Mustafa Bozdağ

Mustafa Bozdağ

Ziraat odaları değişecek!

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, bu hafta sonu Konya'da düzenlenen “İç Anadolu Bölgesi Bakanlık Koordinasyon ve Sektörel Ortak Akıl Toplantısı”nda “Süt’ten Et’e Ziraat Odalarına, Patates’e” bölgemizi ilgilendiren bir çok konuda önemli açıklamalar yaptı.

 

Bakan Çelik özellikle süt ’ün değerlinin altında alınmasına sert tepki gösterdi. Özellikle Süt ‘ün değerinde alınması için birçok firmaya destek verdiklerini faka firmaların buna sadık kalmadığını ima etti.  Bu tip firmalar ile hem bakanlık olarak hem de bakanlar kurulu olarak uğraşacaklarını söyledi.

Et konusunda ise "İthal et uzun süredir geliyor. Bir müddet daha gelecek. Hayvan varlığını bir noktaya çıkarıncaya kadar gelecek. Amaç üreticiyi ve sektörü hayvan varlığımızı istediğimiz noktaya taşımak zorundayız. Piyasadaki maliyetler belli. Burada üreticiyi sıkıntıya sokacak bir uygulamaya girmemek gerekiyor. Bizim eti yarı yarıya ucuza ithal etme imkânlarının olduğunu söyledi.

Ziraat odaları değişecek!

Bakan Çelik’in Belki yapmış olduğu en önemli açıklamalarından biriside Ziraat odaları ve borsalara yönelik söylemleri idi.

Bakan Çelik, Ziraat odalarının ve borsaların yer aldığı sivil yapılanmaları eleştirerek, Ziraat odaları, borsalar gibi sivil yapılanmaların değişeceğini söyledi.  Bu yapıların çiftçi ve yönetimle adeta köprü vazifesinde olması gerektiğini, Salondaki birlik ve oda başkanlarına seslenerek,  siz noter değilsiniz. Mührü bas, aidatı al. Bu en son düşünmeniz gereken bir şeydir. 

 50 parçaya bölünmüş bir destek var köylü köyünden geliyor oraya buraya git derken zaten adamın başı dönüyor. Bu konuda çok ciddi bir reforma ihtiyaç var dedi.

 

 

Personel Sahada olacak

 

Yeni dönemde Bakanlık personelinin sahada olacağına söyleyen Bakan Çelik, "Tarım ve hayvancılık alanında ilgili mevzuatı azaltarak tarla ve sahaya inme vakti oluşturacağız. Bu sayede bürokrasi de memurumuz da çalışanımız da evraktan ziyade sahaya inecek, 'çiftçi, üreticiyle kamu el ele' anlayışını geliştireceğiz. 

 

Bununla ilgili idari yapıda atılması gereken adımları attık. Şimdi her işletmenin bir teknik sorumlusu olacak. Bu idari yapı kısa süre içerisinde faaliyete geçecek. Belki bu ay sonu belki nisan sonu itibarıyla verileri yavaş yavaş akmaya başladığı bir dönemi idrak etmiş olacağız" dedi. 

 

Ne diyelim, Tarım ve Hayvancılık ile Ön Planda olan ilçemizde bu sektörün daha ileriye gitmesi ve geliştirilmesi en büyük temennimizdir. 

Bu yazı toplam 1779 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.