Hilmi YOL

Hilmi YOL

Eskil'de siyaset kazanı kaynamaya başladı

Eskil'de siyaset kazanı kaynamaya başladı

Öyle ya Eskil gibi küçük yerlerde kazan çabuk kaynar. Bir çok isim daha önceden aday adaylığını açıklamış, kimileri memur olduğu için aday adayıyız demediyse de, söylenenleri de inkar etmiş sayılmazlar.

Hacı Mehmet Yalvaç, Çapan Arık, Vedat Belgemen, Adem Yaşar Mutlu, Ömer Uzar, Recep Çelen…

Bu isimler hakkında daha önceden haberler çıkmış fakat hiç biride yalanlamamıştı. Bir çoğu “nasipse neden olmasın” diye geçiştirse de, aday adayı oldukları sinyallerini vermişlerdi.

Bunun yanında son olarak, eski belediye başkanlarından Şerafettin Meral’in kardeşi işadamı İsmail Meral, beklenmedik bir anda aday adaylığını açıkladı. Hem kendisine hem ilçemize hayırlı uğurlu olsun.

Bu isimlerin dışında caddelerde bir çok isimde  geçmektedir.

Mevcut belediye başkanı Niyazi Alçay, her ne kadar aday olmadığını ifade etse de, bunun zamanla değişeceğini iddia edenler var. Bunun yanında Necati Belgemen’in  ve Şarafettin Meral’in aday olma ihtimalinin yüksek olduğunu savunanlar olduğu gibi, Ak Parti ilçe başkanı Mustafa Zavlak’ın, İl Genel Meclis üyeleri İbrahim Güdendede ve Sadrettin İriş’in de aday adayı olacağı kanaati bir çok kişide oluşmuş durumda.

Öte yandan gençler arasından aday adayı olması beklenen Muhasebeci Nurettin Mutlu ile CHP kanadından Mehmet Keskin’in aday olması beklentisi içerisinde olan isimlerde mevcut durumda.

Sitemizde devam etmekte olan bir anketimiz vardı. Geçtiğimiz dönem kısa bir siyasete girdiğimden dolayı, ankette ismimin olmamasını yadırgayanlar oldu.

Ben siyasi düşüncem olmadığını söylediğim zaman bana,” Yav siz gençler elinizi taşın altına koymayacaksınız da kimler koyacak” diyenler oldu. Hatta devamında “sizler aday olmuyorsunuz, yine eskiler sahneye çıkıyor” diyorlar.

Bütün bu diyalogların devamında “aday adayı olursam nasıl bir yol izlemeliyim” sorusunun cevabı oldukça ilginç.

“ESKİLERDEN BİRİSİNİN DESTEĞİNİ ALMALISIN”

Eeee… hani eskilerin artık Eskil siyasetine karışmalarını istemiyordunuz.

Kendimizi kandırmayalım. Eskilerden kastınız Şerafettin Meral ve Necati Belgemen.

Hem kendilerinin artık köşeye çekilmelerini istiyorsunuz, hemde köşe bucak aday olacaklar diye yaygara yapıyorsunuz.

Bunu anlamak mümkün değil. Biz öncelikle bu zamana kadar ilçemize hizmet eden tüm hizmetkarlara teşekkür edelim. Kendilerine “ Allah sizden razı olsun. İlçemize elinizden geldiği kadar hizmet veridiniz. Bundan sonrada yeni isimler mücadele etsin diyelim ki, ondan sonra “ellerini hala çekmiyorlar” diye suçlama yapalım.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Hilmi YOL Arşivi