Kasım Göçer

Kasım Göçer

Maçın Adamı: Volkan Fındıklı

Maçın Adamı: Volkan Fındıklı

Aykut Kocaman Eskişehirspor maçına çıkarken hafta içi oynanacak Fenerbahçe kupa maçını da düşünerek ilk onbirinin gediklilerinden Meha, Holmen,Vukoviçve Ömer Ali'yi kenara çekmişti. Ancak Torku Konyaspor sistem takımı. Yedek oyuncular dahi forma şansı bulduğunda sisteme uyum sağlıyor. Kadroda oyuncunun alternatifi bulunduğu sürece Torku Konyaspor eksik oyuncularının yokluğunu fazla hissetmiyor.

Eskişehirspor karşısında Torku Konyaspor kırmızı kart pozisyonuna kadar oyunun kontrolünü elinde tutan taraftı. İlk yarım saatlik oyun, sanki şampiyonluğa oynayan bir  büyük takım ile küme düşme hattında bulunan bir anadolu takımı arasında oynanan bir maç gibiydi.  Deplasmanda oynamasına rağmen özgüvenli ve  baskılı oynayan, pozisyonlara giren taraf Torku Konyaspordu.

Penaltı ve kırmızı kart doğru karardı. Rakip bir kişi eksilince Torku Konyaspor'un etkisi ve baskısının artacağını beklerken tam tersi oldu. Torku Konyaspor kendi yarı sahasını iyi parselleyip rakibine oynayacak alan ve boşluk bırakmamayı tercih etti.

Maçta skora doğrudan etki eden oyuncu Volkan Fındıklı'ydı. Aykut Kocaman iki sezon önce Anadolu Selçukspor'da stoper oynayan bu oyuncudan bir ön libero çıkardı. Başta hepimiz Volkan Fındıklı'nın ön libero oynamasına akıl sır erdirememiş ve eleştirmiştik. Anlaşılan Aykut Kocaman Volkan'daki cevheri görmüş.  Volkan ön libero mevkiinde oynadıkça, üstüne koymaya başladı. Her maçta sanki daha iyi oluyor, kendisi geliştiriyor. Bajic'e yapılan penaltı pozisyonu öncesi attığı uzun pas alkışa layık bir hareketti. Volkan sadece bu pasla değil attığı golle de maça damgasını vurdu.Volkan, adeta takımının ikinci golü bulabileceği pozisyonları cömertçe harcamasına kızmış gibi bir surat ifadesiyle ceza alanı dışından sert bir vuruşla  farkı ikiye çıkardı.

İkinci yarı bir kişi eksik olmasına rağmen Eskişehirspor can havliyle saldırdı. Torku Konyaspor rakibinin istediği baskıyı kurmasına izin vermese de istediği kontra pozisyonları da bulamadı. Uzatma anlarında Selim'in gereksiz hareketi sonucu meydana gelen penaltı golle sonuçlanınca bu gol Torku Konyaspor'unsezonun ikinci yarısında filelerinde gördüğü altıncı gol oldu. Bu istatistik sezonun ikinci yarısında Torku Konyaspor'un maç başı sadece yarım gol yediğini gösteriyor. Bence Torku Konyaspor'un başasırısın altında yatan temel etken bu. Takım halinde savunma yapabilmesi. Savunmayı en ileri uçtan başlatabilmesi.

Bu özelliği Torku Konyaspor'u Avrupa'nın önde gelen liglerinde tek kaybetmeyen takım haline getirdi. Torku Konyaspor tartışmasız  ligimizin  en dengeli takımı haline geldi. İkinci yarının lideri Torku Konyaspor. Bu takımdan beklentilerim her geçen gün artıyor. Torku Konyaspor'un  ön eleme olmadan doğrudan UEFA Avrupa ligine katıma ihtimali oldukça yüksek.  Bu sezonki ikinci yarı performası bu takımın önümüzdeki sezon çok daha fazlasını yapabileceğinin sinyallerini veriyor. Eskişehir maçının ilk otuz dakikasında ben o ışığı gördüm. Torku Konyaspor gelişim sürecini bu şekilde sürdürürse Aykut Kocaman bu takımı önümüzdeki sezonlarda şampiyonluk yarışına dahil edebilir. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kasım Göçer Arşivi