Mevlüt Keskin

Mevlüt Keskin

Neçip Çeçen olayı

Neçip Çeçen olayı

Yapılan yorumlarda Çeçen’e destek vermeyen Eskilli iki İl Genel Meclis Üyesi Kamil Altan ve İbrahim Koyuncu acımasızca eleştiriliyordu.

Konuya ilişkin Sayın Kamil Altan’la yüzyüze, Sayın İbrahim Koyuncu ve Sayın Necip Çeçen’le de telefonla uzun soluklu görüşmelerim oldu.

Gerçekten bu konuşmalardan sonra bir kez daha önyargı ile karar vermenin, yorum yapmanın insanı her zaman ofsayt pozisyonuna düşürebileceğini bir kez daha tecrübe edindim.

3 İl Genel Meclis Üyesi’ni de dinledikten sonra çıkardığım sonuç şu:

Mart ayında İl Genel Meclis Başkanlığı seçimi yapılıyor. Bu yarışta Şaban Bostan ve Özkan Doygun yarışıyor.

MHP’li 4 üye grup olarak Doygun’u destekliyor. Dolayısı ile Kamil Altan Doygun’u destekleyenler arasında.

Ak Partili iki üye İbrahim Koyuncu ve Necip Çeçen’de Doygun’a destek verenler arasında.

Ancak Aksaray Valiliği seçimi, zamanından önce yapıldı gerekçesi ile iptal ediyor.

Nisan ayının başında seçimin yenilenmesine iki gün kala. Bu üçlüden Necip Çeçen aday olarak ortaya çıkıyor. Kendisini parti genel merkezinin görevlendirdiğini ifade ediyor ve adaylığını açıklıyor. Çeçen, kendisinin siyasi ikbal peşinde koşmadığını 3 yıllık sürecin tamamlanması ile birlikte siyasete noktayı koyacağını kaydediyor Altan ve Koyuncu’dan destek istiyor.

Kamil Altan, “Kendilerinin Özkan Doygun’a taa 6 ay önceden söz verdiğini, kendisi için sözün her şeyden önce geldiğini Doygun’a destek vereceklerini belirttiklerini ve Doygun’la birlikte bir yola çıktığını kaydediyor ve Çeçen’e bu desteği vermelerinin mümkün olamayacağını ifade ediyor.”

Çeçen’in “Bana adaylığım sürecinde sana destek vereceğim” şeklinde söz verdi iddiasında bulunduğu İbrahim Koyuncu ise, “Tabii ki Eskilli bir kardeşimizin başkan olmasını isterdik ama bu son iki günde olacak bir durum değildi. Biz Sayın Doygun’u desteklerken önceliğimiz Eskil oldu. Necip Bey son iki gün adaylığını açıkladı. Genel Merkez’in adayıyım dedi ama bu noktada bizlere hiç bir şey tebliğ edilmedi. Ayrıca bizler zaten Daimi Encümen Üyeliği seçiminde Sayın Çeçen’i destekledik, ona karşı hiçbir şekilde önyargılı hareket etmemiz mümkün değil.”

Ayrıca Sayın Koyuncu ile Sayın Altan’la görüşmelerimde ortak ifade ettikleri bir husus dikkatimi çekti. O ifade ise şu “Doygun’un seçimi kazanacağını anlayan bir grup Sayın Çeçen’i aday gösterip Doygun’un oylarını bölüp üçüncü bir ismi sandıktan çıkarma çabasında idi. Bu oyunu dik durarak bizler bozduk. Bu durumda da  Eskilli 3 İl Genel Meclis Üyesi de kaybeden tarafta olacaktı ve önümüzdeki 3 yıl da Eskil kaybedecekti.”

Netice olarak Eskilli üç üye Mart’taki seçimde Başkan Adayı Doygun’un yanında ona aktif olarak destek veriyorlar.

Seçim iptal ediliyor yeniden yapılacak seçime iki gün kala Çeçen ben adayım diyor ortaya çıkıyor.

Koyuncu ve Altan bu durumda Çeçen’e destek vermelerinin mümkün olmadığını hem Doygun’a söz verdiklerini hem de bu durumda Doygun’un oyları bölünüp üçüncü bir ismin sandıktan çıkacağını belirtip kaybedenin Eskil olacağını kaydediyorlar.

Evet seçimde yaşanan özetle bu şekilde. Yorum siz değerli okurların.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
16 Yorum
Mevlüt Keskin Arşivi