Kimler Kerdeştir?

Hucurat Suresi (10) Kuran-ı Kerim'de müminler ancak kardeştirler öyleyse kardeşlerinizin arasını düzeltin buyuran Cenabı-ı Allah bize büyük bir sorumluluk vermiştir.

Buradan anlaşılıyor ki sadece kardeşlerimizle güzel geçinmemiz yetmiyor diğer müminlerle kardeşler arasında dargınlıklar, kırgınlıklar olmuşsa onlarında düzeltme telefi etme görevini sorumluluğunu yaratan yine bizlere vermiştir.

Bozulan arayı düzeltmek,yıkılan duvarı yapmak,tahrip edileni tamir etmek güzel ve çok mükafat getiren bir faaliyet, arabulucu olma görevi her müslümanındır.

Değerli okurlarım.

Yunus Emre'nin dediği olalım

"Beri gel barışalım,

Yad ile bilişelim,

Sevelim, sevilelim

Dünya kimseye kalmaz."

 

Hadisi kutside Rabbimiz buyurdu: 

 

"Benim için biri birini sevenlere,benim için bir birlerini ziyaret edenlere, benim yolumdan bir araya gelenlere, benim için bir birini ziyaret edenlere ve benim yolumda bir birine verenlere benim de muhabbetim vacip oldu."

Allahın Muhabbetine nail olmak için muhabbet duymak gerekir. Allah için sevmek Allah için ziyaretleşmek Allah-ı zikrederek bir arada oturmak Allah için bir şeyler vermek ilahi muhabbeti celbedir.

 

İnsanlar arasındaki muhabbet bağları kopmuş ise bozulan dostlukların yeniden kurulması, darılan insanların Yeniden bir araya gelmesi, getirilmesi önemli bir olaydır. Bir hizmettir.

 

Peygamber efendimiz buyurur, iki kişinin arasının bulan bir şehid sevabını hak etmiştir.(Kurtubi 5/384).

 

İslamda yalan söylemek büyük bir günah ve vebal olduğu halde konu insanlar arasında ıslah olduğu zaman yalan söylemeğe bile cevaz verilmiştir.

 

Demek  ki insanlar arası diolag çok önemlidir.Şimdi ben günahkar bir kardeşiniz olarak sizden Allah için sizin çocuklarınız için bir ricam olacak. Eskilimize Yüksel Okul yapılsın dendi ve çalışma başladı Allah yardım eden bu husus gayret gösteren hepinizden ebediyar razı olsun… Fakat bazı insanlar ben falancaya dargınım kırgınım ben şu gruba kırgınım diyor. Can kardeşlerim İslam da dargınlık kırgınlık küslük vs. yok. Hepimiz kardeşiz Allah’ın emri bu her şeyi bırakıp bir birimiz sayıp severek çalışmalarımıza devam edelim. Hem ALLAH razı olur. Hem ilçemiz büyür.

Sözlerimi M.Akif ile bitirirken hepinizi saygıyla selamlıyorum.

ECDADINI ZANNETME ASIRLARCA UYUDU.

NERDEN YERDEN BULACAKTIN OZAMAN ELDEKİ YURDU.

Bu yazı toplam 2139 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum