Mevlüt Keskin

Mevlüt Keskin

Sayın Alçay’ın projeleri

Sayın Alçay’ın projeleri

 Eskil Belediye Başkanı Niyazi Alçay’ın seçim döneminde seçmenin karşısına çıktığı projeler hiç şüphesiz seçimi kazanmasında en önemli etkenlerin başında geliyordu. İşte Sayın Başkan’ın o projelerini toplumsal hafızamızı diri tutma adına ve Başkan Bey’in ve vatandaşların; günahıyla, sevabıyla bu süreci muhakeme etmesi adına o projeleri yorumsuz bir şekilde tekrar hatırlıyoruz.

1)   Belediye meclisi dışında bir istişare meclisi kuracağız.

2)     İlçemize yakışır güzel bir kapalı pazar yeri kazandıracağız.Ayrıca bölgesel bir hayvancılık pazarı oluşumunun çalışmalarını yapıp , ilçemizin hayvancılık ve tarım potansiyelini bölgemize ve ülkemize tanıtmak amacıyla tarım ürünleri ve hayvancılık festivali düzenleyeceğiz. Ve bir kesimhane kazandırma çalışması yapacağız.

3)     İlçemizin  Tuz Gölü ve tarihi değerlerini öne çıkararak ilçemizin tanıtımını sağlayacak çalışmalar yapacağız. Tuz Gölü turizm ve safari yolu projesini  geliştireceğiz.

4)     İlçemize yakışır güzel bir düğün salonu kazandıracağız.

5)     İlçemiz  merkezi dışındaki yerleşim birimlerinin (yaylaların) yollarını ve diğer hizmetlerini  ayrım yapmadan, ihmal etmeden yerine getirip toplu taşımaya düzenleme getireceğiz. İlçemize otobüs garajı yaparak düzenli bir taşıma sistemi uygulayacağız.

6)     Belediyemizi kurumsallaştırıp, bireysellik  ve kabilecilik yönetim anlayışından çıkarıp bireysel değil toplumsal hizmet anlayışını öne çıkaracağız.

7)     İlçemize , Sosyal Güvenlik Kurumu ( SSK, Bağ-Kur) şubesi ile  trafik tescil ve Bal Küpü irtibat büroları gibi kamu ve özel kuruluşların şubelerinin açılmasını sağlayacağız.

8)     İlçemizde güven ve istikrarı sağlamak amacıyla kendi ekonomik değerlerimizi ön plana çıkaracağız. Bu bağlamda halkımızla bütünleşip yem, süt, un ve unlu mamüller üreten işletmeler (fabrikalar) kuracağız. Bunu yaparken kendi iç yatırımcımızın önünü açarak yeni istihdamlar sağlayıp, ilçemizden dışarıya olan göçün önlenmesini sağlayacağız.

9)      Belediye tüzel kişiliğine ait olan değirmen, belediye parkı ve lojmanların çürükten kurtarıp gerekli tüm bakımlarını yaparak çalışabilir ve kullanılabilir hale getirip özelleştireceğiz.

10)  Eskilgücüspor’umuza sahip çıkıp, Gençlerimizin sportif ve kültürel faaliyetlerine maddi ve manevi destek sağlayacağız.

11) Sosyal belediyecilik anlayışıyla, sosyal ve kültürel faaliyetlere önem vereceğiz. Yaşlılar, düşkünler, muhtaçlar, sakatlar ve engellilerin sorunlarıyla ilgilenip onların topluma kazandırılmasını sağlayacağız.İlçe halkımızın huzur ve mutluluğunu sağlamak için, adalet ilkeleriyle bağdaşmayacak siyasi, ekonomik ve sosyal engelleri kaldırmaya çalışacağız. İlçe insanımızın maddi ve manevi gelişimini sağlayacak gerekli şartları oluşturmaya çalışacağız.

12) İlçemizde ikiliği bitirip, ayrımcılıktan uzak, birleştirici ve hoşgörü anlayışı içerisinde kalarak, tüm yüreklerin ilçemizin kalkınması için çarpmasını sağlayacağız.

13) İlçemizdeki kamu kurumlarıyla uyum içerisinde çalışarak, onların tüm çalışmalarında kendilerine yardımcı olacağız.

14) İçme suyunda kaçağı ve ayrımcılığı önleyerek, daha ucuz içme suyu imkanı sağlayacağız.

15) Yüksek tahsil gören öğrencilerimize maddi ve manevi (burs vs.) destekte bulunacağız.

16) İlçemizde bulunan Sivil Toplum Kuruluşlarını tüm halkın katılımıyla harekete geçirerek ilçemize bir fakülte veya yüksekokul açılması için gerekli olan tüm binaların (sosyal tesis, okul binası vb.) ve alt yapısının hazırlanması için halkımızla bütünleşeceğiz ve yüksekokulu ilçemize kazandıracağız.

17) İlçe halkının ticari tüm faaliyetlerini ilçe merkezinde yapmasını sağlayacak çalışmalar içerisinde olacağız. İlçe Gayri Safi Milli Hasılasının tamamen ilçemiz içerisine dönmesini sağlayacağız.

18) İlçemizin ağaçlandırılması için çalışmalarda bulunacağız ve ilçemize mesire alanları kuracağız.

 

Eskilli aday adayları

Ak Parti’den Eskil ile bağlantısı olan isimleri geçen hafta köşeme taşımıştım. Ak Parti’den aday adayı olan ve Eşmekaya Belediye Başkanlığı görevini iki dönem başarıyla yürüten Mehmet Öztürk’ü listeye dahil edebiliriz.
MHP ve CHP’den ise dikkat çeken bölgemizden çıkmış iki isim var. Kemal Yenice ve  Mahir Güç

Kemal Yenice Kendisi Eşmekaya doğumlu, Eskil İlçe Tarım Müdürlüğü bünyesinde Ziraat Mühendisi olarak görev yaptığı yıllarda halka yakın ve yardım sever bir şekilde yaklaşımı ile insanımızın takdirini kazanmış bir isim kendisi.

Başta tarım ve hayvancılık olmak üzere; çevre ve doğanın korunması ile hazırladığı projeler ile dikkat çekiyor.

Mahir Güç

Mahir Bey; Meclis tecrübesi olan bir isim. Yaklaşık 20 yıl boyunca TBMM’de danışmanlık ve uzmanlık görevinde bulunan Güç, CHP’li aday adayları arasında iddialı isimlerin başında geliyor. 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
30 Yorum
Mevlüt Keskin Arşivi