Kendimiz çığırıyor, kendimiz dinliyoruz!

    İlimizin ülkemizin Kuzey,Güney,Doğu ve Batı güzergahlarının tam ortasında olmasının yanında İngiltere’den Çin’e,Mısır’dan’an Karadeniz üzerinden Avrupa’ya kadar giden Karayollarının  geçtiği  yerde olmasına rağmen aradan geçen çeyrek asırlık zaman içinde halen Aksaray ın müstakil Vilayet olduğunu Türkiye geneline maalesef duyuramadık.!!!

     Bu konuda şimdiye kadar Aksaray ın gelip geçmiş Valileri ve Belediye Başkanlarıyla diğer yetkilileri ve Milletvekillerinin yanı sıra Meslek Odaları, Sivil Toplum Kuruluşları ve Spor kuruluşları bir araya gelip neden tanınamadığımız,tanınmamız için nelerin yapılması gerektiği hususunda şimdiye kadar ciddi manada dişe dokunur ciddi hiç bir çalışmada yapılmadı.!!!

    Eskilerin genel ekserisi tarafından bu konuda ciddi bir çalışma yapılmadığı gibi(Vali Ataklı ve Başkan Yazgıyı yeni oldukları için tenzih ediyorum) 1989’dan yakın zamana kadar Aksaray da görev yapan Mülki ve mahalli idarecilerle birlikte diğer ilgili ve yetkililer tarafından da bu konuda maalesef ciddi manada kafa yoranını bırakın,!!! buna tenezzül edeni bile olmadı.!!!

ESKİLER’İN YAPMADIĞINI VALİ ATAKLI VE BAŞKAN YAZGI’NIN DÖNEMİNDE OLUŞTURULACAK ORTAK AKILLA YAPILSIN!!!!!!!!

     Bu vurdum duymazlık ve bu umursamazlığın Vali Şeref Ataklı,Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı,Milletvekilleri  Ali Rıza Alaboyun,Ruhi Açıkgöz ve İlknur İnceöz ile İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Tüzün,Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Koçaş ile birlikte diğer tüm Meslek Odaları ve STK’lar gereğini yapabilirler.!!!

    En azından bu konuda dişlerini tırnaklarına takarak ömrünü bu konulara vakfetmiş olan birisi olarak ben bu konuda ki  şimdiye kadar yapılmayanların bu yeni kadro tarafından yapılacağını umuyorum.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

     Bu vurdum duymazlığın önlenebilmesi için yıllar, yılı sanki Aksaray turiste doymuş gibi şehrimizin en önemli giriş ve çıkışlarında bulunan seyir halindeki  vasıta sürücüleri mecburi yön olarak “Göreme”ye yönlendiren levhaların ilgili ve yetkililerce görülmemesi.

     “Burası Nevşehir Değil” diyerek bu levhaların haberini  yapmamın istünden 3 yıl geçmesine rağmen oluşan vurdum duymazlıkla bu levhaların 3 yıl boyunca kaldırılmaması umursamazlığınında şu anki yönetenlerimizle ilgili ve yetkilileri tarafından terk edilmesi.!!!

   ŞEHİRLERARASI YOLLAR AKIYOR BİZ ARDINDAN BAKIYORUZ !

    Adana’dan gelen Otoban ve kara yolu,Antalya’dan,Ankara’dan ve Kayseri’den gelerek Aksaray’dan geçen yollarda Ulukışla’ya,Konya Makasına,Nevşehir’e,Konya’ya  ve Kırşehir’e kadarki kara yollarında bile  bir tane Aksaray’ın bulununlan yere uzaklığını,dolayısıyla Aksaray’ın tarihi ve turistik yerlerini gösteren levhalarda Medya ile yaptığı kahvaltılı toplantıda Vali Ataklı’ya belirttiğim gibi yok.!!!

VEKİLLER 1 YILDA KARAYOLLARIYLA GÖRÜŞÜP LEVHALARI TAKTIRAMADI!!!

    Bunu 2013 yılının Ramazan’ındaki bir iftar sonunda bir araya geldiğim ilimiz Milletvekilleri Ali Rıza Alaboyun ve İlknur İnceöz’e anlatıp yapılması gerekenleride belirttim.

     Fakat aradan geçen  bir yıla yakın zaman içinde Karayolları Genel Müdürüyle görüşüp bu levhaları halen koyduramadılar.!!!

   8 Haziran’da Ali Rıza beye,9 Haziranda ise İlknur hanıma konuyu birkez daha ilettim.

    Haydi diyelim başka illerin sınırları içine tanıtımımızı yapacak levhaları koydurmaya gücümüz yetmiyor.!!!

     Bu memleketin ekmeğini yiyip suyunu içenler kendi sınırlarımızın içinedemi bu levhaları koyduramazlar?!!!

    Maalsef koyduramıyorlar.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

BU MEMLEKETİN EKMEĞİNİ YİYENLER 3 YIL BOYUNCA MECBURİ YÖN LEVHALARININ GEREĞİNİ YAPMADIKLARI GİBİ BİRDE BANA  BABALARINI ÖLDÜRMÜŞÜM GİBİ YILLAR YILI KÜSTÜLER!!!!!!!!!!!!!

