Turizm haftası coşkuyla başladı

Turizm haftası coşkuyla başladı

Aksaray'ın Ihlara kasabasında yapılan turizm haftası kutlamalarında bu yıl devlet sanatcılarının konserleriyle şenlik havasına büründü.

 

 Ihlara vadi başında yapılan kutlamalara halk yoğun ilgi gösterdi. Devlet Halk Dansları Topluluğu sanatçılarının seslendirdiği türkülerle eğlenen vatandaşlar halkoyunları ekibin gösterilerine de eşlik ettiler.

Törenlere katılan Müsteşar Yardımcısı Özgür Özaslan 'de son 10 yıla bakıldığında turist sayısı ve turizm gelirleri açısından yüzde 170'lik bir artış görüldüğünü dile getirdi. Özaslan, 'nin turist sayısı açısından 7, turizm gelirleri açısından da 9. sırada olduğunu ifade ederek “ İyi bir tanıtımla iyi projeler üretilirse yapılmayacak hiç bir şey yok. Her türlü ihtiyacınıza biz hazırız. Kültür yollarının bir ayağı da olacak. Kapadokya için için yürüyüş yolları parkurları olan bir çalışma yapmıştık. Bunu için de yapacağız. Bu konuda özellikle bilgi şöleni ve çalıştay yapmak istiyoruz. Bunun sorumluğu benim omuzumda, biz her türlü yardıma hazırız. Yeter ki sizlerde belirli konularda proje gelsin. " dedi.

 Daha sonra turizm haftası nedeniyle şiir yarışmalarında dereceyle giren öğrencilere ödülleri verildi, otel ve pansiyonların hazırladığı yiyecekler halka dağıtıldı.

Bu haber toplam 1480 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kültür ve Sanat