Abdullah Güdendede

Abdullah Güdendede

Bi Kütlet Ağrılarım Geçsin

Maalesef ülkemizde kayroprakti(manuel terapi) alanındaki bilgi ve denetim eksikliğinden dolayı, kütletme tedavisi gibi birtakım isimler de takılarak tedavinin bilimsel değerinin düşürülmesinin yanı sıra yeterli bilgisi ve yetkisi olmayanlar birtakım kişiler de “ben bu işin uzmanıyım” diyerek derdine çare arayan hastalara uygulamaktadır.  Ülkemizde fizyoterapist sayısı eksikliği dolayısıyla alan boşluğunu olması merdiven altı diye tabir edilen yerlerin çoğalmasına sebep oldu.

Bu kişiler yaygın bir şekilde özellikle sosyal medya üzerinden tanıtım ve reklamlarda bulunarak , tedavi sırasındaki omurganın ani manipülasyonu neticesinde eklemlerden çıkan gazın sesini tedavinin başarısı veya etkinliğinin bir göstergesi gibi kullanarak “yerine oturttum, yerleştirdim” gibi ifadelerle hastaları işlemin başarılı olduğuna ikna etmeye çalışmaktadırlar. Eklemdeki gazın çıkması neticesince geçici rahatlayan hastalar da etkili bir tedavi aldığına inanmaktadırlar. Ancak gazın bir süre sonra tekrar ekleme dolmasıyla hastanın şikâyetleri geri dönmektedir. Özellikle bu konularda hastaları çok dikkatli ve iyice araştırma yapmadan kendilerine bu tedaviyi uygulatmamalıdır.

Kayropraktik tedavi konusunda uzman kişilerce uygulandığında yan etkisi olmayan oldukça etkili bilimsel bir tedavi yöntemidir. Ancak kişinin kayropraktik tedavi için uygun olup olmadığı mutlaka ve mutlaka bir hekim tarafından değerlendirildikten sonra karar verilmelidir. Bel ve boyun fıtıklarında duruş bozukluğuna bağlı bel, boyun ve sırt ağrıları, strese bağlı yaygın kas ağrıları, myofasiyal ağrı sendromları, fibromyalji, spor yaralanmaları ve baş ağrıları gibi sorunlarda da etkin bir şekilde kullanılmaktadır.

Sağlıklı, mutlu ve ağrısız günler dileğimle…

Bu yazı toplam 682 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.