Mustafa Bozdağ

Mustafa Bozdağ

Asr-ı Saadet İzleyenleri Mest etti

Asr-ı Saadet İzleyenleri Mest etti

Bende bu yıl ilk defa Eskil'deki Asr-ı Saadet-4 etkinliklerine katıldım.

Asr-ı Saadet -4 programına katılmak içinsabahın erken saatlerinde Eskil’e gittik.

İlk olarak günlerden Perşembe olmasımünasebeti ile pazarı bir gezdim. İmam Hatip Lisesi müdürü Bayram Dağlı, Müftülüğebağlı Tüm Kuran kurslarının kermesi var, açılışı yapılacak dedi. Birlikte Kermesinaçılışına katıldık. Açılışta, Eskil Müftüsü Mustafa Kemal Ekicim ve Müftülükyetkilileri davetlileri karşıladılar. Kendilerine bizlere ve konuklaragösterdikleri nezaketlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Kermesin Açılışı,Belediye Başkanımız Sayın Niyazi Alçay ve Eskil Müftüsü Mustafa Kemal Ekicim tarafındanyapıldı. Burada bir birinden güzel standlar oluşturulmuş, EskilimizinErkeklerin yiyecek stantlarına, bayanların ise daha çok giyim ile ilgili olanstantlara ilgi gösterdiklerini gördüm. Stantları gezdikten sonra kermesalanından ayrıldık.

Bir çok yere ziyaret gerçekleştirdik. Buziyaretlerimizden biride Muhtarlığa yeni seçilen Zafer Yalvaç’ı Mevlüt Keskinile birlikte ziyaret ettik ve Sayın Muhtara yeni görevinde başarılar diledik.

Ziyaretlerimiz esnasında Milletindilinde yağmur yağmıyor. Çiftçinin bu yıl hali perişan, Yağmur duasına çıkıldıyüce Mevla’mdan yağış bekliyoruz ifadeleri kullanılıyordu.  Gayet doğal olan bu bekleyişe hak vermeklebirlikte kısa bir özeleştiri yapmak istiyorum Yüce Mevla’dan su bekleniyor.  “TuvaletlerdeÇeşmeler halen açık bırakılıyor.” Açık olan çeşmeleri kontrol ettim.Çeşmeler bozuk mu diye çeşmelerde sağlamdı. Burada takdiri sizlere bırakıyorum. Neyse ki çiftçinin yüzünü güldüren Eskilve yaylalarda etkili olan Yağışın gelmesi bir nebze de olsa bölge çiftçisinimutlu etmiş oldu.

Program için zaman geldi. Asr-ı Saadet Programı geçtik

Davetliler erken saatlerde salonudoldurmuş, Salon oldukça kalabalıktı. Her şey hazırdı.

Eskil Belediyesi tarafından düzenlenen programa;

 Evsahibi Eskil Belediye Başkanı Niyazi Alçay ve Eskil Kaymakamı Mustafa İlhanyanı sıra Konya Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Eşmekaya BelediyeBaşkanı Tayfur Başkan, Sultanhanı Belediye Başkan yardımcısı H. Ahmet Aslanhan,İl Genel Meclis üyeleri İbrahim Güdendede, Sadrettin İriş, Nazım Keskin, siyasiparti ilçe başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Program İstiklal Marşının okunmasıylabaşladı. Programda açılış konuşma yapan Eskil Belediye başkanı Niyazi AlçayPrograma gelen herkese teşekkür etti. Alçay, Konuşmasında gecenin önemine vurguyaptı. ve “Peygamber Efendimizin yaşantısını hayatımızın her aşamasındaörnek almalıyız. Birbirimizi her zaman sevip saymalıyız” dedi.

Programa katılan Karatay Belediyebaşkanı Mehmet Hançerli taktimi sırasında ve konuşmasında salondan büyük birtezahürat sesi yükseldi. Hançerli de halka aynı nezaketlikle cevap verdi.Hançerli konuşmasına, "Mevlana’nın bir sözü ile Başladı.dün dünde kaldı cancağızım bugün yeni şeyler söylemek lazım diyerek sözlerinebaşlayan Hançerli, Eskil Belediyesi olarak her yıl böyle bir güzel organizasyongerçekleştiriliyor. Gerçekten beklenenden fazla bir katılım gerçekleşmiş. Fakatgörüyorum ki Eskil’in daha büyük bir salona ihtiyacı var. Rabbim hepimizingecenizi kabul etsin” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Kuran-ıKerim okuma birincisi Alper Kanderun okuduğu Kuran-ı Kerim’le gönülleri fethetti,dinleyenlere duygulu anlar yaşattı.

Ardından sahneye Halkın En çokbenimsediği sürekli olarak Sedat Uçan hangisi gibi sorulara maruz kaldığımızSanatçı Sedat Uçan söylediği ilahilerle adeta dinleyenleri mest etti.

Son olarak tiyatro gösterisi yapıldı.Tiyatro gösterisinde oldukça duygulu anlar yaşanmasına rağmen geçen yılda aynıkişinin olması ve gösteriyi uzatması son anlarının birazcık dinleyiciyi sıktıdiyebilirim. Ama son semazen gösterisi çok güzeldi. Biraz daha uzun sürse ididaha hoş olurdu.

Sonuç olarak;

Eskil BelediyesiSosyal Belediyecilik adına güzel bir çalışmaya daha imza attı. Ben ilk defakatılmama rağmen oldukça etkilendim. Asr-ı Saadet Eskilde bu yılda çok güzelgeçti diyebilirim. Adeta Asr-ı Saadet İzleyenleri mest etti diyebilirim.

Program ile ilgili organizasyon güzel yapılmış,Bana göre tek eksik ilimizde de yeni olan Aksaray Valisi ve Aksaray BelediyeBaşkanının programa katılmamasıidi. Tabi Belediye tarafından daveti yapılmış onlar mazeretlerini bildirmişler.Yapacak bir şey yok. Birde bu salon bu tip organizasyonlar için küçük gelmeyebaşladı. Bu tip programlar için bir alternatif düşünülmesi gerektiği kanaatindeyim.

Bu güzel Programın hazırlanmasında emeğigeçen başta Eskil Belediye Başkanı Niyazi Alçay ve Eskil Belediyesiçalışanlarına ve tüm emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Bozdağ Arşivi