Biz kimiz kendimizi ne sanıyoruz……………..?

Hal-i pür melalimiz ne fena……….

Ya HU

 

Bu dünyadan kimler gelmiş kimler geçmiş……..

İnsanlığın babası Hz. Adem ve Havva annemiz

Büyük güce hayvanlara cinlere sözü geçen muhteşem bir servete muhteşem bir yaşama sahip olan Hz. Süleyman

İnsanlığın ikinci babası Hz. Nuh

Ateşe atıldığı zaman korkmadan bana Allah yeter diyen Hz.İbrahim

Firavun’un o muhteşem gücüne karşı tek başına savaşan Hz. Musa

Ölüleri nefesiyle dirilten Hz. İsa

Alemlere rahmet olarak Yüce Allah’ın (CC) gönderdiği son peygamber Hz. Muhammed (SAV)

Aşk eri Hz. Mevlana

İlim erbabı Muhammed Hadimi

Ümmiyim diyen Allah dostu Ahmed Hüdai

Konya’nın talebelerinin babası Hacıveyiszade

 

Daha sayamadığımız nice peygamberler evliyalar Allah dostları ve nice güzel insanlar

 

Bu insanlar Allah nazarında büyük insanlardı, Çünkü Rabbim öyle buyurmuyor mu: “benim nazarımda ancak takva sahibi olanlar üstündür” padişah olan sultan olan makam mevki sahibi olan para pul mal mülk sahibi çoluk çocuğu bol olan aşireti kabilesi devlet sahibi olan demiyor Yüce Mevlam “takva sahibi olan” buyuruyor bizlere can nimetini nefes alma verme nimetini veren Rabbime bu nimetler karşılığında hiç alnımız secdeden kalkmadan şükretmeliyiz aslında……….

 

 

Hal-i pür melalimiz ne fena……….

Ya HU

 

Rasülullah’a (SAV) birisi geliyor. Heyecandan ve korkudan peygamberimizin karşısında titriyor. Rasülullah : “ben kral değilim padişah değilim benim karşımda niye titriyorsun. Ben kurutulmuş et yiyen bir kadının oğluyum” buyuruyor Alemlere rahmet olarak gönderilen Rasülullah O bunu söylüyorsa biz kendimizi ne sanıyoruz bunu o koca Peygamber söylerken biz nefislerimizi bi sorgulayalım mı…………….

 

Varın ötesini siz düşünün

 

Hal-i pür melalimiz ne fena……….

Ya HU

 

Hazreti Ömer, hazineden bir deve alarak hizmetçisi ile birlikte Kudüs'e doğru yola çıkmış. Yanlarındaki tek deveye hizmetçisiyle nöbetleşerek binen Halife, Kudüs önlerine kadar gelmiş. Mü'minlerin halifesini karşılamak için şehrin dışına koşanlar, bu durumu görünce hayretler içinde kalmışlardı. Çünkü, dünyanın o dönemdeki en büyük devletinin hükümdarı, ayağındaki mestleri çıkarıp koltuğunun altına koymuş, hizmetçisini taşıyan devenin yularını eline almış, sıradan bir insan gibi başı önde yürüyordu. Dahası, üzerinde de giysi olarak bir izar (gömlekten az uzun tek parça elbise, peştemal) ve bir sarıktan başka bir şey   yoktu. Hz. Ömer’i karşılayan Müslümanlardan bazıları, bu durumu yadırgayarak Rumlara açılan bir kapı mahiyetindeki o topraklarda İslam halifesinin böyle görünmesini uygun bulmadıklarını ifade ettiler: “Ey Emirü'l-mü'minîn! Büyük bir kalabalık sizi bekliyor; bu insanların önüne bir sultana yaraşır şekilde aziz ve    heybetli        bir      kılık-kıyafetle  çıksanız!..”dediler. Adalet timsali büyük Halife, onlara “Allah bizi İslam dini ile aziz kılmıştır; bundan başka bir şeyde izzet aramamız beyhudedir. Madem ki, bizi aziz eden İslam'dır; izzeti ve şerefi onun dışında aramayız ve istemeyiz.” Cevabını vermiştir.

İzzet ve şerefi biz neyde arıyoruz makam mevkide mi koltukta mı para pulda mı………………

Hal-i pür melalimiz ne fena……….

Ya HU

 

Hz. Mevlana’yı görmek için Konya’ya gelen büyük bir papaz maiyeti ile yolda giderken ona rast geliyor. Hürmet ederek huzurunda eğiliyor. Mevlana da aynı hürmetle mukabele ediyor. Papaz, her başını kaldırdığı zaman, Mevlana’yı aynı ihtiram vaziyetinde görüyor. Nihayet bu tevazu karşısında hayran kalıp Müslüman oluyor. Mevlana eve döndüğü zaman oğlu Sultan Veled’e şöyle diyor:“Bir papaz, tevazu faziletini elimizden almak, o yolda bize galip gelmek istedi. Allah’a şükür biz onu mağlup ettik. Çünkü tevazu    ve      hilim    Müslümanların şiarıdır.”

tevazu           ve       hilim   Müslümanların         şiarıdır  bizim şimdiki şiarımız ne acaba……………….


Hal-i pür melalimiz ne fena……….

Ya HU

 

Eski atalarımızın çok meşhur bir sözü vardı biraz birisinin bir hareketine veya bir işine bir yanlışına içlendiler mi öyle derledi : “böbürlenme padişahım senden büyük ALLAH var”

 

Biz bu kainatta herhalde bir zerrecik kadar bile mi değiliz……………….

 

Allah’ın selamı rahmeti ve bereketi üzerinize olsun……………..

Rabbim iki cihanda da sağlık sıhhat afiyet versin inşallah …………….

 

Bu yazı toplam 2191 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.