Ak Parti İlçe Başkanlığı

İktidar Partisinin İlçe başkanlığı. Elbette kıymetli bir çok kişinin gözünde. Zamanın başbakanı Recep Tayyip Erdoğan “İl ve ilçe başkanları benim temsilcilerim” demişti. O yüzden olsa gerek oldukça rağbet görüyor.

Ak Partinin 16 Kasım 2014 Pazar günü Eskil ilçesi 5. Olağan Kongresi yapılacak. Geçtiğimiz haftalarda Eskil Belediye başkanı Ak Partili Niyazi Alçay’ın Ak Parti Koordinasyon toplantısında ilçe başkanı aleyhine yaptığı konuşmayla ortam biranda gerilmişti. Karşılıklı atışmalar ve cevaplar derken…

Şu anda Ak Parti ilçe başkanlığına Mahmut Oruç, Cafer Yalvaç ve bir dönem Adalet ve Kalkınma Partisinden il genel meclis üyesi aday adayı olmuş Arif Mutlu adaylıklarını açıkladılar. Herkese hayırlı uğurlu olsun. Daha önümüzde on gün gibi bir süre var. O zamana kadar bakalım kaç aday daha çıkacak.

Kim ne derse desin Eskil Belediye başkanı Niyazi Alçay’ın mevcut ilçe başkanı Mahmut Oruç’u kabul etmeyeceği kesin. Mahmut Oruç’ta kesinlikle aday olacağım diyor. Ak Parti genel merkezinin de tek aday üzerinde mutabakat kılınması isteğinde bulunacağı kesin.

Peki ne olacak şimdi?

Mahmut Oruç Genel Merkeze her fırsatta hem ilçe, hemde kasaba belediyesini ve 2 il genel meclis üyesini kazandırdığını ortaya sürüyor. Eskil’de belediyenin aleyhine çalışmış olsa bile kağıt üzerinde başarılı görünüyor. Bunun yanında Eskil Belediye başkanı Niyazi Alçay’ın dava adamı olmadığını, etrafında ki encümenlerin çoğunun MHP’li olduğunu dile getiriyor. Arkasına ilçe teşkilatından ve Eşmekaya’dan bazı isimleri de almış durumda. Şu anda kendisini güçlü gördüğü kesin.

 

Belediye başkanı Niyazi Alçay ise Mahmut Oruç ve ekibinin yerel seçimlerde Ak Parti adayının, yani kendisinin aleyhine çalıştıklarını söylüyor. Bunun yanında ilçe başkanı Mahmut Oruç’un basına yaptığı açıklamada “Yalancı” gibi kelimeleri kullanmasını ve Oruç’un ilkokul mezunu olmasından dolayı, En az üniversite mezunu bir ilçe başkanının olması gerektiğini savunuyor. Bunun yanında yerel seçimler öncesi bütün teşkilata rağmen Niyazi Alçay’ın adaylık sırasını alması Alçay’ın da kendisini güçlü hissetmesine neden oluyor. Şimdi ortaya Oruç’la Alçay adaymış gibi bir tablo çıktı. Ama zaman geldimi Genel Merkez ya Oruç, yada Alçay’ın istediği aday diyecek.

Eğer ki Alçay “Mahmut Oruç dışında kim olursa olsun ben kabul ediyorum” derse işte o zaman Mahmut Oruç’u zor bir zaman bekliyor. Olası bu durumda Mahmut Oruç’un göstereceği ortak aday kim ne derse desin Muhasebeci Mustafa Zavlak olur. Başkan Alçay kabul eder mi bilinmez, Ama kim olursa olsun dediği an Alçay’ın da önüne böyle bir seçenek sunulması mümkün.

 

Gönül istiyor ki Genel Kuruldan sonra Ak Parti ilçe başkanı kim olursa olsun belediye ile iyi geçinmeli ve istişare içerisinde olunmalıdır. Kişisel siyasi çıkarlar ancak ve ancak ilçemize zarar verir. Bu ilçenin gelişmesi ve büyümesi için lütfen birlik ve beraberlik içerisinde mücadele edelim.

 

 

Bu yazı toplam 4830 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum