Konservatuarda Belgesel Drama Çalıştayı

Konservatuarda Belgesel Drama Çalıştayı
Selçuk Üniversitesi (SÜ) Dilek Sabancı Devlet Konservatuvarı ile ABD'nin Ankara Büyükelçiliği işbirliğiyle ''Belgesel Drama Çalıştayı'' gerçekleştirildi

Bir hafta süren çalıştayda ABD'den gelen oyuncu Phillip Howze, piyanist ve besteci Kit Young ile tiyatro bölümü öğrencileri belgesel drama alanında Dünya'daki yeni metodlar ve uygulamaları çalıştı.
SÜ Dilek Sabancı Konservatuvarı Müdür Yardımcısı Yrd. Doç.Dr. Oğuz Karakaya, ABD'nin Ankara Büyükelçiliği ile birlikte düzenledikleri ''Belgesel Drama Çalıştayı''nın öğrencilere büyük katkı sağladığını belirterek, ''Çalıştayımız son derece verimli geçti. Öğrencilerimiz Dünya da uygulanan en yeni metodları sahnede deneyerek bakış açılarına farklılık kattılar. Bu işbirliğinin daha da artmasını istiyoruz'' dedi.
KÜLTÜRLERARASI DİYOLAĞA KATKI
ABD Büyükelçiliği Kültür Programları Koordinatörü Gözde Doğan ise Selçuk Üniversitesi Dilek Sabancı Konservatuvarı işbirliğiyle gerçekleştirilen çalıştayın çok keyifli ve verimli geçtiğini söyledi.
Doğan, ''Bir hafta süren çalıştayda akademisyen ve öğrencilerle çok güzel paylaşımlarımız oldu. Kültürlerarası diyalog açısından bu tür etkinlikleri önemsiyoruz'' diye konuştu.
Oyuncu Phillip Howze de şunları kaydetti: ''Burada öğrencilerin inanılmaz yetenekli ve enerjik olduğunu gördüm. Öğrencilerle ortak çalışmalar yapmaktan büyük keyif aldım. Belgesel drama alanındaki yeni metodları en iyi şekilde anlatmaya çalıştım. Verimli olduğumu düşünüyorum.''

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.