Kasım Göçer

Kasım Göçer

Sıradaki Gelsin

Sıradaki Gelsin

Trabzonspor karşısında Torku Konyaspor alışılageldik oyun tarzından farklı bir oyun sergiledi. Torku Konyaspor maça savunmasını daha önde kurarak rakibi üzerinde baskı kurmaya çalıştı. Bu maçta   önceki maçlara göre daha ofansif oynayan Torku Konyaspor daha fazla pozisyon bulmasına karşılık savunmasında da daha çok açık verdi. Aykut Kocaman rakibin eksiklerinden ve demoralize durumundan istifade etmek istediği için bildik oyun tarzından taviz vermiş gibi göründü.

İki takımın orta sahasına baktığımızda Akakpo – Ramazan ikilisine karşı Torku Konyaspor’un Holmen- Ali Çamdalı ikilisinin daha etkili olacağı beklentisi içindeydik. Doğal olarak daha tecrübeli ve kaliteli orta saha oyuncularına sahip Aykut Kocaman’ın biraz daha fazla risk almasını normal karşılamak gerekir. Ancak bu maçta  biraz daha ofansif bir oyun tarzını tercih eden Torku Konyaspor istediği gibi alan savunması yapamadı. Özer ve Sefa ile Trabzonspor ilk yarıda önemli pozisyonlar buldu.

Bu maçtaki bir diğer farklılık iseMeha’nın oynadığı pozisyondu. Önceki haftalarda  genelde sol açık mevkiinde oynayan Meha bu maçta Aykut Kocaman tarafından santrafor arkasındaki  üçlünün ortasında görevlendirildi. Bu pozisyonda Meha daha iyi bir görüntü çizdi.

Meha hücum hattının arkasındaki üçlünün ortasında oynarken üçlününsolunda Halil İbrahim ilk onbir başladı. Aykut Kocaman bu seçimi ile muhtemelen Halil İbrahim’in Trabzonlu olması ve Trabzon’a karşı kendisini göstermek isteyeceğini düşünerek bu ekstra motivasyondan yararlanmak istedi.  Halil İbrahim istekli bir oyun sergiledi, maçın ilk çeyreğinde gole de yaklaştı. Gol olabilecek bir şutu Trabzon savunmasından döndü.

Torku Konyaspor genelde sağ kanattan etkili oldu. Bunda Skubiç’in katkısı inkar edilemez. Skubiç yine sahanın en iyilerindendi. Trabzonspor’un savunmasının sol tarafına zor anlar yaşattı.

Bajic de önceki haftalara göre daha iyi ve hareketliydi. Traore’ye şık bir asist yaptı. Trabzonspor’un belalısı Traoregüzel bir golle Torku Konyaspor’u öne geçirdi. Bu golleTraore, Trabzonspor’a karşı oynadığı son altı maçta altıncı golünü atmış oldu.

Dokuz günde üç önemli maça çıkan Torku Konyaspor üç galibiyet aldı. Takım fizik olarak da iyi durumda görünüyor. Bu durum Aykut Kocaman’ın takımı iyi çalıştırdığını gösteriyor.

Trabzonspor galibiyeti ile Avrupa Kupasına katılma beklentisi iyice arttı. Ben şahsen Galatasaray’ın da aldığı cezayı da göz önünde tutarak Torku Konyaspor’un bu yıl UEFA Avrupa Kupasına katılma hakkı elde edeceğini düşünüyorum. Ancak Torku Konyaspor’un ya kupadan ya da ligi üçüncü sırada tamamlayarak bu hakkı elde etmesinin önemli olduğunu kanaatindeyim. Daha geri sıradan Avrupa Kupasına katılırsa Torku Konyaspor daha fazla ön eleme oynayacağı için önümüzdeki sene lige daha erken başlamak zorunda kalacak. Önceki yıllarda  Avrupa Kupası elemeleri sebebiyle erken maç oynamaya başlayan takımlar ligde kötü günler yaşadılar.  Bu sebeple Torku Konyaspor Avrupa ligide katılacaksa tek ön eleme oynayacak bir sıralamada ligi tamamlamasını önemli buluyorum.

Bu maçta da yine Torku Konyaspor taraftarına değinmek gerekiyor. Muhtemelen seyirci rekoru bu hafta yine Torku Konyasportaraftarında  olacak. Maç içinde takımına tam destek veren taraftar Aykut Kocaman’dan “2+3, Kocaman Umutlar” pankartı ile üç yıllık yeni sözleşme istedi ve yönetime de mesaj verdi.Daha önce söylediğim gibi Torku Konyaspor taraftarı hem Türkiye’ye örnek oluyor hem izleyicisi düşen Türk futbolunun ümit ışığı olmaya devam ediyor hem de kendi tarzını oluşturup yeni bir ekol geliştiriyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kasım Göçer Arşivi