Tartışmalara anketli çözüm!

Eskilli’nin uzun süredir özlemle beklediği Yüksek Okul inşaatı tartışmaları ne yazık ki Hilmi kardeşimin, “Yüksekokul için ilk kazma vuruldu” başlığı ile bir anda tekrar alevlendi.

 

İlk mevzu yine okulun yeri tartışmaları…..

 

Aslında bu yaşananlar, her şeyden önce kendisi üretmeden başkalarını eleştiren, en büyük meziyeti, taşın altına elini sokmayan ama sorumluluk alanları en acımasız şekilde eleştiren bir toplum haline gelmemizin somut bir göstergesi.

 

Öncelikle okulun yapılmasına liderlik yapan Necati Belgemen’i kutlamak gerek.

 

Ancak öte yandan günümüzde Özel sektörle birlikte resmi kurumlarda da halkla ilişkiler çalışmalarının artması ile birlikte yerinden hizmet anlayışı hakim oldu.

 

Kurumlar, yaptığı her çalışmaya daha Bismillah demeden halkı ortak etmenin yoğun çabası içinde.

 

Bunun içinde en kolay ve bilimsel yol halkla anket yapmak.

 

Böylelikle yapılacak çalışmada ortaya çıkacak olumsuzlukta topu halka atma imkanı, Olumlu durumda ise başarının artmasına halkın katkı sağlaması ve halkın çalışmayı sahiplenmesi.

 

İşte burada Sayın Belgemen’le yola çıkmış ve hemen yanında objektiflere poz veren bir kişinin bile bulunduğu ortamlarda  “ya yerleşkeler geniş alanlara yapılır, İkizce yoluna yapılacaktı, orada her şey müsaitti, mezarlığın yanı da nerden çıktı” şeklinde ki söylemi ister istemez Sayın Belgemen’in o özverili ve içten çalışmalarında şevkini kırabilir. Çalışmaya karşı güven azaltabilir.

 

O halde ilk adım sağlam atılıp madem bu okulu Eskil’in halkı elele yapacak. İlk başta onlara söz hakkı verilse ve örneğin bin kişi ile objektif bir anket yapılsa idi ve çıkan ankete göre hareket edilseydi bugün kimin bir çift söz söyleme hakkı olurdu?

 

Ve en önemlisi de çıkan o sonuç bugün herkesin okulu sahiplenmesi için önemli bir vesile kaynağı olurdu.

 

 

Tebrikler Can Sibel

 

Can Sibel Meral…

 

İlköğretim ve liseyi Eskil’de okumuş eğitim hayatı boyunca Üniversiteye kadar bütün notları 5 olan üniversite dahil okuduğu bütün okulları derece ile bitiren bir isim.


Bir gün bile dershanenin kapısından içeri girmeden Eskil Lisesi’nden ilk senesinde Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni kazanan ve aynı bölümde mastırını yapan Meral, genç yaşına rağmen mesleğinde 5 yılını geride bırakırken, Yargıtay Tetkik Hakimliği’ne atanması ile birlikte kendisi bizlere bir kez daha mutluluk ve gurur yaşattı.

 

Üzerinde yoğun bir şekilde emeğim olduğuna inandığım Sevgili yiğenim Can Sibel gibi memleket insanımızın başarılı haberlerini duyma ve duyurma dileğiyle kendisini tebrik eder, yeni görevinde başarılar dilerim.

Bu yazı toplam 2496 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum