Hilmi YOL

Hilmi YOL

Ak Partide İlçe Başkanlığı Seçim Süreci Başladı

Ak Partide İlçe Başkanlığı Seçim Süreci Başladı

 Ocak ayının içinde  Ak Parti Eskil ilçe başkanlığı kongresi yapılacak.

 

Kış fırtınalarıyla birlikte Ak Parti kongre fırtınasıda esecek.

Artık İbrahim Güdendede’yi ilçe başkanı olarak görmek mümkün değil. Zaten kendiside olmaz. Çünkü üç dönem ilçe başkanlığı yapmış bir isim. Doğal olarak kendisinin artık bir şeyler hakettiğini düşünüyor olabilir ve bu onun aday olmasına en büyük engeldir.

 

Daha önceden Mahmut Oruç, Abdulkadir  Karakaya, Ali Mutlu, Cengiz Meral’in aday olabileceğini, bunlara ek olarakta Necati Belgemen grubunun bir aday çıkarabileceğini yazmıştım.  

 

Geçtiğimiz günlerde Ak Parti koordinatör miletvekili geldi ve orada Ak Parti Eskil ilçe Teşkilatı küçük bir ön seçim yaptı. Bu seçimde Cengiz Meral dışında benim yazdığım isimler aynen doğrulandı.

 

Toplantıda yapılan isim belirlemede Mahmut Oruç, Abdulkadir Karakaya, Ali Mutlu ve Adnan Çeçen’in isimleri çıktı. Belki burda bir çoğunuz Adnan Çeçen’i Necati Belgemen’in çıkarttığını düşüncesi içerisinde olduğumu düşünecektir. Ben kesinlikle böyle bir şey demiyorum. Ama Adnan Çeçen’i destekleyen gurubun bir zamanlar Necati Belgemen’in yanında yeraldıkları unutulmamalı. Demirel’in dediği gibi. Siyasetin, dünü bugünü olmaz. Sabaha çok şey değişir. Gerçekten sabaha çok şey değişiyor.

 

Şu durumda gözle görülen Mahmut Oruç’u İbrahim Güdendede, AbdulKadir Karakaya’yı Şerafettin Meral, Ali Mutlu’yu milletvekilleri, Adnan Çeçen’i ise belediye başkanı ve azalar destekliyor olması. Valla buna itiraz etsenizde olmaz desenizde herkesin gönlünden geçen bu. Hiç kimse kendisini kandırmaya çalışmasın. Bu isimler şimdilerde genel merkeze gitti. Genel merkez Aksaray’da yaşadığı kötü olayları Eskilde yaşamak istemiyor. Bu nedenle kesinlikle seçime tek liste gidilecek. Mahmut Oruç şu anda parti teşkilatını arkasına almış durumda. Son günlerde kendisini buna hazırlamaya başlamış durumda. Hocasının Güdendede olduğu kesin. Ali Mutlu ise milletvekillerine güveniyor. Kendisi “partimizde göreve talip olunmaz görev verilir. Bana görev verilirse aday olurum” diyor. Son zamanlarda vekillerle sıksık görüşüyor. Ama şu hiçbir zaman unutulmamalı ki! Vekillerin yanı sıra ilçe teşkilatı ve delegelerde dikkate alınıyor. Gözler bir nevi genel merkeze çevrilmiş durumda. Oradan gelecek olan sonuç adayı belirleyecek. Tahmin ediyorum ki önümüzde ki yıllarda yeni yeni simalar siyasete girmiş olacak.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Hilmi YOL Arşivi