Ya Tarih yazacağız Ya da Tarih olacağız!

Sezon başından beri hep dile getirdiğim gibi, Hedefimiz : “Yeni başkan, yeni yönetim, yeni takım kadrosu ile beraber, hedef belirtmeksizin âcizane bir kadro kurulup, yeni sistem ile oyuncuları kaynaştırmak ve gelecek yıla mücadeleci genç kadro ile yola devam etmekti”. Kimsenin takımdan beklentisi yokken, sistemli çalışmalar daha ilk yılında meyvesi vermiş, kurulan takım 7’den 70’e herkesin dikkatini çekerek amatör lige güzel bir heyecan katmıştı. Sezon başında Eskilgücü’nün adını telaffuz bile etmeyen kişiler, play-off ve hatta Bölgesel Amatör Liginden (BAL Ligi) söz etmeye başlamıştı. Bir anda takımdan beklentiler artmış, Eskilgücü’ne “SÖZDE” destek vermeye başlanmıştı. Başarının yanında olmak ve bunda pay sahibi olmak isteyen kişiler “SÖZDE” her türlü desteği vermekten geri kalmıyordu(!) Eee, her iyi günün bir kötü günü olduğu gibi, her çıkışında bir inişi olacaktır. Gönül isterdi ki hedefte olmayan başarılarda yer almak, takımımızı güzel yerlerde görmek. Ama; gerek yeni oluşan yönetim ve kadro, gerekse tecrübe eksikliği ile beklentilere cevap veremedik. Bu demek değildir ki her şey bitti. Şansımız hala devam ediyor ve ben inanıyorum ki Eskilgücü play-off takımları içerisinde yer alacak!

Daha düne kadar kulüp lokaline gelip giden, başarılarımızı lanse eden kişiler şimdi takımıza sırt döndü. Şunu bilmenizi istiyorum ki, “Eskilgücü en başta kendi ayakları üzerinde durdu. İlçe takımı olmasına rağmen Eskil’in ekmeğini yiyen esnaf ve kurumlar takıma yardımcı olmadı. Bize destek veren sadece ve sadece Belediyemiz ve gönüllü birkaç taraftarımızdı.” Bunun dışında kimse taşın altına elini koymadı. Büyük esnaflarımızdan maddi yardım bekledik, gelmedi. Yüzümüzü kızartıp atkı satışı yapıp tek tek bütün esnafları dolaşmamıza rağmen birçok yerden girdiğimiz gibi hatta girdiğimize bin pişman şekilde çıktık. Alt tarafı 10 liralık bir atkı alacaklardı. Bazı esnaflarımız “ben topa para vermem” derken spor üzerine satış yapmasını çok iyi biliyor.

Bir başka önemli konumuz; Aksaray Amatör Kulüpler Federasyonunun, daha önceden yazılmış senaryoyu hayata geçirerek, bizim önümüzü kesmek için Oscar’lık bir gösteri yapmaları.

Kutluyorum kendileri. Gerçekten amatör ligde profesyonel gösteri sundular. Onlara tavsiyem, futbol’dan çıkıp beyaz perdeye geçmeleri. Sahamız kapatılıyor, gerekçe ne diyoruz? Yok! Yazılmış raporlara TFF aracılığı ile ulaşıyoruz, asılsız saçma sapan gerekçeler yer alırken bir Allah’ın kulu da çıkıp delikanlı gibi “ ben yazdım” demiyor, diyemiyor. Sanki hepsi de ağız birliği etmiş gibi, topu bir birilerin üzerine atarak bu işten sıyrılmaya çalışıyor. Çünkü kim derse ki Eskilgücü’ne haksızlık yaptık kendi başı yanacak. Kendi başını yaktığı gibi asılsız raporlarla bizi yakmaya çalışan kişilerin başının yanacağını da biliyor. Şunu belirtmek istiyorum ki, bu kişilerin kumpas kurarak bizi saf dışı bırakma çabaları içerisinde olmaları sonuçsuz kalacak! Bize bu oyunu oynayan(lar) kimse artık yolun sonuna geldiğinin farkına da varsın.

Son olarak şunu söyleyeyim Belediye başkanı Niyazi Alçay’ın dışında başka maddi ve siyasi desteği ne yazık ki göremedik. Maddi boyutu geçiyorum, bu süreçte siyasilerimizden de destekleriyle yanımızda olmalarını istiyoruz.

Eskilgücüspor, “YA TARİH YAZACAK, YA TARİH OLACAK!”

Bu yazı toplam 1949 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum