Mustafa Bozdağ

Mustafa Bozdağ

Bozcamahmut’a Acil Trafik lambası konulmalı!

Geçen hafta içeresinde Köyüm Bozcamahmut’a “Akrabalar Buluşuyor” programı için gittim. Dönüşte Otobüs bekleme yerinde hafta sonu olması münasebeti ile 3 saat otobüs beklemek zorunda kaldık.

Bekleme esnasında Konya Aksaray yolunu dikkatli bir şekilde inceledim. Gözüme çarpan önemli bir gelişme Eskil Belediyesi Yolcuların beklemesi için bir kabin yapmış soğuk günlerde bekleyen yolcular açısından faydalı bir hizmet olmuş buradan Eskil Belediyesine teşekkür ediyorum.

Bilindiği gibi Aksaray Konya yolu araç trafiği bakımından Türkiye’nin En yoğun olarak araç geçişinin yaşandığı yollardan birisidir.

Aksaray Konya Yolunda en ciddi çalışmada Bozcamahmut bölgesinde oldu. Köyün Doğası ile ciddi bir şekilde oynandı.  Bozcamahmut adeta deyim yerinde ise ortadan ikiye bölündü. Köyün belli bölgelerinden baktığınızda yolun diğer tarafını göremiyorsunuz.  

Söz gelmişken ikili ilişkilerimizin iyi olduğu ak parti il genel meclisi üyesi sayın İbrahim Güdendede bizim köyde duble yolumuzun güzel olduğunu ifade etmiş yol için teşekkür ediyoruz. Onu ayrı bir kenara koyalım. Ama burada sayın Güdendede yolun güzelliğini değil de eksikliğini dile getirse daha hoş olurdu.   Güzel her zaman güzeldir. Ama keşke Bozcamahmut’a gelmişliğe oradan yolun sağından yaya olarak Aksaray istikametine 1 km yürüse idi. Daha iyi olurdu.

Trafik Lambası şart!

Yolu incelemelerim esnasında bana göre geçici fakat fonksiyonu olmayan trafik lambaları konulmuş şu an hiçbir fonksiyonu yok sürücüler geçen yıl yazdığım gibi İsmail YK’nın şarkısında olduğu gibi “bas gaza canım bas gaza”  diyerek yola çıkıyor. Buda tabi kazaları ister istemez beraberinde getiriyor. bölgede 3 saat bekledim bu zaman zarfında yaklaşık 100 araç geçti. Çocuklar karşıdan karşıya atladı.  Bu demek oluyor ki Bozcamahmut’a kapsamlı kameralı sistemli bir trafik ışıklandırması şart diye düşünüyorum.

Ortaköy Yolu Duble Yol Olsun İmza Kampanyası

Şehrin Nabzı Dergisi Aksaray basını adına Ortaköy de meydana gelen 6 kişinin hayatını kaybettiği trafik kazasından sonra bir şeyler yapmalı diyerek bir imza kampanyası düzenledi.   Aksaray Ortaköy e duble yol taleplerini ileten Şehrin Nabzı Dergisi Yazı işleri Müdürü Derya Özaba ‘’ bizim niyetimiz sadece iyiliğe bir yol açmak, çünkü insan ve insan canı tüm siyasi partilerin ve ideolojilerin önünde gelmek zorunda, tüm Milletvekillerimizi, Bürokratlarımızı ve seçilmesi muhtemel vekil adaylarımızı bu konuda göreve davet ediyoruz…  dedi.

 

Buradan derya Hanımı bu duyarlı davranışından dolayı kutluyorum. Konya Aksaray Yolunda o kadar insan kazalarda öldü bölge olarak biz böyle bir duyarlı davranış sergilemedik.

Sonuç olarak bu yolda bu çalışma yapılacak bizim önerimiz Özellikle bu yol yaz aylarında bölgenin büyük bir tarım ovası olması münasebeti ile araç trafiğindeki artış daha fazla olduğu gözlenmektedir. Yol ile ilgili çalışmalarda genelde yaz döneminde yapıldığından bu dönemde sürücüler ve yayaların dikkat etmesi yetkililerinde önlemleri artırması gerekir.Aldığım duyum yol çalışmaları 2016 sonuna kadar devam edeceği yönündedir.

 

Bu yazı toplam 1411 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.