Hilmi YOL

Hilmi YOL

Bir doktor varmış...

Bir doktor varmış...

Stephen Hawkıng.

Bir çoğumuz bu kişinin kim olduğunu bilmez. Bu kişi vücudu tamamen felç olmuş, konuşamayan, Özel teknolojiyle donatılmış cihaz yardımıyla boyun kasları ile düşüncelerini bilgisayara aktarabilen, dünyaca ünlü fizikçi.

Boyun kaslarının iyice zayıfladığı ve bu nedenle artık söylemek istediklerini aktaramadığı belirtilen Hawking’in, şimdi son teknolojik cihazlarla, beyin dalgaları ya da gözbebeklerinin hareketleri ile konuşması için çalışılıyor. Bazen kendi kendime çok sorarım. “ Artık adamın ahi gitmiş vahi kalmış, bu adamdan bilgi alabilmek için neden bu kadar teknoloji kullanılıyor” diye. Geçtiğimiz günlerde  dünyanın ömrünü 1000 yıl olarak biçtiği açıklaması, bende hiçbir etki yaratmadı. Böyle basit bir kehanet için mi bu kadar harcama?” Diye düşünmedim desem yalan olur. Ama aslında düşünce yanlış, çok nadiren yetişen bir fizikçiden maksimum nasıl faydalanılır herkes onun çabası içerisindeydi.

 

Bir varmış bir yokmuş. Bir zamanlar İlçemizde bir uzman doktor varmış…

12 dalda TUS ( Tıpta Uzmanlık Sınavı) kazanmış bir doktor. Yani Türkiye’de tek kişi desek yeri varmış. Bu doktor gelmiş aradan kısa bir zaman geçmiş ki, problemler boy göstermeye başlamış. Üç yıldan fazla bir zaman boyunca sürekli doktorla problem yaşanmış. Herkes iyi bir o doktor kötüymüş. Olaylar kavgalar derken… Gel olmuş git olmuş, bu doktorun hastalarını tedavi ettiği muayenehanesi yasal olmadığı gerekçesiyle kapatılmış. Doktor ise ilçede hizmet veren bir hastanenin Aile Sağlığı Merkezi diye adlandırılan bir odasında masabaşına oturtulmuş. Eline de bir kalem verilmiş ki, boş kaldığı zamanlarda elinde kalem çevirsin diye…

 

Kıymetli dostlarım; işin hikaye yanı bir tarafa, Dünyada ki süper güçler o kadar imkanları olmasına rağmen, sadece gözleri ışıldayan bir fizikçiden maksimum derecede faydalanma çabası içerisindeyken, biz nasıl oluyor da  en azından hastasına öksür diyebilecek bir doktoru köşenin bir kenarına atıyoruz. İlçemizde uzman doktor kıtlığı çekildiği bir dönemde nasıl oluyorda bir uzman doktor köşeye atılıyor anlam vermek mümkün değil. Demek ki bu ilçenin yönetimi, yada yöneticileri, yada siyasileri, benim Stephen Hawkıng hakkında düşündüğüm gibi düşüncelere sahipler. Ama gerçekten ilme ve bilime haksızlık ediyoruz. Bu ülkenin görev yapabilecek kaliteli doktorlara ihtiyacı var. Eğer bizde bunları çeşitli sudan sebeplerle köşeye bucağa atarsak insanlığa yazık etmiş oluruz.

 

Bu vesile ile Kadir Gecenizi ve Ramazan Bayramızını en içten dilerimle kutlar, hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Haktan Niyaz ederim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
18 Yorum
Hilmi YOL Arşivi