Mevlüt Keskin

Mevlüt Keskin

Seçim mesajları!

Seçim mesajları!

İşte seçim sonuçlarının verdiği mesajlardan bazıları:

Yüreği Eskil’e hizmet aşkı ile yanıp tutuşan Raşit Oğuz artık siyaset sahnesinde daha bilinçli ve sağlam adım atmalı.

Eskil’de Necati Belgemen gerçeği bir kez daha tescillendi.

Peki burada bir parantez açalım Belgemen nasıl bu kadar yüksek başarı elde ediyor?

Sayın Belgemen birey odaklı çalışıyor. Yani bir yerde resmi bir görevi olsa da olmasa da çevresinde yıllardır beton gibi tuttuğu seçmen kitlesine sahip çıkıyor. Onların dertleri ile dertleniyor, sevinçleri ile mutlu oluyor ve onların herhangi bir sorunları olduğunda da elinden geleni yapma çabasına giriyor.

Ezeli rakibi Meral ise hizmet odaklı çalışıyor. Yani bireyleri ikinci plana itip hizmetleri ön plana çıkarıyor. Düşüncesini somutlaştırırsak Ben Ortakuyu Yaylası’nın yolunu yeniledim, köye çeşme getirdim seçmen bana oy verecek diye düşünüyor.    

Ama Sayın Meral’in böyle düşündüğü seçmenin önemli bir kısmı ile Sayın Belgemen ise birebir diyalog halinde oluyor.

Ve hizmet odaklı Meral’in başkanlığı bitmesi ile de insanlarla iletişim kuracak, onları aktif tutacak bir unsur kalmadığı için seçmen üzerinde etki edemiyor.

Bir diğeri Belgemen ekip noktasında daha bilinçli ve profesyonel düşünüyor. Burada Oda’daki Vedat Belgemen ile Belediye’deki İdris Meral’i karşılaştırdığımızda hangisi iki seçimde ne kazandırdı ne götürdü diye kıyaslarsak söylediğim son ifadeyi özetleyebiliriz.

Ayrıca son yerel seçimlerde "Sayın Şerafettin Meral'e, Karakol Mahallesi'nden Sadrettin Eriş'i İl Genel Meclis Üyesi adaylğı için desteklemedi" deyip tepki gösterip Ak Parti İlçe Yönetim Kurulu'nda yer almasına rağmen açık açığa MHP Adayı Niyazi Alçay'ı destekleyen Mahmut Oruç'un oda seçimlerinde Meral'in ekibince desteklenmesi ilginç bir ayrıntı idi.

Seçimde dikkat çeken bir diğer unsur, Adnan Çeçen’in büyük başarısı. Son yerel seçimlerde Alçay’ın kazanmasında büyük pay sahibi olan Çeçen; Necati Belgemen, Halil İbrahim Şahin ve Raşit Oğuz gibi güçlü isimlerin olduğu sandıktan birinci olarak çıktı. Büyük bir başarıya imza attı.

Buradan da şöyle bir sonuç çıkarabiliriz.

ilk dönemde Sayın Niyazi Alçay ve ekibi bir çıraklık dönemi yaşadı, ancak bu dönemi çabuk geçiştirip ustalık dönemi yaşamaya başladılar. Bu satırları takip edenler bilir. Belediye meclis üyesi Mustafa Noyan, Aydın Cırık’ı  en çok eleştiren benim, ancak artık şu görülüyor ki ustalık dönemi ile bu kişilerle birlikte Salih Sağlam gibi başkanlık tecrübesi olan bir isimle birlikte gerçekten vatandaşın işini zorlaştırmayıp kolaylaştıran bir anlayışın hakim olduğunu görüyor ve duyuyoruz ki bu da zaten peygamber efendimizin hadisi şerifi ile sabit güzel bir yönetim anlayışı.

İşte Adnan Çeçen’in de birinci olması aslında Alçay ve ekibinin başarısının bir göstergesi olsa gerek.

Oda seçimleri bir sonraki yerel seçimlerin altyapısını oluşturdu sanki. Son iki yerel seçimdeki Eskil Belediye Başkan adaylarından Şerafettin Meral dışındaki 4 ismin; Niyazi Alçay, Necati Belgemen, Gürsel Keskin ve Mustafa Sanlav’ın birlikte adım atması gelecek adına bir birlikteliğin işareti olabilir.

Geçenlerde Sayın Şerafettin Meral’in sıkı bir muhalifi kendisi için şu ifadeleri kullanıyordu “Meral gerçekten çok saygın bir insan asla kavgayla, dövüşle işi olmaz, Burada tartışsanız 10 dakika sonra karşılaşın senin hatırını sorar. Kin nedir bilmez, ama çevresinde muhtemelen Meral’in de tasvip etmediği birkaç insan var Meral’le hiç ilgisi olmasa bile halk Meral’e tepki duyuyor, ona güç kaybettiriyor.”

İşte oda seçimlerinden dolayı birkaç küçük münferit olay yaşandı. Oldukça küçük görünüyor demi bu olaylar? Evet işte bu küçücük birkaç tokatın bir sonraki seçime etkisi en az 300 oyun adres değiştirmesi demek. Dayağın etkisi fiziksel boyutu ile değil psikolojik boyutu ile ölçülür. Bu etkide yıllarca silinmez belki de bir ömür boyu!

Enver Caymaz gibi Ziraat Mühendisi bir ismin odaya girmesi memleket adına sevindirici. Kendisinin aktif bir şekilde çiftçinin bilinçlenmesi, doğanın ve çevrenin korunmasına yönelik projelere öncelik etmesi dileğiyle.

Eşmekaya’da mutabık kalınarak iki aday üzerinde birleşilmesi güzel bir enstantane!

Necati Belgemen, Mustafa Sanlav, Recep Yarar, Mehmet Öztürk, Gürsel Keskin, Adnan Çeçen, Özkan Kesmez gibi yönetim tecrübesine sahip insanların delege seçilmesi kaliteyi artıracağı inancındayım.

Sonuçların, memleketimize hayırlı olması dileğiyle, kazanan adayları tebrik ederim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum
Mevlüt Keskin Arşivi