    Aksaray’ın tanıtımı için şimdiye kadar ciddi bir çalışmanın yapılmadığı,hatta buna hiçte kafa yorulmadığının ete kemiğe bürünmüş şekli Milletvekili Ali Rıza Alaboyun’la ,2 eski il genel meclisi üyesini yerlerine götürerek kendilerine ayağımıza  kurşun sıktığımız Aksaray’ın giriş ve çıkışlarında bulunan zoraki yön”Göreme” levlarını göstertmeme.!!!

     Şu anki Karabük Valisi Orhan Alimoğlu’na  önceki Belediye Başkanı Nevzat Palta’yla eski İl Genel Meclisi Başkanı Şaban Bostan’a eski İl Kültür ve Turizm Müdürü’ne.

    Yine eski Güzelyurt ve Ihlara Belediye Başkanlarına Aksaray’ın giriş ve çıkışlarına sanki ilimiz sınırları içinde yerli ve yabancı turistlerin ziyaret etmesine değer hiçbir  tarihi ve turistik  yerimiz  yokmuş gibi konan mecburi yön”Göreme “ levhalarını anlatıp bunların kaldırılmasını belirtmeme.

GÖRMEDİKLERİNİ GÖRDÜĞÜM İÇİN BANA TEŞEKKÜR EDECEKLERİNE 3 YIL BANAMISIN DEMEDİLER!!!

    Kendilerinin görevi olanı görmedikleri için kamu oyumuzdan özür dileyip banada teşekkür etmeleri gerekirken Nevzat bey kendisine gerekenleri  neden yapmadığı konusundaki sitemim üzerine bana 3 yıl boyunca küstü.

   Aksaray’ın sahip olduğu yüzlerce Tarihi ve Turistik yerini gösteren levhaları koyduramadıkları gibi birde başka yere turist gönderen levhalarla ilgili olarak bile onlarca yazımıza rağmen gereği yapılamadı.!!!

     Onlarca yazım ve her önüme gelene konuyu anlatmama mahalli ve mülki amirlerle yaptığım özel girişimimiz ve kendilerine bu levhaların yerini göstertmemize rağmen yinede gerekenler umursamazlıkla üç yıl boyunca yapılmadı.!!!!!!!!!!!!!

MİLLETVEKİLİNİN,VALİNİN,BELEDİYE BAŞKANLARININ,İL GENEL MECLİSİ BAŞKANIN VE İKİ ÜYESİNİN YAPAMADIĞINI BİR YİĞİT HEMŞERİMİZİN EMRİYLE NEZARETİMLE ORTADAN KALDIRILDI!!!

    Bu vurdum duymazlık,umursamazlık ilimizin hayırlı evlatlarından bir bürokratın talimatıyla Vekillerin,Valinin,Belediye Başkanının,İl Genel Meclisi Başkanı ve üyelerinin yapamadığını yapıncaya kadar devam etti.!!!

     Emekli olunca ömrüm olursa ismini her vesileyle yazıp kendisinden bahsedeceğim bu yiğit bürokrat hemşerimizin Turizm Kültür Müdür vekili Mustafa Doğan beye talimat vermesiyle benim nezaretimde “Göreme”kelimesinin üstüne “Ihlara ve Güzelyurt “ isimleri yazılabilindi.

       SÖYLEYEBİLMEK İÇİN BİLMEK GEREKİR!!!

     Aksaray ili genelindeki var olan yılın 12 ayı boyunca Turizm dallarının tamamına hizmet edecek tarihi ve turistik yerlerimizin bilinenleri sahip olduklarımızın binde biri bile değil.

   Bilinenlerin Binde birisi bile olmayan ilimizin genelinde bulunan tarihi ve turistik yerlerimizin ilgililer ve yetkililerce bilinip veri tabanlarına işlenmemesinden dolayı hemşerilerimizin genel ekseriside sahip olduklarımızdan habersizler.

    GAZETECİLER BİLE TURİSTİK YERLERİMİZİ BİLMİYOR!!!

       İlimizde görev yapan atanmış ve seçilmişlerin istisnayı bozmayacak orandakilerin dışında kalanlarının umursamazlığı nedeniyle vatandaşlarımızın sahip olduklarımızı bilmemelerinin yanında bunları yurt içi ve dışına tanıtmaları gereken İlimiz merkezi ile genelinde görev yapan Medya mensuplarının istisnanın dışında kalanlarının bildikleride kamu oyunun genelinden pekte farklı değil..!!!

KAPADOKYANIN ORTASINDA VE %40’I AKSARAY SINIRLARINDA

    Bırakın bilmelerini.

    Birde yaptıkları haberlerle oluşturdukları inkarla kendi ayağımıza sıkıyorlar.!!

    Kanıtımı istiyorsunuz?

