyunca temsilcisi bulunduğum Günaydın Gazetesi ve bu gazeteyi de yayınlayan Veb ofset gurubunun diğer yayınlarıyla birlikte Ulu Irmak Gazetesinde bilgi ve görgümü arttırdım.

      1979’da Belediye Basın Bürosunun kurulması görevi can dostum kardeşim merhum Gazeteci-Yazar Çapan Tekeli ile bana verildi.

    Büronun kuruluş maksadına uygun olarak  Belediye ile basın arasında en iyi şekilde ilişkiyi sağlamasının nasıl olacağını araştırmaya başladım.

    Bunun için Konya ve Ankara Belediyelerine giderek onlardan aynı işi yapan birimlerinde araştırmalar yaparak öğrendiklerimi kendi birimimizde uygulamaya koydum.

     Bu büronun1979-89 arasında 10 yıl aralıksız olarak şefliğini ve müdürlüğünü yaparken Belediye ile Basın arasında en iyi koordineyi sağlamanın yanında ayrıca da Belediye ile kamu kurumlarının velinimeti olan vatandaşlarımıza da a hizmet kalitesinin nasıl yükseltilebileceği konusunda beyin jimnastiği yaptım.

    Bu çalışmalarımda hizmet alana aldığının en kısa zamanda en az zahmet ve giderle nasıl verilebileceğini araştırdım.

EMİN GÜRÜN’ÜN BELEDİYE BAŞKANLIĞI DÖNEMİNDE

ŞİKÂYETLERİ DEĞERLENDİRME BÜROSUNU KURDURDUM!!!

   Mehmet Emin Gürün’ün Belediye Başkanlığı döneminde Basın Bürosu Şefliğine bağlı olarak Aksaraylı hemşerilerimizin Belediye ile ilgili dilekleri ile Belediye birimlerinin hizmetlerindeki aksaklıkları bildirmeleri için personelim Nevzat Altınok’un sorumluluğunda “Belediye Şikâyetleri Değerlendirme Bürosunu” kurdurdum.

 NUMARATAJ BÜROSUNDA HİZMETİN EN İYİSİNİ EN AZ ZAHMETLE VEREBİLMEK İÇİN FORM DİLEKÇELER VE MAKBUZ BASTIRTTIM

  Daha önce Genel Nüfus Sayımları öncesi kurdurulan ve sayımdan sonra ise dağıtılan Numarataj Bürosunu Basın Bürosuna bağlı olarak daimi şekilde hizmet etmek üzere kurdurup sayım öncesi yaptığımız numarataj çalışmaları esnasındaki bilgilerimizi bir araya getirip Aksaray’ın o zamanki 35 olan mahallelerinin sınırlarını belirleyip tüm Cadde ve Sokaklarını isimlendirdim.

   İmar Müdürlüğü nünde desteğiyle her mahallenin cadde ve sokaklarını belirleyip sınırlarıyla birlikte imar paftalarının üstüne işlettim.

   Yapılan çalışmaları Belediye Meclisinin onayına sunup ardından ise alınan kararı Kaymakamlık onayına sunup resmileştirdim.

   Kapı numarası plakası almak isteyen vatandaşların bunun için ödeyecekleri bedeli Gelir ve Tahsilat Müdürlüğüne yatırmaları zahmetinden kurtarmak için bu birime bastırttığım makbuzlarla vatandaşlardan plaka için tahsil ettiğimiz paraları makbuz bitince bu birime yine makbuz karşılığında teslim ederek vatandaşların 4. kattan 1. kata makbuz kesmek için gitmelerinin önüne geçtim.!!!

   Yine adres tespiti ve resmi kurumların vatandaşlardan istediği adres belgesi istenme talepleri ile talebin sonunda tespit ettiğimiz adresleri için form dilekçe ve numarataj belgesi bastırttım.

AHMET ER’İN DÖNEMİNDE HALKLA İLİŞKİLER ŞEFLİĞİNİ KURABİLMEK İÇİN ANKARA BÜYÜK ŞEHİR BELEDİYESİNDE 1 HAFTA HİZMET İÇİ EĞİTMİ ALDIM

   Memiş Akın’ın Belediye Başkanlığında kurucusu ve 10 yıl aralıksız olarak amirliğini yaptığım Belediye Basın Bürosu amirliğinden alındım.

