Mustafa Bozdağ

Mustafa Bozdağ

Eskil İzlenimlerim

Eskil’de Başkan Alçay‘ın da düğünde olması münasebetiyle uzun denebilecek bir sohbetimiz oldu. Kendileriyle Eskil’de şu anda yapılan çalışmalar hakkında konuştuk. Aklıma takılan konuları sordum Başkan Alçay da açık yüreklilikle cevap verdi.

Başkan Alçay, “Belediye olarak 2014 yılı başında planladığımız şekilde Belediye çalışmaları sürüyor. Onun dışında Projeye dayalı hizmet kazandırma çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Başkan, Konuşmamızda Konya Aksaray yolu ile ilgili sohbetimizde Bu yolda olan halkımızı derinden üzen kaza sonucu aramızdan ayrılan Yunus Emre ve Furkan Belgemenin isimleri Eskilin En büyük Parklarından Kent parkına ismini verdiklerini söyledi. Bende bu duyarlı davranışından dolayı Başkan Alçay’a teşekkür ettim.

Düğün bitimi ile birlikte hafta sonunu Köyümüz Bozcamahmut ’ta geçirdim. Burada Yol çalışmaları ve okul dikkatimi çekti.

Yol çalışmalarını daha önceki yazılarımda yazdım. Şimdi ise yerinde inceledim ve çalışanlarla sohbet etme imkânımda oldu.

 Yol çalışmalarında geçen yıllardaki yol yapımını yapan firmanın değişmesi ile birlikte çalışmalar belli bir hızlanma olmuş Ama yolun bitim tarihi ile ilgili 2016 sonuna kadar devam edeceği söylenmektedir. Bu tarihte vatandaşı tedirgin ediyor.

Yolun köyün ortasından geçmesi vatandaş açısından oldukça tehlikeli hale gelmiş okullar açılacak duble yol olması nedeni ile köprünün bir tarafı yapılmış bir tarafı yapılmadığı için okul için çocuklar açısından oldukça tehlike arz etmektedir.  Yol çalışmaları devam etmesine rağmen araçların süratlerinde bir azalma yok. Sultanhanı’na ve Eşmekaya’da olan sinyalizasyon sisteminin Bozcamahmut’a da yapılması gerekiyor.

Gelelim okul meselesine 2013 yılında başlanan ilkokul binasını inceledim. Bina bitmeye yaklaşmış Ama yine de eksiklikleri var okul açılışına yetişmesi zor ama üzerinde durulması halinde kısa bir süre içerisinde bitirileceği kanaatindeyim. Bildiğim kadarı ile Mevcut bina yeterli gelmiyor.

Son olarak Ayçiçeği hasadı başlamış yine Kızören’de Konya Şekerin ayçiçek alması Ayçiçek piyasasını etkileyeceğe benziyor. Zira Konya’ya dönüşte uzun kuyruk oluştuğunu gördüm. İnşallah Çiftçinin mahsulü para eder. Bu hafta içerisinde eğitim öğretim anaokullarda ve 1. Sınıflarda başladı. Önümüzdeki hafta ilköğretim ve lise öğrencileri için ders başlayacak buradan 2014-2015 Eğitim öğretim yılı Tüm öğretmen ve öğrencilere hayırlı olması dilerim.

Bu yazı toplam 1603 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.