Dr. Ünzile Girişgin

Dr. Ünzile Girişgin

Cinsel eğitimin, cinsel hayattaki olumlu katkıları nelerdir?

Cinsel eğitimin, cinsel hayattaki olumlu katkıları nelerdir?

Evli çiftlerimizin pek çoğu mutlu değiller. Oldukça monoton bir hayatları var. Eğitime ve yeniliklere kapalılar. Ben Çin’de yaşayan bir hekim olsaydım konferans ve eğitim taleplerinden başımı alamazdım. Türkiye’de kitaplarımı okuyan insan sayısı bile çok az. Ümidimi kaybetmiyorum. Gelecek nesiller için yazmaya çalışıyorum.

Her şey çok kötü. Çocuklarımız cinselliği bizlerden öğrenmiyorlar. Arkadaşlarından, porno dergilerden, cep telefonlarından, internetten öğreniyorlar. Çocuklarımız hem daha fazla görüntü ile uyarılıyor hem de yanlış cinsellik öğreniyorlar. Susuz çocuğa su verilir, aç çocuğa yemek verilir. Peki cinsel yönden durmadan uyarılan, manevi dünyası çoraklaştırılan çocuklarımızın cinsel açlığını nasıl gidereceğiz? Bu sorunun cevabını kaç ana baba kaç eğitimci düşünüyor? Yazık değil mi 15-16 yaşındaki kız çocuklarımızın gebe kalıp kürtaj olması…

Okullarda eğitim verebilecek donanımda öğretmenimiz yok. Eğitim verelim derken batı cinselliği empoze edilmeye kalkılırsa altından hiç kalkamayacağımız sorunlarla karşılaşırız. Bu eğitimlerden sonra internette “11 yaşındayım hâlâ bakireyim.” diyen kızlarımız var olmaya başlar.

Devlet politikası olmalı ama nasıl? İşin en zor kısmı da burası. Bence bu sorunu her ana baba her aile kendisi aşmalı, her cemaat kendi bünyesinde çocuk ve gençleri koruyacak projeler üretmeli. Kaş yapalım derken göz çıkarmaktan çok korkarım.

Medyanın, toplumun normal cinsellikten sapkınlığa kaymasına yol açacak yayınlarını ve faaliyetlerini gözlemliyor musunuz?

Bu özellikle planlanan bir yol. Kültürel emperyalizm… Ailenin yok edilmesi ve neslin bozulması….Erkekler hep kadın kılığında cıvık cıvık hareketler… Hekimleri kim dinliyor ki… Herkes kendisini sorgulasın. Nefsini hesaba çeksin ve başarabiliyorsa izlemesin.

Artık yerli dizilerde de homoseksüel birliktelikler, tecavüz sahneleri işlenir oldu. Gözü morarmamış, dudağı patlamamış kadın izliyor musunuz? Haber aralarındaki dizi fragmanlarında bile tokat patlatılan kadın sahneleri izliyoruz. Ortaokul yaşlarındaki kız erkek arkadaşlıkları işleniyor. Aldatma, alkol, eve ayakkabı ile girme, ana babaya bağırıp çağırmalar, karı koca kavgaları, seviyesiz konuşmalar, yanlış âdetler, cinsel içerikli sahneler, yakın akrabalar arasında ilişkiler, evli insanların gayrimeşru beraberlikleri, babasız çocuklar, tarihimizi entrika ve şehvetle donanmış gösteren diziler, hiç cihad etmeyip devamlı haremde kadın kovalayan tarihi şahsiyetler vs.

Gazete ve dergilere bakarsak onlarda da kadın imajı ortada. Çıplak, çekici kadınlar, magazin haberleri, tecavüz ve cinayet haberleri…

Bizim evde en çok TV izleyen kişi benim. Ben Ülke TV, CNN Türk, Habertürk haber programlarını, bilgilerinden istifade edeceğim konuklar varsa siyasi tartışmaları izlerim.

Sedat  Laçiner’i, Doğu Ergil’i, Aytunç Altındal’ı, Alev Alatlı’yı, Ömer Özkaya’yı, İlber Ortaylı’yı hiç kaçırmamaya çalışırım. Son aylarda meslektaşım Ömer Çelakıl’ın şifrelerini izlemeye çalışıyorum.

Minik oğlum, Pepe’yi izler. Eşim de hafta sonu araba programlarını. Büyük çocuklarım okul zamanı pek TV izlemezler. Dersten artan vakitleri olursa kitap okurlar, spora ve yüzmeye giderler, ev işleri yapar ve ben yazı yazarken kardeşleriyle oynarlar. En sevdikleri eğlence, kardeşlerini güldürmek, onunla vakit geçirmektir.

Bilgisayar oyunu oynamazlar, internete de çoğunlukla ödev hazırlamak için girerler. Rabbime hamd-ü senalar olsun. Çocuklarım doğdukları andan itibaren düzenli aile ortamında, belirli kurallar çerçevesinde büyüdüler.

Onlara sık sık ahir zamanla ilgili sohbet yaparım. Yaşlarının anlayabileceği şekilde her şeyi konuşurum. TV, internet, cep telefonları en çok çocuklarımız için zararlı. Hepimiz ana baba olarak zor durumdayız. Allah cümlemize çocuk eğitimi hususunda kolaylıklar versin. Yavrularımızı kötülüklerden ve kötülerin şerrinden muhafaza etsin.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Dr. Ünzile Girişgin Arşivi