Bayram mı savaş mı yaptık?

        Bunun neresi bayram bunu bana izah edebilecek var mı? İşçi bayramının kutlanmasına kim karşı bunu kim söyleyebilir? Devlet bugüne kadar işçi haklarına savunanların yapamadığını Ak Parti hükümeti yaparak 1 Mayısı işçi bayramı ilan ederek üstelik 1 Mayısı tatil ilan etmiştir.

     1 Mayıs için ne gerekiyorsa yapan Hükümetin güvenlik açısından gösterdiği yerde bayram yapılmasını ve hatta buraya gideceklere ne gerekiyorsa yardım yapılacağı günler öncesinden duyuruldu. Aracı olmayanlara araç temininden tutun her kolaylık sağlandı.

Hükümetin neden Taksim Meydanında bayram kutlaması yapmamasına gelince burada yapılan tüm bayram kutlamalarında hoş olmayan olaylar yaşanmıştır. Buraya gelen insanların yarıdan çoğunluğu zaten işçi değil olay çıkarmaya gelen belli kesimlerdir.

      İşçi bayramının amacı nedir, işçiler burada bir araya getirmek ve eğlenmek. Varsa işçilerin sorunlarını işçi sendika temsilcileri işçilerin haklarını dile getirerek yetkililere duyurarak iletmek. Buna kim itiraz edebilir, bundan daha iyi doğal hak olabilir mi? Varsa uğradıkları bir haksızlık sendikalar kanalı ile grev ve eylemde yapabilirler buna kimse bir şey diyemez.

      Demokratik yollarla hak aramak var iken, illede merkezi bir yerde yapacağız diye diretmek nasıl bir hak aramak? Buraya gelen insanları izliyorum inanın toplasanız %30 işçi yok. İşçiyle alakası olmayan insanlar sırf burada olay çıkarmak için gelen farklı meslek ve gurubun insanları. Bu insanların işçi bayramında ne işleri var Allah aşkına?

      Geceden Molotof kokteyl ve gaz bombaları hazırlayarak işçi bayramı kutlamaya gelenlerin işçilikle ne alakaları var? Meydanlarda esnafın ve turistlerin ne günahı varda bunların yaşam haklarını engelliyorsunuz? Yazık değil mi o esnafa yakıp yıkıyorsunuz, işyerlerini tahrip ediyorsunuz. Bunlar nasıl kazanılıyor, nasıl meydana getiriliyor haberiniz var mı?

      Yaptığınız bu eylemlerden dolayı o bölgelerde oturan ailelerin dışarı çıkamadıkları ve hatta evlerinde bile etkilendiklerini görmeyen var mı? Bunlara destek verem siyasi partiler artık akıllarını başına alsınlar. Bunlardan oy bekliyorlarsa, olaylara tepki gösteren vatandaşsa sizlere lanet edip oy vereceksede vermiyor. Bundan dolayı her geçen gün eriyorsunuz, bir arpa boyu yol alamıyorsunuz.

      Allah aşkına sendikalı işçilerin neyi eksik neyin haklarını arıyorlar?  Asgari ücretle çalışan insanları görmezler mi? 657 tabi devlet memurlarının ne aldıklarını hiç mi görmezler?

     Yıllarca daire Müdürü olarakta görev yapan emekli memurum. O kadar sorumluluk, üretim imza yetkisi sende. Senin odacın senden çok maaş aldığını biliyormusunuz. Zaman zaman işçi olmak varmış dediğimi hiç unutmuyorum beyler.

      Emekli olduktan sonra aldığım emekli ödeneği 25.000 TL. Bu parayı emekli olduğunda alan bir işçi var mı? En az emekli parası ile bir ev almayan işçi var mı? Adam bir ev ve bir araba parası ile emekli ödeneği alırken, memurun aldığı kapatabilirse ancak borçlarını kapatabiliyor. Allah aşkına halinize şükredin, sizden aşağıdakileri düşünün, görün.

Evet, dünyanın hiçbir Avrupa ülkesinde devlet artık fabrika işletmiyor. Herşey özelleşmiş, yan gelip yatma ve istediğin maaş dönemi bitmiştir. Eski alışkanlıklar ve yattığın yerden maaş alma dönemi bitmiştir. Özel sektör senden almadan, kazanmadan sana vermez.

     Elbette herkes kazansın, namerde muhtaç olmasın, ailesini çocuklarını rahat içinde geçirecek bir geliri olsun. Emekli olduklarında bile bir memur emeklisinden fazla maaş aldıklarını unutmasınlar. Haklar istensin, talep edilsin ama yakıp yıkmadan, başka insanlara zarar vermeden istensin. İşçiler kullanılarak ülke birlik ve beraberliğine zarar verecek tutum ve davranıştan kaçınılmalıdır. Meydanlara gelmeyen işçileri de işçiymiş gibi görüntü vererek kimse temsil etmeye kalkmasın.

Bu yazı toplam 800 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.