Okuyan kazanacak

Okuyan kazanacak

Kütüphane Haftası kapsamında düzenlenen programda kitap okumanın önemine değinildi

 

Vali Yardımcısı Bekir Kaya, okumanın önemine değinerek “Gençler okumadan geleceğin teminatı olamaz” dedi.

 47. Kütüphane Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinlikte kitap okumanın önemine değinildi. 28 Mart–03 Nisan 2011 tarihleri arasında kutlanan Kütüphane Haftası münasebetiyle İl Halk Kütüphanesi’nde program düzenlendi. Etkinliğe Vali Yardımcısı Bekir Kaya, İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Mustafa Çıpan, Konya Büyükşehir Belediyesi Sekreteri Haşmet Okur, Konya Müze Müdürü Naci Bakırcı, Konya Bölge Yazma Eserler Kütüphanesi Müdürü Bekir Şahin, MEBKAM Müdürü Hasan Yaşar, İl Halk Kütüphanesi Müdürü Hasan Coşar, Karatay Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Saim Sakaoğlu, eski Selçuk Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Hasan Yöğrük, Özel Başak Eğitim Kurumları Genel Müdürü Ramazan Aksoy, davetliler ve öğrenciler katıldı.  Program kapsamında Özel Başak İlköğretim Okulu öğrencilerin hazırladığı şiir dinletisi ve halk oyunları gösterisinin yanında anasınıfı öğrencilerinin sergilediği gösteri de büyük beğeni topladı.

Vali Yardımcısı Bekir Kaya, çok az okuyan bir toplum olduğumuza dikkat çekerek, çocukların okuması için öncelikle büyüklerin örnek olması gerektiğini de dile getirdi. İngiltere’de bir yıl kaldığını ve insanların her yerde kitap okumaktan geri durmadığını aktaran Kaya, şunları kaydetti: “İşte Avrupa’yı başarı kılan bu kitap okumalarıdır. Evet sömürgeciler ama kitap okuyarak bilgilerini de geliştiriyorlar. Onun için gençler okumadan geleceğin teminatı olamaz. Ayrıca esas bilgi kütüphanededir. İnternetteki bilgiler kütüphanedeki bilginin kırıntılarıdır. Bu kapsamda öğrencileri kütüphaneye çekmek için yeni binada onlara ikramlarda sunulmalı, böylece kütüphane alışkanlığı kazandırılmalı.”

Kütüphanelerden yeterince istifade edilmediğine dikkat çeken İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Mustafa Çıpan, kitap okuma alışkanlığının kazanması noktasında herkese görev düştüğünü belirtti. İl Halk Kütüphanesi’nin yakın bir zamanda yeni binasına taşınacağını da anlatan Çıpan, “Fakat ben binalarında vefayla anılmasından yanayım. Kütüphanenin şuan ki binası önemli hizmetler verdi. Zamanında böyle bir binayı kütüphaneye kazandıranlara teşekkür ediyorum. Yeni binada her yönüyle Türkiye’ye örnek olacağı inancındayım” dedi.

Yazıyı, kâğıdı bulan insanoğlunun teknolojinin gelişmesiyle birlikte taş, tifo, ofset gibi matbaa tekniklerini bularak, okumayı kolaylaştırdığını ifade eden İl Halk Kütüphanesi Müdürü Hasan Coşar, kitabın insanın hayatında vazgeçilmez bir unsur olması gerektiğini belirtti. Avrupa’da insanlara kitap alışkanlığını kazandırmak için çok büyük paraların harcandığını aktaran Coşar, “Konya kütüphane açısından zengindir. Bu nedenle kütüphanelere gelerek kitap okuma alışkanlığımızı geliştirmeliyiz” dedi.

Konuşmaların ardından Kütüphane Haftası dolayısıyla şiir, kompozisyon, resim ve afiş dalında dereceye giren Özel Başak İlköğretim öğrencilerine ödül verildi. Etkinlik kapsamında öğrencilerin hazırladığı resim sergisi de açıldı.

Bu haber toplam 1340 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kültür ve Sanat