    Tuz gölünden başlayıp bir ucu Kayseri Soğanlı’da,diğer ucu ise Kırşehir de olan Kapadokya’nın tam ortasında olmamıza ve bu bölgenin %40’ından fazlasının Aksaray il sınırları içinde olmasından meslektaşlarımızın kahır ekserisi habersiz.

GÖREME’YE YAPILAN HER GEZİ’Yİ CAHİLLİKLERİNE DOYMADAN KAPADOKYA’YA(!) YAPILAN GEZİ GİBİ HABER YAPIYORLAR!!!

      Aksaray’ın  tarihinin, sahip olduğu tarihi ve turistik yerlerinin,kültürünün ve siyaseti ile diğer özelliklerinin en azından asgarisini bilmeleri gereken meslektaşlarımızdan bir çoğunu şu birkaç ay içinde sertçe ikaz etmek zordunda kaldım.!!!

    Bunun sebebi ise bilgisizliklerinden gelen inkarla Nevşehir ilinin Ürgüp ilçesinin Göreme beldesindeki belde ile aynı ismi taşıyan vadiye yapılan her hangi bir gezi’nin haberini ayağımıza kurşun sıkarcasına oluşturdukları inkarla”Kapadokya’ya yapılan gezi(!)” diye haber yapmasından.

     Medya mensuplarının genelinin ilimizi tanımamalarından dolayıda ne kendileri yanlışlar konusunda gerekeni yapıyor,nede yapmayanları tenkit edebiliyorlar.!

MEDYA MENSUPLARI AKSARAYIN BİLİNEN TARİHİ VE TURİSTİK YERLERİ HAKKINDA BİLE BİLGİLENDİRİLEMEDİ!!!

     Bu bilgisizlikten gelen ısrarlı uygulamanın ortadan kaldırılması için meslektaşlarımızın kendilerine ilimizin tarihi ve turistik yerleriyle ilgili olan gerekli asgari bilgilere sahip olabilmeleri için yetkililerden en azından turizm haftası esnasında meslektaşlarımıza gezdirilmesi konusunda defalarca ricada bulundum.!

      Fakat gerekli,gereksiz yere harcama yaparken buna kaynak bulanlar bunu bir türlü gerçekleştiremediklerinden gazeteciler halen kıt bilgilere sahip olduklarından yaptıklarıda bununla orantılı oluyor.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

        YER ALTI ŞEHİRLERİNE ALMAN GİBİ BAŞLANIP

                    TÜRK GİBİ BIRAKILDI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Israrlı ricalarım üzerine dönemin  ilimiz Valisi,şu anki Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş ve ilk İl Genel Meclis Başkanımız merhum İsmail Baysal ağabeyle birlikte gezdikten sonra temizleme çalışmalarına başlanan ülkemizin en büyük Yer altı şehirlerinden olan Büyük Pörnekler yer altı şehri ile Ozancık Ersele yer altı şehirlerinde Alman gibi başlanıp Türk gibi bırakıldı.!  

      O zamandan şimdiye kadar kaç yıldır buralarda “Tık” bile yok.

     AKSARAY HEP MENFİ OLARAK TANINDI

       Çok az bir çaba ve beyin jimnastiği sonucu oluşacak fikirlerin yerli yerince  taviz verilmeden uygulanmasıyla çok kısa bir zamanda tanıtıma müsait tüm imkanlara sahip olan Aksaray’ımız hakkı olan tanıtımının en kısa zamanda başarılması mümkün.

     Fakat maalesef bu konuda ciddi bir çalışma,AR-GE ve beyin jimnastiği şimdiye kadar yapılmadığı için müspet manada tanıtılamasakta, menfi manada ise bayağı ünlüyüz.!!!

      Eski İl Emniyet Müdürümüz,şu anki Diyarbakır İl Emniyet Müdürü Halis Böğürcü  ve arkadaşlarının Aksaray’ın tüm uyuşturucuların geçilmez duvarı haline getirilmesini sağlayan başarılarıyla bol,bol uyuşturucunun yakalandığı haberlerinden başka bizi tanıtan bir şey yok. !

      Aksaray ın  en güzel şekilde tanıtılabilmesi için önce üstümüzdeki ölü toprağının atılması.

    Ardından ise herkesin eteğindeki taşı dökerek akıllarını bir araya getirerek gerekeni ortak akılla yapmaları.

   Yapmadıkları zaman bunun karşılığı olanı bu dünyada da ve ahirettede mutlaka göreceklerinden emin olmaları bilinciyle zararın neresinden dönülürse bunun kar olacağı gerçeğiyle tanıtım baştka olmak üzere kalkınmamız ve gelecekteki kalkınmamızın sekteye uğramaması için Tren,Duble yollar ve Tıp Fakültesi başta olmak üzere  hakkımız olanın zaman geçirilmeden yapılması ve yaptırılması dileğiyle.

    Vilayetliğimizin 25. Yıldönümü kutlu olsun.

     Herkes üstüne düşeni yapsınki Aksaray’ımızda mutlu olsun.

Bu yazı toplam 842 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.