Mustafa Bozdağ

Mustafa Bozdağ

Eskil'de Taekwondo Sporu desteklenmeli!

Eskil İlçe olarak Sporseveriz Ama Sporun da futbol olanını daha çok severiz. Geçen Hafta içerisinde Eskilgücüspor Bağlıkayaspor’u 4-0 lık net bir skor ile yendi. Bu galibiyetten dolayı Öncelikle Eskilgücüspor Yönetimini, teknik ekibini ve oyuncuları ayrı ayrı kutluyorum.

Hafta içinde Konya’da Eski garaja gittim. Bu galibiyet Eskilde de oldukça ses getirmiş olacak ki bizim Karakol-Bozcamahmut Konya’ya yolcu taşıyan otobüsçü Mehmet Oruç “Hocam Hayatta Ben tek Kartal tanıdım Oda Çöl Kartalı” dedi hemen minibüsünden Eskilgücüspor atkısını ççıkardı. Baktım inceledim hoşuma gitti oldukça hoş olmuş Kaç para dedim 10 TL hocam dedi. Bana sat sen bir daha al dedim o da Hocam lafımı olur Bizim Çöl Kartalı 4 çekmiş Ben bu 4 golün hatırına bu atkıyı sana hediye ediyorum dedi boynuma doladı. Bende kendisine teşekkür ettim.

Ama atkıyı boynuma doladıktan sonra biraz ilerledim ulen Mustafa sen ne yaptın niye beleşe konuyorsun ver parasını de ki bu parayı ve bana da aynı atkıdan getir. En azından çam sakızı çoban armağanı da olsa Eskilgücüne küçük de olsa bir katkın olsun dedim Atkıyı beleş aldığıma pişman oldum. Ama Eskilgücüne destek olmak adına mutlaka kendi paramla o atkıdan alacağım buradan da herkesi en azından parasıyla 1 atkı almaya davet ediyorum.

Gelelim Asıl Meselemize;

Eskil'de ne zamanki Taekwondo sporu yapılmaya başlandı, Benimde bu spor ilgim artmaya  başladı. Bu ilginin sebebi eskilde futboldan başka sporunda istenildiğinde yapılabileceğini göstermiş olmasıdır.

İlçemizde Eczacılık yapan Milli Takım'da yer alarak, uluslararası şampiyonalarda da ülkemizi temsil eden iki Türkiye Taekwondo Şampiyonluğu olan Eczacı Ömer Atuğ,  Antrenörlük eğitimi aldıktan sonra, ilk kursunu Eskil’de açmıştı. Eczacı Ömer Atuğ, başlangıç olarak minikleri hedef seçen bu hedefinden miniklerden milli takıma sporcu yetiştirme amacı ile işe başladı. Kurs açılalı yaklaşık olarak 7-8  ay oldu. Bildiğim kadarıyla kuşakta aldılar. Her gün sosyal medyadan Ömer hocanın profiline bakarım son günlerde bazı görüntüler yayınlamış oldukça ümitlendim.

Kısaca İlçemizde Taekwondo Milli Takımının temelleri atılıyor. Diyebilirim.

Fakat eksik olan bir şeyler var tamam bu sporun yapılması için ortam hazırlanmış şimdilik idare ediliyor. Maddi destek şart bu destekte hep devlet kurumlarından beklenmemeli Ömer hocamız aslında açıkça söylemiyor ama içinden beklediğini ben sezilmeyebiliyorum. Eskilimizin hatırı sayılır esnafları var bu esnaflar Ömer hocamız gönüllülük esasına dayanarak bu işe kalkışmış ilçemizin adını bu spor ile duyurmaya çalışıyor şu hocamızı bir ziyaret edelim hocam sen Eskil için çalışıyorsun bizim yapabileceğimiz ne var ne yok karınca kararınca bizimde bu çorbada bir tuzumuz olsun demesini bekliyor. Tabi Eskilimizde bu çocuklara sponsor olabilecek esnaflarımız yok mu var!

E  o zaman onlardan birileri sponsor olsa daha iyi olmaz mı?

Bu yazı toplam 1641 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.