Hilmi YOL

Hilmi YOL

Futbol Takımı ve Eskil Siyaseti

Futbol Takımı ve Eskil Siyaseti

Ne futbol takımı gibi siyasi görüş olur, nede siyasi görüş gibi takım tutulur. Bir siyasi görüş eğer memleketin çıkarları doğrultusunda hareket etmiyorsa, bu görüşün futbol takımı tutar gibi fanatiği olmak bence kişinin özgür iradesini kaybettiğini ortaya koyar. Takım taraftarı takımı kötüde oynasa iyide oynasa, sonsuza kadar takımının yanında yeralırlar. Ama siyasi görüş öyle olmamalıdır.

İlçemizde üzücü ama gerçek bir kavram vardır.
“İKİLİK”

Ben kendimi bildim bileli bu “İKİLİK” kavramı ortaya çıkıyor. Neymişte kardeşim Şerafettin Meral taraftarı ve Necati Belgemen taraftarı. Galatasaray taraftarı Fenerbahçe taraftarı. Öyle ki Beşiktaş Galatasaray maçında Fenerbahçe taraftarı Beşiktaşlı olur Galatasary yenilsin diye, Beşiktaş Fenerbahçe maçında da Galatasaraylılar Beşiktaşlı olur Fenerbahçe yenilsin diye. Bizim Eskil'in siyasetinin de bundan hiçbir farkı yok. Bunun en güzel örneğini 2007 genel seçimlerinde ortaya koydular. Bir siyasi partiden Eskilli bir milletvekili adayı olmasına rağmen sırf Şerafettin Meral Ak Partiyi destekledi, Necati Belgemen MHP'yi destekledi diye oy verenler var.
Her köşede bir topluluk.
Konuştukları Eskilde bu “İKİLİK” bitmez.
Peki bu ikilik devletin bir yasayla, kanunla getirip vatandaşa zorla uygulattığı bir sistem çeşidi mi?
Acaba bu ikilik neden yapılıyor?
 Kim yapıyor?
Kardeşim ne tutuyorsunuz?
Bu futbol maçı değil. Memleketin kaderini belirleyecek bir seçim. Sizin bu seçimde bir birinizle zıtlaşmanız memleket için nelere mal oluyor biliyormusunuz?
Sağ olsun Şerafettin Meral ilçemize kanalizasyon getirdi, parke taşı döşedi, içme suyu getirdi…
Necati Belgemen'de sağolsun Eskil'i ilçe yaptı, okullar getirdi, bir çok kurumu Eskil'e getirdi.
Mevcut belediye başkanıda sağolsun, Eskil'e ilçe oluşu kadar önemli olan Trafik Tescil ve SGK merkezini getirdi, asfaltlar yaptı, bir şeyler yapmaya çalışıyor…
Seçilmişler az yada çok bir şeyler yapıyor ve yapmak zorunda.
Önümüzde bir seçim süreci başlıyor. Daha şimdiden “ İKİLİK” ten bıktık artık diyenler, köşe başlarında yine takımlarını tutarak, Eskilde bu “İKİLİK” bitmez demeye başladılar.
Bırakın ozaman ikiliği.
Eski yaşamışların bir güzel sözü vardır. Atasözü değil ama, Atasözü kadar kaliteli bir söz. “ Metel (Masal) değil ki, belleyip duralım”

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Hilmi YOL Arşivi