Cuma Namazı ve Önemi

Şartlarını taşıyan Müslümanların bu günde bir araya gelerek Cuma namazı kılmaları farzdır.
Cuma suresinin 9. ayeti kerimesinde Yüce Allah (c.c.) mealen "Ey iman edenler, Cuma günü namaz için ezan okunduğu zaman, hemen Allah'ın zikrine (namaza) koşun. Alış verişi bırakın, böyle hareket ederseniz sizin için daha hayırlıdır" buyurur.
Peygamberimiz, Mekke-i Mükerreme'den Medine-i Münevvere'ye hicret ederken, Ranuna denilen mevkiye geldiğinde, ilk Cuma namazını kıldırmıştır. Peygamberimizin bu tutumu, Cuma namazının önemini ortaya koymaktadır.Cuma gününün faziletini de, Sevgili Peygamberimiz (s.a.s.) şöyle ifade buyurmuşlardır: "Güneşin doğduğu günlerin en hayırlısı Cuma günüdür." (Sünen-i Tirmizi)

 Değerli okurlarım

Cuma günlerinde her Müslüman; mümkünse boy abdesti almalı temiz elbiselerini giymeli, güzel kokular sürünmeli ve camiye erken gitmelidir. Hutbeyi dikkatle dinlemeli ve huşu içerisinde Cuma namazını kılmalıdır.”ölenlerimizin ruhlarına Yasin –i  şerif okunmalı,sadaka verilmeli salavatı şerife okunmalı, tevbei istiğfar getirmeli . Bu namaz sayesinde, zengin-fakir, amir-memur, işçi-işveren, güçlü-güçsüz, genç-ihtiyar aynı safta yer alırlar. Böylece Yüce Allah'ın huzurunda; herkesin eşit olduğu gerçeği tezahür etmiş olur

.Kıymetli  Okurlarım.

 Müslümanlar olarak bu mubarek Cuma günlerine  özel önem vermeliyiz. Bunca özellik ve güzelliğin kendisinde toplandığı Cuma namazına iştirak etmek için, azami gayret sarfetmeliyiz., büyük bir titizlik göstermeliyiz. Peygamberimiz (s.a.s.)'in, bu konudaki bir hadisi şerifiyle sözlerimi bitirmek istiyorum."Cuma gününde öyle bir zaman dilimi vardır ki, ona denk gelen Müslüman'a, Allah istediğini verir. " (Buhari, Tecrid Terc. C.3, S. 105.)Allahtan nice Cumalara sağ salim kavuşturmasını diler sizleri saygıyla selamlarım.

Bu yazı toplam 2251 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum