Kırım şehitleri dualarla anıldı

Kırım şehitleri dualarla anıldı
Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Konya Şubesi, 18 Mayıs 1944de ana vatanları Kırımdan Sibirya steplerine sürülen Kırım şehitleri için mevlid-i şerif okuttu

Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Konya Şubesi, 18 Mayıs 1944’de ana vatanları Kırım’dan Sibirya steplerine sürülen Kırım şehitleri için mevlid-i şerif okuttu.

İhsaniye Camii’nde akşam namazına müteakip gerçekleştirilen Mevlid-i Şerif ve Hatim Duasına çok sayıda Kırım Tatarı katıldı. Vahap Burunduk eşliğindeki mevlidhanlar, sürgünde şehit düşen ataları hem yâd ettiler hem de ruhlarına ithaf etmek üzere birbirinden güzel ilahiler ile Kur’an-ı Kerim’den ayetler okudular. Mevlid-i Şerif, yapılan dua ile son buldu.

Konya Kırım Türkleri Dernek Başkanı Fikret Seyfi Kaçar, Kırım Sürgünü’nün 67. yıldönümü olduğunu belirterek “Bu büyük sürgün ve soykırımın üzerinden 67 yıl geçmiş olmasına rağmen yaralar hâla sarılamamış, ana vatanı Kırım’a dönen Kırım Tatarları başta oturacak ev, yaşamını idame ettirecek iş bulamamaktadır. Kırım Tatarları anadilleri ile eğitim alamamakta dini ve kültürel bir asimilasyon politikası ile mücadele etmektedirler” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.