Mevlüt Keskin

Mevlüt Keskin

Gidişi suskun; dönüşü muhteşem!

Gidişi suskun; dönüşü muhteşem!

 Gidişim suskun olmuştu, dönüşüm muhteşem olacak

 

Bayram sabahında çocuklar gibi

Giyinip kuşanıp bekleyeceksin

Bütün duvarlarda adın yazacak

Bütün sokakları süsleyeceksin.

 

Bir sabah karşında göreceksin beni

Yüreğinde o an anılar canlanacak

Gidişim suskun olmuş

Gidişim yorgun olmuştu

Dönüşüm muhteşem olacak

Dönüşüm muhteşem olacak.

                                      Kadir Tapucu

Eskil Belediye Başkanı Niyazi  Alçay referandum sonrası bir zamanların meşhur şarkısı, gidişim suskun  olmuştu ama dönüşüm muhteşem ol(du)acak’ı yüksek sesle söyleyebilir kanaatindeyim.

Evet gidişi oldukça sessiz olmuştu. Ak Parti’den aday gösterilmemesi üzerine aday bile olmayacağı bir anda ummadığı iki destekle belediye başkan adayı oldu. MHP’ye geçti seçimi kazanıp belediye başkanı oldu. Gönlü Ak Parti’den yanaydı ki referandum onun için iyi bir fırsat oldu. MHP’li dostlarını kıracak açıklamalar ile referandumda “Evet” dedi. Hem de hep çıkmaktan imtina ettiği ulusal basın yayın organlarında boy boy açıklamaları yayınlandı.

Alçay’ın bu gidişiyle ile ilgili kamuoyu iki şık üzerinde duruyordu.

a.        Kendisine başkanlığı altın tepside sunan Necati Belgemen ile yüksek okul inşaatı için tartışmış ve Alçay o açıklamaları resen yapmış ve “aldım başımı gidiyorum” demişti.

b.       O geçiş planlı bir Necati Belgemen operasyonu idi.  Eskilli seçmenin yönü Evet’e doğru olunca bu kaçırılmayacak bir fırsattı bu durum birilerine! belki de bir sonraki seçimde milletvekilliği kapısını bile açabilecekti. Çünkü şu bir gerçekti ki nasıl 2007 genel seçimlerinde sandıktan Ak Parti’ye çıkan her oy istisnasız Şerafettin Meral’in hanesine yazıldı ise, bu seçimde de çıkan her oy Niyazi Alçay’ın hanesine yazılacaktı.

İşte bu iki olasılık için dün hiç yorum yapmadık, bugün de tercihi okuyucularıma bırakıyor ve birlikte basit bir hesap yapıyoruz. CHP teşkilatı, çıkan hayır oylarının kendilerine ait olduğunu ve yüzde 80-90 oranda sandıklarda isim isim sayıyorlar. Geriye kalan oran ise oldukça düşük. O halde ortaya çıkan netice Eskil’de istisnai durum dışında MHP seçmenin de oyunu Evet yönünde kullandığı. Peki Necati Belgemen müsaade etmese böyle bir durum mümkün mü?

O halde burada ortaya çıkan neticede "b" şıkkı ağırlık kazanıyor.

Bundan sonra ne olur?

Hep birlikte göreceğiz. Seçmen nezdinde iki hafta önceki yazımda da kaydettiğim gibi Alçay, yaptığı siyasi zikzaklarla güvenilir liman olma özelliği sorgulanabilecek şekilde demiştim ama sandıktan çıkan yüzde 81’lik oran şu anda Alçay’ı siyasetin bir numaralı konumuna getirdi diyebiliriz.

Tamam...

Halk Tayyip Erdoğan’dan yana tercih kullandı, medyanın etkisi oldu, kooperatif çalışmalarının desteklenmesinin etkisi oldu, Şerafettin Meral’in etkisi oldu, AK Parti İlçe Teşkilatı’nın etkisi oldu. oldu da oldu... Tamam bunların hiç birisine yoo demiyorum. Hepsinin tabi ki etkisi oldu. Benim söylediğim şu:

Evet bir defa da ifade etmekte fayda var.

Nasıl 2007 seçimlerinde AKP’ye çıkan oylar Meral’in hanesine yazıldı ise;

2010 referandumunda Evet çıkan oylar Alçay’ın hanesine yazılmış ve onun elini güçlendirmiştir.

Ayrıca eğer yukarıdaki sorunun cevabı “b” şıkkı ise işin ilginç bir başka boyutu da Necati Belgemen ve Şerafettin Meral’in ilk defa aynı istikamette oy kullanmış olmaları.

Vatana millete hayırlı olsun.

Ve…

 Başkan Alçay’ın AKP’den gidişi suskun olmuştu ama dönüşü muhteşem olacak.

Yolun açık olsun Çelik Müdür!

İlkokul Öğretmenim Baki Küpeli’nin geçtiğimiz günlerde Konya’ya yolu düşmüş yıllar sonra görüşmenin heyecanı ve mutluluğu ile kendisini misafir ettim.

Kendisine şu soruyu sordum. Hocam siz o dönemdeki öğretmenlerden çok farklı idiniz. Bize olan sevginiz, muhabbetiniz, Eskil insanı ile diyalogunuz çok özdendi. Antalya gibi turistik bir bölgeden Eskil gibi kırsal bir kasabada genç yaşta bunu nasıl başardınız? Diye sorduğumda cevabı manidardı. “Eh toprak içinde büyüyüp seninle aynı şartlarda yaşayan insanlarla uyum hiçte zor olmamıştı.”

İşte ilçemize yıllarca başarılı şekilde hizmet etmiş. Eskil İlçe Tarım Müdürlüğü’nün bir kamu kurumundan çok profesyonel bir şirket gibi hizmet etmesine katkı sağlamış Muhammet Çelik’in başarılı olmasında hiç şüphesiz Baki Hoca gibi aynı etkendi.

Üzülerek öğrendim ki Muhammet Çelik Müdür’ün tayini Aksaray’a çıkmış kendisine Eskil’imize yaptığı başarılı çalışmalar ve insanımıza verdiği değerden dolayı teşekkür ediyorum. Yolun açık olsun Çelik Müdür.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum
Mevlüt Keskin Arşivi