Türkmenler tek çatı altında toplanacak

Türkmenler tek çatı altında toplanacak
Türkiye genelinde faaliyet gösteren ve mücadele eden Irak Türkmenleri’nin sahip olduğu sivil toplum kuruluşları, ‘Türkmeneli Federasyonu’ çatısı altında toplanıyor
IRAK TÜRKMENLERİ BİRLİK İÇİNDE
Türkmeneli Sağlık ve Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Dr. Aydın Beyatlı, düzenlediği basın toplantısında federasyon çalışmaları hakkında bilgi verdi. Hekimevi’nde düzenlediği toplantıda Irak’ın 7 yıldır zulüm altında olduğunu bir kez daha hatırlatan Beyatlı, “Sözde huzur ve barış getirecekleri sözü ile Irak’ı işgal eden ABD, 1 milyonun üzerinde Iraklının katili oldu. Bu işgal nedeniyle 4 milyonun üzerinde Iraklı göçe zorlandı. ABD’nin işgalinin ardından Irak’ta alt yapı çöktü, elektrik ve su günde birkaç saat verilmeye başlandı. Belediye ve sağlık hizmetlerinin durumu içler acısı. Tüm dünyada ülkeler arası vizeler kalkarken Irak’ta neredeyse mahalleler arasında bile duvar örülmeye başlandı. Huzur getireceğini söyleyen ABD yüzünden çekmediğimiz çile kalmadı. Neredeyse zalim Saddam’ı arar olduk.” dedi.
Son 2 yıldır Türkiye’nin bölgede önemli adımlar attığına da dikkat çeken Beyatlı, “Türkiye’nin bölgede herkese eşit mesafede yer alması takdir topladı. Irak ve Irak’ın kuzeyinde imar grupları arası diyalog sağlanması için Bağdat, Erbil, Musul ve Basra’da Türkiye var. Biz Türkmenler Kerkük’te de Türkiye’yi görmek istiyoruz. Dış İşleri Bakanımız inşallah kısa sürede Kerkük’e konsolosluk kazandırır. Bunun yanı sıra Ankara Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Akın ilçeye ‘Türkmenler Şehitliği’ni kazandırdı. Aynı hizmetin Konya’da yapılması için görüştüğümüz Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay olumlu yanıt verdi” diye konuştu.
Konuşmasının sonunda ‘Türkmeneli Dernekleri Federasyonu çalışmaları hakkında da bilgi veren Beyatlı, “Türkiye'de faaliyet gösteren ve mücadele eden Irak Türkmenlerinin sahip olduğu bütün sivil toplum kuruluşları, bir araya gelindi. Irak Türkmenlerinin ana hedeflerinin gerçekleşmesine ivme kazandırmak, dayanışma birliğine inanarak Türkmenlerin tarihini ve Türkmen toplumunun yararına ne gerektiriyorsa hayata geçirme kararı alındı. Bu vesile ile Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül’ün destekleri ile ‘Türkmeneli Federasyonu’ kurma çalışması başlatıldı. Türkiye, Irak ve bütün dünyada girişimlerde bulunmak düşüncesiyle, tüm kuruluşlar arasında söylem birliği, dayanışma ve yardımlaşma, her alanda etkin bir yapı sağlamak için Türkmeneli Federasyonu çatısı altında toplanmaya karar verildi” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.