      Ahmet Er’in Belediye Başkanlığında Basın Bürosu” ‘nu” Belediye Basın-Yayın Turizm ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’ne” dönüştürdüm ve bu birimin amirliğine Müdür olarak atandım.

    Bu görevim esnasında vatandaşlarımızın Belediyemizden olan talepleri ile şikâyetlerinin takip edilerek sonuçtan kendilerinin haberdar edilmesi için “Halkla İlişkiler Şefliğini” oluşturdum.

     Nevşehir dönüşü misafir ettiğimiz Ankara Büyük Şehir Belediye Başkanı Melih Gökçek beyin kendisine ilettiğim isteğimi kabul etmesiyle Ankara’da 1 Hafta hizmet içi eğitimi aldım.

    O zaman bilgisayar yaygın olmadığından yapılacak şikâyetlerin takibi ve sonuçları için takip defterleri bastırdım ve bu birimin başına Leyla Keleş’i Şef olarak tayin ettirdim.

VATANDAŞIN DİREK OLARAK MUHATAP OLACAĞI BİRİMLERİN ZEMİN KATA İNDİRİLMESİYLE VE RANDUVUYLA HİZMET ALMA HAYALİMİ OSMAN ERTUĞRUL KISMEN GERÇEKLEŞTİRDİ!!!

     Halkla İlişkiler birimini oluşturmamın birinci gayesi vatandaşların Belediyeden isteklerini tek elde toplayarak gelen istek ve şikâyetlerinde gereğini ilgili birime yaptırıp sonuçtan dilek ve şikâyet sahibine yazılı bilgi verdirerek verimliliği arttırmaktı.

     İkinci hedefim ise vatandaşın sürekli muhatap olduğu birimlerin tamamı olmasa da her birimden en az birer masayı zemin katta aldırarak vatandaşlarımızın kak,kat birim,birim dolaşmasını önleyerek zeminde hizmeti almalarını sağlamaktı.

    Nihai hedefim ise Avrupa ülkelerinde özellikle Almanya ve Hollanda’da gördüğüm gibi vatandaşlarımızın Belediye’ye geldiklerinde hiç beklemeden hizmetlerini en kısa zamanda en az zaman içinde kırtasiyeciliğe boğdurulmadan almalarını sağlamak için Randevulu sisteme geçmekti.!!!

   Ahmet Er’in iradesini tam olarak ortaya koyamaması nedeniyle gerçekleştirmediğim bu hayalimi Osman Ertuğrul bazı birimleri zemine indirmekle kıs mende olsa gerçekleştirdi.

       AHMET ER’E GERÇEKLEŞTİREMEDİĞİM HAYALİMİ

         HALUK YAZGI GERÇEKLEŞTİRECEK!!!

    Geçen hafta 10 asır boyunca ismini aldığı Şifahane’nin de içinde olduğu kısmı Osman Ertuğrul döneminde Şeyh Hamit mahallesine bağlanan 10 yıl boyunca bu hatanın düzeltilmemesi nedeniyle 1000 yıllık Şifahane ve 12 yıldan beri ise Şeyh Hamit Mahallesine bağlı olan yerin “ Laklak” bölgesindeydim.

    Burada misafirli olduğu yüzden fazla hemşerimize hitap eden Ak Parti’nin genç ve dinamik Belediye Başkan adayı Haluk Yazgının hemşerilerimize anlattığı projelerinden birisi beni sevince gark etti.

    Haluk bey yaptığı konuşmada 20 yıllık Halkla İlişkiler ve burada şikâyetlerin takibi konusundaki hayaliminde projeleri içinde olduğunu açıkladı.

    Akla gelen her türlü iyiliği, güzelliği ve kolaylığı hak eden hemşerilerimizin hizmet standardını yükseltecek bu projenin gerçekleştirilmesiyle bir taraftan hizmet kalitesi yükseltilirken diğer taraftan ise Belediye çalışmalarına motivasyon kazandırılması dileğiyle.

     Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.

Bu yazı toplam 682 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.