Hilmi YOL

Hilmi YOL

Bu Hainlik

Bu Hainlik

Kime azınlık muamelesi yapılıyor anlam vermek imkansız.

Yapılanlar hem düşündürücü, hemde üzücü.  Eline taşı alan sokağa çıkıyor polise taş atıyor. Çoğunluğu çocuk. Neden attıklarını sorduğun zaman bazı kişilerin para karşılığı yaptırdığını söylüyorlar. Peki bu kişiler bu işi bıraktılar mı acaba? Ne yazık ki hala devam ediyorlar. Sadece kılık değiştirdiler hepsi o kadar. Neyin protesto edildiği, niçin protesto edildiği belli değil.

Ulu Önder Atatürk’ün anıtını taşlayan onlarca insan bunların hepside Türkiye Cumhuriyetinde yaşayan, Türk bayrağının gölgesine sığınmış kişiler. Bu topraklarda yaşayan bu ülkenin ekmeğini yiyen kişiler. Peki kaç kişi tutuklanıp ceza evine gönderiliyor. Birkaç kişi gözaltına alınıyor ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılıyor. Ulu Önder Atatürk’e hakaret etmek, ona fiili saldırıda bulunmak suç değil mi? Nasıl oluyor da bu kendini bilmezler Ulu Önderin anıtını taşlayabiliyor. Bunları yönlendiren kişiler nasıl oluyor da ellerini kollarını sallayarak gezebiliyorlar.

Bunun bir yaptırımı yok mu acaba?. Yıllarca bu ülkede yaşamış bu ülkenin ekmeğini yemiş, bayrağının gölgesine sığınmış bir kişi eğer bu ülkenin polisine taş atıyorsa, bu ülkenin kurtarıcısına hakaret ederek cansız anıtına saldırıyorsa bu hainlik, alçaklıktan başka bir şey değildir.

Dün 19 Mayıs Atatürk’ü anma Gençlik ve Spor Bayramıydı. Hepimiz kutlama alanlarına gitti. Irak’lı bir vatandaşla kendimizi kıyaslasaydık, yapılanların ne kadar büyük bir nankörlük olduğunu anlardık. Merak ediyorum, acaba o taşladığınız büyük insanlar olmasaydı siz özgürce yaşıyor olabilir miydiniz? Gönlünüzce yaşayabilir miydiniz. Kendi toprağınızda doktor, öğretmen olabilir miydiniz?. Ben hür yaşıyorum diyebilir miydiniz?Ücretsiz kullandığınız elektrikle ahırlarınızı dahi sobayla ısıtabilir miydiniz? Eğer ülkenin egemenliği elimizde olmasa gelen düşman ne ibadet yaptırır, ne rahat dolaşma hakkı tanır nede insan hakkı. Hepiniz birer köle olurdunuz, efendisi olduğunuz ülkenizde.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Hilmi YOL Arşivi