Mustafa Bozdağ

Mustafa Bozdağ

Spor ve Siyaset!

Spor ve Siyaset!

Eskil’in iki can damarı biri siyaset, diğeri spor!

Eskilli olarak bu iki oluşumu hep sevmişizdir. bu iki olguya hep ilgi duyarız. Hafta içerisinde Konya’da faaliyet gösteren Türker Boya’nın sahibi Cumali Türker Umre’den geldiği için bir ziyaretine gittik, kendisi konuyu döndürüp dolaştırıp turnuvaya getirdi. Cumali abiye turnuva dedin mi kendinden geçiyor. Ayrı bir heyecana bürünüyor.  Nitekim Maç günüde Eskil’e gidememesine rağmen dakika dakika skoru telefonla öğrenmiş yıllar geçse de eskil olarak özellikle yapılan turnuvalar gerçek futbolsevere dünya kupasından tatlı geliyor.

Bu yıl da belli bir aradan sonra Eskil Belediyesi öncülüğünde tekrar düzenlendi. Bu turnuvanın sürekli olması Eskil’e ciddi katkı sağlayacaktır.  Orada bir çok insan geliyor Esnaf’a katkı, kimi sponsor olarak ismini duyurmaya çalışıyor. Eskilgücü’ne belli bir maddi katkı ve yeni futbolcular kazandırmak adına bu turnuva özellikle çok önemli olarak görüyorum.

Ama yine bir maçta olay çıkmış bu da turnuvaya küçükte olsa gölge düşürdü. Mezgitlispor ile Gümüşdüğün arasında oynan maçta çıkan olay herhalde gerçek hiçbir futbol sever adına tasvip edilemez.

Gerçekten spora mı, savaşa mı gidiliyor anlamak mümkün değil.

Heyecan, rekabet, motivasyon, galibiyet, mağlubiyet, hata sporun tamamlayıcı güzel unsurlar…

Ancak işin içine şiddet girince işte insan orada şöyle bir durup düşünüyor.

Yine ne olursa olsun bu turnuvanın sağlıklı bir şekilde yürütülmesi lazım olaylara karışan futbolcular yaptığı hareket ölçüsünde cezalandırılmalı, takımlarına da para cezası uygulanması gerektiğini düşünüyorum.

Bir diğer önemli konu siyaset

Yaklaşan milletvekili seçimleri nedeni ile Eskil’de de siyasi hareketlilik yaşıyor.

Bu hareketlilik diğer milletvekili seçimlerine göre biraz daha farklı sebebini biliyorsunuz ilk defa iktidar partisinden 3 aday adayımız var Eskil’den…

Maliyeci Mevlüt Yol,

Jeoloji mühendisi Himmet Dağlı ve  Prof.Dr. Faruk Bozgöz, 

aday adaylarımız 3 değerli insan Ankara’da Mecliste danışman olarak görev yapan maliye ve Para politikalarını iyi bilen Mevlüt Yol,

Başbakanlık TİKA’da görev yapan ayrıca Su ve imar İşleriyle ilgili yıllarca şube müdürlüğü yapan, Afrika ve Kırgızistan’da çok sayıda proje yapan Himmet Dağlı ve Ortadoğu siyasetini çok iyi bilen tam bir Ortadoğu uzmanı Prof. Dr. Faruk Bozgöz…

Bu hafta sonu mülakatları vardı, Eskil ve Bölgesi olarak beklentimiz bir milletvekili çıkarmak…

Bilindiği gibi bu bölgeden çıkan en son milletvekili İsmet Gür, o da 1991 yılında Meclis’e girmişti. Bu demek oluyor ki Eskil ve Bölgesi 25 yıldır vekil çıkaramıyor.

Bu dönem umudumuz bir vekil çıkarmaktan yana.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Mustafa Bozdağ Arşivi