Hilmi YOL

Hilmi YOL

Asr-ı Saadet

Asr-ı Saadet

 Trafik Tescil büro amirliğinin açılışı, Dün akşam yapılan Asr-ı Saddet gecesi, Geçtiğimiz hafta yapılan ağaçlandırma bayramı, Yüksekokul için yapılan çalışmalar, bizleri oldukça umutlandıyor. Demek oluyor ki! İlçemizde çok güzel şeyler oluyor ve olacakta. Bugün birazcık ( Bazı kişilerin tabiri ile) belediye başkanına yağcılık yapayım.

Hep öyledir, birisinin aleyhine haber yaptığınız zaman çok iyisiniz, fakat lehine haber yaptınız mı yağcısınız. Bugün yağcı olalım istedim.

Kaç gündür her dükkanın önünde bir afiş, “ ASR-I SAADET” gecesine davetlisiniz.

Kimler yok ki; Dünya Kuran okuma birincisi Selam Okumuş’tan tutun, Kürşat Erenbilge, Sedat Uçar’dan tutun, Mevlevi gösterilerine kadar.

Davetiye ve afişleri kadar dikkat çeken proğram, acaba göreceği ilgiyle de dikkat çekecekmiydi. Proğram Eskil Belediyesi Çok Amaçlı Düğün salonunda gerçekleşti. Proğram başlamasına saatler kala salonun dolması  ilerleyen saatlerin habercisi gibiydi. Saatler 19’u gösterdiği anda salonda adeta yer kalmamış, çoğu izleyicide dışarıda kalmıştı. Demek oluyor ki bizim halkımızın bu tür sosyal aktivitelere ihtiyacı var. Geçtiğimiz günlerde Konya Büyükşehir Belediyesi, Ömer Döngeloğlu’nun katıldığı bir proğram düzenlemişti. O proğramla Eskil Belediyesinin düzenlediği proğramı nüfus ve mekan bazında incelersek, iki proğramı da izlemiş biri olarak, bu proğrama ilgi ve katılımın daha fazla olduğunu net bir şekilde söyleyebilirim.

Proğram sunucusundan tutun, içeriğine, davetlisinden tutun hizmetlisine kadar tek kelimeyle harikaydı. Eskil Belediyesi büyük bir sınavdan geçmiş ve bu tür proğramlarla halkın sosyal aktivite ihtiyacını rahatlıkla karşılayabileceklerini bir kez daha anlamıştır.

Proğramda hiçbir aksilik yoktu desem yeri vardı. Tek sıkıntı salonun küçük olmasıydı. Katılımın bu kadar yoğun olacağını ben nasıl beklemiyorsam, Eminim ki Eskil Belediyesi de beklemiyordu. Salondan çıkan herkesin ortak söylediği tek kelime, “ Proğram çok güzeldi, belediye başkanına teşekkür ederiz, ama biraz sıcak ve salon küçüktü”. Başkan Alçay proğram öncesinde Ak Parti Aksaray milletvekillerinden daha büyük bir salon sözü aldı. Bunun da proğram kadar geceye damgasını vuran bir olayın olduğunu söyleme zorunluluğunu hissettim kendimde.

Proğrama katılan herkesin çıkışta söylediği gibi bende söylüyorum.” Proğram çok güzeldi, belediye başkanına teşekkür ederim, ama mekan küçük ve sıcaktı”

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Hilmi YOL Arşivi