Abuzuddin Kılfırça

Abuzuddin Kılfırça

ESKİLDER’in programı

ESKİLDER’in programı

Yönetim Kurulu Başkanlığını Süleyman Altan'ın yaptığı ve Ahmet Gültekin, Rifat Koyuncu, Naci Türker, Mehmet Bozkıl, Mustafa Bozdağ, Fikri Kılıç, Av. Bilal Dağlı, Kadir Çeçen, Yaşar Başpınar, Mehmet Ali Dağlı, Halil İbrahim Ünlü, Sinan Çiftçi, Osman Türker, Av. Özlem Karakoç, Ramazan Ünlü ile Muzaffer Tarhan'ın görev aldığı Eskil Kültür, Eğitim ve Dayanışma Derneği (ESKİLDER) Konya'da Eskilliler adına önemli bir boşluğu doldurdu ve yaptığı hayırlı hizmetlerle adından söz ettiriyor.

101 öğrenciye düzenli burs vermek, Türkiye’nin neresinde olursa olsun başta Eskilli hastalar olmak üzere kan ihtiyacı duyan hastalara kan ihtiyacı olduğunda yardımcı olmak başta olmak üzere hep hayırlı işlere imza atan bu gençlerimizi alınlarından öpüyorum.

Pazar akşamı Karatay Belediyesi Aziziye Kültür Merkezi’nde ki gerçekleşen geceye ise tahminimce 500 kişi katıldı.

Programa; Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Eskil Belediye Başkanı Niyazi Alçay, AK Parti Eskil İlçe Başkanı Ali Mutlu, Eskil İl Genel Meclis Üyesi Sadrettin İriş, MHP Eskil İlçe Başkanı Mustafa Güdendede, BBP İlçe Başkanı Mahmut Ünlü, Eskil Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Abdülkadir Karakaya, Anadolu Gençlik Derneği Eskil Şube Başkanı Mahmut Özgiray, AK Parti Eskil Belediye Başkan Adayı İsmail Meral, Sağsak Köyü Muhtarı Hüseyin Dağlı, Eskil Zafer Mahallesi Muhtarı Menderes Noyan, Eskil Mimarsinan Mahallesi Muhtarı Mustafa Kılıç ve Eskilliler katıldı.

Hediye çekilişlerinin olduğu gecede, Eskilli 4 sanatçı Hüseyin Çeçen, Aksaraylı Ergün (Esgi), Savaş Han ve Özcan Çakın hiçbir ücret almadan sahne aldığı programda salonlara sığmamayı bekliyordum, ancak katılım güzeldi ama benim beklediğimden düşüktü. Bu durum dedenizin canını bayağı sıktı. Kardeşim neredesiniz, bu insanlar Eskil tarihinde bir ilki gerçekleştirdi. Konya’da Eskil’in ve Eskilli’nin sesi oluyorlar gece gündüz demeden Konya’da 5 Kuruş menfaati olmadan koşturuyorlar ama ne yazık ki böyle bir etkinliğe katılmak bile bizim Eskil’in insanı için zul!

Buradan şunu açıkça ifade edeyim. Salonu Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli ücretsiz olarak tahsis ediyor, Eskilli öğrencilere burs verilmesinin önemli olduğunu ve kendisinin bu hususta taşın altına elini koyacağını söylüyor ve destek sözü veriyor.

Başkan Hançerli Dernek yönetimindeki çocuklarla irtibat halinde ve her daim desteğini sonuna kadar Eskilli’ye gösteriyor.

Ve salonda yoğunluğu görmeyince aklıma, Hançerli Eskilli’ye yeterince destek vermez şeklinde eleştirenler geldi.

Kardeşim Hançerli senin için daha ne yapsın. Git Karatay Belediyesi’nde kaç tane Eskilli var bir öğren…

Her zaman, her yerde senin derneğine benim vatanımın evlatlarına destek olayım diye koşuyor ama sen bir geceye gelmeyi bile kendine çok görüyorsun. Ondan sonra o insanı eleştiriyorsun.

Ne kadar adilsin?

Sadece Hançerli mi yukarıda isimlerini saydığım Alçay’dan Kılıç’a kadar uzanan listede yer alan isimlerden vatandaşlara kadar memleket sevdasıyla programa katılmaları gönlümde derin iz bıraktı.

Ayrıca burada İsmail Meral’i takdirlerimi iletmek istiyorum. Maşallah her etkinliğe koşarak gidiyor.

Dedeniz bir organizasyona nasıl başlıyor ona bakar… Çünkü başlangıç sürecin habercisidir!

Program başlarken sunucu Mevlüt Keskin mikrofanı eline aldı bizi saygı duruşu ve İstiklal Marşı’na davetinin ardından tüm şehit ve gazilerimiz ve son günlerde kaybettiğimiz genç kardeşlerimiz Ayhan Ermiş, Yaşar Filikçi, Tayfun Çeçen ve Hakan Altan'la birlikte ebediye intikal edenler için Mustafa Sanlav Hoca’yı duaya çağırması bu organizasyonu yapanlara daha birinci dakikada tam puan vermeme vesile oldu.

Mustafa Sanlav Hoca’nınn da bu akşam buradan bir kişiyi çekiliş sonucu umreye götüreceğim jesti güzeldi.

Gecede Milli Güreşçilerimiz Abdurrahman ve Ahmet Altan kardeşlere, Milli Atletimiz Ayhan Sağlam'a, Konya Selçuklu İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlüğü görevini başarıyla yürüten Okan Tekkalan'a, İşitme Engelliler 60 KG serbest ve grokoromen stilde Türkiye Şampiyonu Fatih Cengiz ve Yıldızlar Kategorisi 42 KG'da Türkiye birincisi Mustafa Dölek'le birlikte geceye sponsor olan Safran Yapı, Arafat Hac Malzemeleri, Çeçenoğlu Turizm, haberfark.net ve Lüx İnşaat firma temsilcileriyle birlikte hiç bir ücret almadan geceye sahne alan Eskilli sanatçılara plaket takdim edilmesi güzel bir davranıştı.

Eskil’den bu program için gelen gazeteciler Hilmi Yol, Mustafa Yol ve Mehmet Emin Öztürk’le birlikte Eskil’den tüm aile efradını toplayan Mustafa Cengiz, Aksaray’dan program için Konya’ya gelen Recep Çelen Hoca ve Raşit Oğuz gibi isimleri de unutmamak gerek.

Netice olarak program gayet başarılıydı.

Programı organize eden, sunan, sahne alan, sponsor olan, salon tahsis eden, katılım sağlayan herkesten Allah razı olsun. Bu tür faaliyetlerin artarak devam etmesi dileğiyle…

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abuzuddin Kılfırça Arşivi