Hilmi YOL

Hilmi YOL

Eğitimde Kalite

Eğitimde Kalite

 Bu her alanda karşımıza çıkmaya başladı. Fakaaat! İlçemizde derken ilçemizin geneli için aynı kelimeyi kullanmamız imkansız. Bu sadece Eskil merkezinde ki okullar için geçerli. Örneğin İmam Hatip Lisesinde eğitim gören bir öğrencimiz Meryem Ediz, Aksaray’da yapılan bir yarışmada ortaya koyduğu eseriyle il birinciliğini kazandı. Eskil 75. Yıl Lisesi öğrencilerinin ortaya koyduğu proje TÜBİTAK tarafından 3ncü proje seçilerek dereceye girdi, bunun yanında,   bazı öğrencilerimiz Üniversite sınavında ilk 2000 kişinin içine girmeyi başardı. Bütün bunlar ilçemiz merkez eğitimi için bir başarıdır.  Peki ya köy ve yayla okulları ne durumda. Buna en küçük örneği merkeze bağlı Setik yaylası İlköğretim okulundan bahsedeyim.

Setik yaylası İlköğretim Okulu bundan tam 20 yıl önce birleştirilmiş sınıftı. O yıllarda öğretmenlik yapan değerli öğretmenimiz Abdurrahman Yiğit’in eğitim politikası tüm birleştirilmiş sınıflı okullarda olduğu gibi standarttı. Birler ikiler ve üçler serbest, dörtler benden eğitim ve beşlerde coğrafya kitabını açsın.

5 sınıfın bir arada eğitim gördüğü ve bütün sınıflar için bir öğretmenin görevlendirildiği eğitim sisteminde başka nasıl bir yöntem uygulanabilirdi ki. Bu tür birleştirilmiş sınıflarda eğitim veren öğretmenleri gerçekten takdir etmek lazım.

Peki 20 yıl sonra ne değişti.

20 yıl sonra sadece okulun adı değişti. 20 yıl önce Setik Yaylası İlkokulu olan okulun ismi, şimdi Setik İlköğretim Okulu oldu. Bu sadece bir örnek. Sokarıklı, Gölbez vb okullarımız aynı durumda. Ben aslında eğitimin gitgide daha iyiye gidiyor dediysem madalyonun görünen kısmını söyledim. Görünmeyen kısmında ise Setik yaylasında birleştirilmiş sınıfta eğitim gören, Büğrü yaylasında servis aracını itekleyen, beklide bir defterine aynı anda iki farklı dersi yazan öğrenciler, öğrencisinden haberi olmayan,” okul bitsede bir an önce yağmurlama değiştirecek adam olsa” diyen velisi olan öğrenciler yeralmaktadır. Gerçekten kaliteli bir eğitim isteniyorsa sistemin tamamen değişmesi gerekir. 5 sınıfın bir sınıfta okuduğu, öğrencilerin servis iteklediği, her derse branj öğretmenin girdiği bir eğitim sitemi getirilmeli.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Hilmi YOL Arşivi