Hilmi YOL

Hilmi YOL

Belgemen Ak Parti'ye mi?

Belgemen Ak Parti'ye mi?

Her ne kadar il teşkilatından ihraç kararı çıkmışsa da son sözü genel merkez söyleyecek. Eskil ilçe teşkilatı kesinlikle bir tasarruflarının olmadığının altını basa basa çiziyorlar. Zaten Ak Partide bu dönem ilçe başkanında değişiklik olacak. Şimdi kafalarda yeni ilçe başkanının kim olacağı konusunda çelişkili düşünceler yeralmaya başladı. Şöyle dikkatlice bakıldığı zaman parti teşkilatında birkaç isimden söz etmek mümkün.
Aday adaylarının çalıştığı dönemlerde sıksık aday adaylarının yanında yeralan Mahmut Oruç bunlardan birisi. Bunun yanında Ak Partiye geçen ve geçtimiz dönem belediye başkanı adayı olup kaybeden Eskil eski belediye başkanı Şerafettin Meral'in kardeşi Cengiz Meral, Uzun zamandır  Ak Parti yönetiminde çalışan ve partinin her türlü organizasyonunda yeralan Abdul Kadir Karakaya, Partinin en genç simalarından bir dönem gençlik kolları başkanlığı yapmış, başkanlığı döneminde aktif çalışan ve vekillerle sıkı diyaloguyla tanınan Ali Mutlu en öne çıkan isimler.
Fakaat hani siyasette “dün dündür, bugün bugündür” kelimesi varya. Ona istinaden bir yorumda bulunacağım. Genel seçimlerde bir şekilde oyuna getirilerek milletvekili aday adayı olmasının önüne geçilen Necati Belgemen, acaba bu isim Ak Partiye geçebilir mi?
Her ne kadar Belgemen genel seçimde MHP için çalıştı densede ben bunun pek doğru olduğuna inanmıyorum. Çünkü Belgemen'in çalışması durumunda MHP kesinlikle üçüncü parti çıkmazdı. MHP'ye kırgın olan Belgemen şimdilerde Eskil'e yüksekokul kazandıracağım telaşına girmiş. Acaba bu isim Ak Partiye geçerek, “ Ben hizmet etmek için bu kanada geldim” diyebilir mi? İşte o zaman bir farklı isim daha ortaya çıkabilir. Şu an Ak Partide üye olan birkaç belediye meclis üyelerinin partiden ihraç edilme ihtimalleri var. Sokak dedikoduları bu üyelerin seçim zamanı Ak Parti için çalışmadığı yönünde laflar çıkarıyor. Bunun doğruluğunu muhakkak ki parti tespit etmiştir. Belgemen'in partiye gelmesi durumunda şu anda partide bulunan ve ihraç dalgasından kurtulan isimlerden birisinin olması da mümkün.
Mahmut Oruç, aday adaylıkları döneminde sık sık partililerle bir araya geliyor ve partinin her alanında bulunuyor du. Kendisi partiye çok hizmet ettiğini düşünerek adaylık düşüncesine kapılabilir.
Ak Partide Şerafettin Meral ağırlığı kesinlikle unutulmamalı. Bu ağırlığı kullanmayı düşünen Cengiz Meral'in başkanlık düşüncesi mantıklı bir yaklaşım.
Uzun zamandır partinin her aşamasında hizmet eden partiyle adeta özdeşleşmiş olan Abdul Kadir Karayaka, “ bu partiyi benim kadar bilen olmaz” diye düşünceye kapılabilir. Kendince haksızda sayılmaz.
Artık siyasette gençlere yer verilmeli diye düşünen ve askerlik dönemi öncesi partide aktif şekilde çalışan ve vekillerle irtibatının çok iyi olduğu söylenen Ali Mutlu'da adaylık düşüncesininde gayet akılcı bir düşünce olduğunu savunmak mümkün.
Şu bir gerçek ki! Ak Partinin bu başkanlık seçimi ciddi manada ilçenin gündemine damgasını vuracak. Tabi şimdilik bu isimlerin dışında partide göze çarpan bir isim yok. Bekleyelim ve görelim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
17 Yorum
Hilmi YOL Arşivi