MEN’s B.K. haberfark.net’e Merhaba diyor…

MEN’s B.K. haberfark.net’e Merhaba diyor…

 

MEN’s B.K. namı diğer BALIK KILÇIĞI ile geniş kitlelere ulaşıp daha çok halkıma hizmet edebilmek için hayalimdeki bir medya kuruluşuyla çalışmak haberfark.net ‘e nasip oldu ve bu yüzden çok mutluyum. Sitenin sahiplerinden Sayın Mevlüt Bey köşe yazısı teklifini ilk yaptığında ilginç, genel ve okuyucuyu çekebilecek konular üzerine yazmaya karar vermişken bir anda bunlarla zaman harcayacağıma “Neden köşemdeki bu olanağı insanlara İngilizce öğreterek değerlendirmiyorum. Buradan bir kişi bile yararlansa kardır.” diyerek sizinle olduğum süre zarfında eğlenerek, şaşırarak ve çokça bilgilenerek öğrencilerime verdiğim eğitimi buraya aktarmaya çalışacağım. Bana yardım ve katkılarından dolayı hem Mevlüt Bey’e hem de Zuhal (Zoe J) Hanım’a teşekkürlerimi iletirim.

 

Biliyorsunuz ilk ders eğitimci ve öğrencileri için tanışma ile geçer ya J. Bu yüzden hemen yoklama yapıyorum J. Aşağıda sistem ve kendimle ilgili ayrıntılı bilgi bulacaksınız. Dersler haftaya. Tüm okurlarıma ve site yöneticilerine sevgi ve saygıyla.

 

1964 yılında İstanbul’da doğdum. 1985 Marmara Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği ve 1992 İstanbul Üniversitesi Genel İşletme Master Programı’ndan mezun olduktan sonra değişik şirketlerde çeşitli kademelerde ve yönetici olarak ve kendimin kurucu yönetici ortak olduğu firma ve dersanelerde çalıştım. 1999’da sistemi bulduktan sonra geçtiğimiz 11 yıl zarfında İstanbul’da işadamı ve çalışanları ile basın ve sanat dünyası ağırlıklı çalıştım Daha sonra bir vesileyle geldiğim Konya’da hem sistemi uyguladım hem de bu sistemi 804 sayfalık iki ciltte topladığım bir kitap haline getirdim. Şu andan itibaren de sizin hizmetinize sunuyorum.

 

MEN’s B.K. sistemi eğitimci Mehmet Nabi Özsoy tarafından geliştirilen MAKSİMUM 40 saatte İngilizce’nin mantığını verirken, 100-120 saat arasında da İngilizce’nizi hem teori hem de pratikte ileri seviyeye getirir.

 

Herkesin çok kısa zamanda İngilizce mantığı ve yapısını öğrenmesini sağlamak, bu yapıyı pratiğe de dökme yollarını göstermek ve İngilizce dilbilgisini en ince ayrıntısına kadar, tereddüte yer vermeyecek şekilde ve kalıcı olarak ama sevimli ve herkesin anlayacağı bir dille öğretmektir. Bunu sağlayacak olan da MEN’s B.K. adını verdiğim düzendir.        

 

Düzen, bir çok birbirinden bağımsız tekniğin bir arada kullanılmasından oluşur. Aynen değişik çalgı, sanatçı ve orkestra şefinin birbirine uyumlu olarak , bir parçayı icra etmesi gibi.

 

DÜZENİN BELLİ BAŞLI ÖZELLİKLERİ ve ALIŞAGELMİŞ DÜZENDEN FARKLILIKLARI

 

• Türk öğrencinin duygusal olması ve dil öğrenme sürecinde nelerle karşılaşacağını    bilmemesinden dolayı, öğretmen, öğrenciyle birlikte bir ekip ruhuyla takvimlendirilmiş    bir hedefe yönelik bir eğitim planı hazırlar ve öğrenciyi karşılaşacağı sorunlar ve süreç    konusunda önceden bilgilendirerek zorluklara ve başına gelebilecek olaylara karşı hazırlıklı olmasını sağlar.

 

 Düzen, yabancı dil öğrenmiş olan daha önceki insanların deneyimleri ve kendilerinin zorlu deneyimlerle elde ettiği teknikleri öğrenciye eğitimin başlangıcında 36 maddelik bir liste halinde verir. Dilin öğrenilmesinde ve pekiştirilmesinde etkilidir.

 

• Alışagelmiş eğitimin aksine önceliği Anlama – Konuşma – Okuma  - Yazma sırasına uygun olarak daha ilk günden öğrencinin kulağının dolgunlaşması ve günlük hayatta ve uykuda dahi dinlemesi tavsiye edilen ses araçlarını  (Ses CD ‘si vb.) verir.

 

• Kişinin konuşma ve akıcılığını en çok etkileyen sözcük dağarcığının yetersizliğine karşı

en çok 3000 sözcüklük, 24 bölüme ayrılmış ve bir kişinin yurtdışında bulunabileceği olası yerlerde en çok gerek duyduğu sözcüklerden oluşmuş sözcük dağarcığı bunu ezberlemeden öğreten KKT (Küçük Kağıtlar Tekniği) ve cümle kurmaya yönelik FİŞ Yöntemi ve diğer öğretme ve belletme teknikleri.

 

• Dilin mantığını ve İngilizce Düşünme ‘yi sağlayacak altyapının kazandırılmasını sağlar. İngilizce düşünmeden İngilizce konuşulmaz. Türkilizce konuşulur ve sadece birbirimizi anlarız.

 

• Eğitim sürecini bölmeye dayalı KUR temelli alışagelmiş eğitim yerine tüm eğitimin bir pakette toplanması ve bir kerede ve çok hızlı bir süreçte öğretme ve pekiştirme. Süreç iki bölümden oluşmaktadır : 1) En çok 40 saat sürecek dilin mantığı ve cümle yapısını temel ve ileri düzeyde verecek teorik eğitim. 2) En çok 100 - 120 saatlik Anlama ve Konuşma ağırlıklı pratik ve teorinin birbirine koşut olduğu pratik eğitim. Programın verimli olabilmesi için arada birer gün bırakmak koşuluyla haftada 2 ‘şer gün 2 ‘şer saatten toplam 4 saat önerilir. Program sonunda teori ve pratikte Ortanın sonu düzeyine gelinir. Bu aşamadan sonra kişi kendi başına bir sonraki düzey olan İleri düzeye de ulaşabilir.

 

• Zamanın üçe bölünmesiyle dilin hızlı bir şekilde çatısının oluşturulması. KKT ve Fiş Yöntemi bunu destekler.

 

• Pratik eğitim başladıktan sonra güdülenmeyi en üst düzeye çıkarmak için oyun, film, şarkı, konuşma konuları kullanarak eğitim.

 

• Gerekli dilbilgisini alışagelmiş ders biçiminde değil de ders içi etkinliklere bulayarak ve hayatın içinden uygulamalarla farkına vardırmadan öğretme.

 

• Yurtdışında bulunulabilecek yerlerde gereksinim duyulabilecek konuşmalara yönelik seçmeli hazır karşılıkı konuşma kalıpları. Bu kalıplar öğrenciye önceden verilerek öğrenmesi sağlanır ve ders sırasında tiyatro havasında (örn; bir lokantada öğrenci müşteri, öğretmen garson vb.) canlandırılarak pekiştirilir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi