Abdullah Güdendede

Abdullah Güdendede

BİR YILI GERİDE BIRAKIRKEN

BİR YILI GERİDE BIRAKIRKEN

Zaman öylece akıp gidiyor. Günler haftaları, haftalar ayları, aylarsa yılları kovalıyor. Yaşanmışlıklara bir yılda eklenmiş oluyor. Öyle ya da böyle geçen zamana anlam kazandırmaksa bizim elimizdedir. Yaşanan her günün anlamlandırılması bir ayın anlam kazanması, bir ayın anlam kazanması ise bir yılın anlam kazandırılmasıdır. Böylece bir ömür hakkını vererek yaşanmış olur. Durmadan, bıkmadan ve sıkılmadan azda olsa devamlı çalışmaksa başarının arkadaşındaki en gizemli sırdır.

Birikimlerin yapıldığı yılların sonunda bunları paylaşmak için vesileler aramak gerekir. Bilgi paylaştıkça anlam kazanırken, doğruyu anlatmak insanlara verilebilecek en güzel hediyedir. Doğrunun zamanının ve zemininde önemli olduğu gerçeği ise asla unutulmamalıdır. Günümüzde artık teknolojinin nimetlerinden sonuna kadar yararlandığımızı düşününce, bilgi ve doğruya açılan kapının da seçici olmak kaydıyla bir o kadar bize yakınlaştığını görürüz. Bu vesilelerle özellikle kendi memleketimizde hizmet etmek, halkımıza uzmanı olduğumuz konularda çağımızın en güncel ve doğru bilgilerini ulaştırmak insan için yapabileceği en güzel işlerdendir. Bu konuda özellikle ilkyazı hayatıma başladığım Eskil Gazetesi ve akabinde haber fark benim için gerçekten özeldir. Memleketimiz gelişmesi içinde hizmet ayaklarından medyanın çok önemli fonksiyonları olduğu kanaatindeyim. Böyle bir ortamda özellikle sağlık alanı gibi insanın daha anne karnına düşmesinden son nefesine kadar ihtiyaç duyduğu bir alanda çağın gereklerine uygun bilgilendirme yapmak için köşe yazıları güzel bir vesile oldu. Özellikle son dönemde halkın en çok ihtiyaç duyduğu ve buna paralel olarak en çok gelişen alanlardan olan fizik tedavi ve rehabilitasyon hakkında alanında ilk olarak bilgilendirici ve yönlendirici yazılar kaleme aldık. Tedavisi olmadığı düşünülen ve fizik tedavi alanının gelişmesiyle birlikte hastalara umut olan tedavi yaklaşımlarından bahsettik. Kimi zaman yeni tedavi yöntemlerinden kimi zamanda kulaktan dolma bilgilerin yanlışlığından dem vurduk. Eskiden beri halk arasında doğru bilenen yanlışlara değinip doğrusunu anlattık. Çoğu zaman ülkemize de yeni gelmiş ve sadece belli başlı yerlerde olan çeşitli imkânlardan bahsedip bunların sizin talepleriniz doğrultusunda bölgemizde de kısa zamanda hizmet olarak verileceğini fısıldadık. Fiziksel bir sağlık sorunu sizi bulmadan önce sizin ondan korunma yöntemlerini öğrenmeniz gerektiği anlattık. Bir konuyu özellikle sürekli vurgulamaya çalıştık. Bunun sebebi ise özellikle Batıda bel boyun sorunlarının gribal enfeksiyonlardan sonra en çok hastaneye başvuru sebebi olması ve iş hayatını en çok kısıtlayan sağlık sorunu olması hasebiyle bundan korunmanın yollarının okul sıralarında ders olarak anlatılmaktadır. Temennim memleketimizde de yakın zamandan böyle bir uygulama başlamasıdır ama o başlayana kadar biz bu köşeden sesimizin ulaştığı yere kadar bu korunma yöntemlerinden de bahsettik.

Sağlık ertelemeye gelmez. En iyi tedavi ise hastalanmadan önce gerekli önlemleri almak ve hastalığa yakalanmamaktır. Hastalık bizi bulduktan sonra ise gerekli tedavileri en etkin şekilde almak gerekir. Bilinçlendirme ve bilgilendirme çalışmalarımıza devam ediyoruz. Yaptığımız konferanslar, radyo programları, yazılı ve sanal medya ortamında köşe yazıları ve yakın zaman televizyon programlarıyla da bilgiyi sizlerle paylaşarak daha sağlıklı bir yaşam, kaliteli bir hayat sürmeniz için gerekli her şeyi sizlere ulaştırmaya devam edeceğiz.

Sağlıklı, mutlu ve ağrısız günler dileğimle…

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Abdullah Güdendede Arşivi