Hacı Özkan

Hacı Özkan

..Ve Şölen BİTTİ!

..Ve Şölen BİTTİ!

İyisiyle, kötüsüyle, tartışmalarıyla, kavgalarıyla bir turnuvayı daha tamamladık. Bahar şenliği kapsamında Eskil Belediyesi tarafından organize edilen, “Köyler ve yaylalar arası futbol turnuvası” nihayet tamamlandı. Yeri geldi tartışmalar oldu, yeri geldi kavgalar edildi, yeri geldi bilerek maç verenler oldu ve yeri geldi centilmence, arkadaşça, dostça maçlar oynandı. Çadırlar kuruldu; çay satanlar, köfte satanlar ekmeğinin peşinde olurken turnuvaya katılan “21 takım da kupanın peşinde” oldular. Turnuva ilçe merkezindeki esnaflara ekstra ekonomik bir hareketlilik kazandırdı; köyler ve yaylalarda alışılmışın dışındı, farklı bir hava esti. Her açıdan ders niteliğinde bir futbol turnuvası oldu. Saha içerisinde müthiş bir stratejik taktik ve savaş niteliği taşıyan maçlara şahit olduk. İyi oynayan oyuncular maçın başından itibaren 90 dakika boyuncu rakip takımın oyuncusunun markajında kalırken yine iyi oynayan oyunculara saha içerisinde dirsek atmalar, sözlü sataşmalar, ayaklarına basmalar ve teknik yönetiminin talimatları ile: “Git, şu numaralı oyuncunun ayağını kır!” gibi durumlara şahit olmamız elbette bizleri derinden üzdü. Esefle kınanacak bir durum olduğunun altını çizerek söylüyorum. Şimdi turnuva bitti… Saha da yapılan olumsuz fiili hareketler neticesin de galip gelsen de bana göre kaybetmişsindir! Önemli olan belki 3 puandır ama asıl amaç, asıl gaye: barış, dostluk ve kardeşliktir. Turnuva bitti ve her şey geride kaldı. Centilmence oynayan, rakibine saygı duyan oyuncular takdirle karşılanırken, tam tersi olumsuz hareketleri yapan oyuncular da elbette herkes tarafından kınandı. Eskil küçük yer ve herkes bir birini tanıyor. Bahar şenliği kapsamın her sene düzenlenmesi planlanan futbol turnuvasının dostane şekilde geçmesi gerekiyor. Neden turnuvanın yarıda kalması için uğraş verelim? Mağlup olduğunda bir anlık sinire yenik düşüp gafletle kötü davranışlar sergileyelim? Yenilgiyi kabullenmek, rakibini tebrik etmek bence en büyük erdemdir… İşte asıl o zaman kaybetsen de kazanan sen olursun. Maçın bitimi ile hayat normal seyrine dönüyor; bugünün yarını ve bu senenin gelecek senesi olduğunu unutmamalıyız.

En son organize edilen ve yarıda kalan futbol turnuvasından sonra tekrar turnuvanın düzenlenmesine karar veren Eskil Belediye Başkanı Niyazi Alçay, büyük bir sorumluluğunda altına imza atmış oldu. Olabilecek istemeyen olaylar neticesin de fatura Belediyeye yani, Niyazi Alçay’a kesilecekti. Eskil’i bu kadar güzel bir organizasyondan mahrum bırakmadı ve tamamlanması için elinden geleni yaptı.

Buradan başta Belediye Başkanı Niyazi Alçay’a, organizasyonda büyük emek harcayan ve yeri geldiğinde hafta sonu bile çalışanlardan, Muhammet Cirit, Mehmet Dinler ve Hasan Gök’e, saha içinde ve dışında güvenliği sağlayan Emniyet ekiplerine, herhangi bir sakatlık durumunda anında müdahale eden sağlık görevlilerine, Disiplin komitesinden İbrahim Koyuncu, Hilmi Yol, Kemal Tura ve isimleri unuttuğum ama turnuvada emekleri olan herkese ayrı ayrı teşekkür ederim. Turnuvanın tamamlanması için elinizden geleni yaptınız. Eskil halkı sizlere minnettardır! Her şey için çok teşekkürler… 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Hacı Özkan Arşivi